به گزارش ایراناکونا، ناصر نبی پور با بیان اینکه هزینه های تولید تخم مرغ برای تولیدکنندگان بالا رفته است، اظهار کرد: چند هفته گذشته قیمت مصوب نهاده های دامی افزایش یافت. همچنین قیمت واکسن، دارو و کارتن شانه به طور ساعتی در حال افزایش است و کرایه حمل و نقل نیز ۳۵ درصد افزایش یافته است. با افزایش پارامترهای تولید چطور می توان انتظار داشت قیمت تمام شده محصول نهایی افزایش نیابد؟
وی ادامه داد: قرار بود دولت سویای ۲۷۰۰ تومانی و ذرت ۱۵۰۰ تومانی با قیمت های مصوب به مرغداران تحویل دهد که نه تنها این امر محقق نشد بلکه قیمت مصوب سویا از ۲۷۰۰ تومان به ۳۲۵۰ تومان و ذرت هر کیلو به ۱۷۰۰ تومان افزایش یافت.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران تصریح کرد: وقتی مرغدار در هر کیلو تخم مرغ ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان ضرر کند، نگه داشتن مرغ برایش صرفه اقتصادی ندارد و آن را به کشتارگاه می فرستد. به عبارت دیگر شرایط پیش آمده باعث شده گله های مولد به کشتارگاه برود زیرا تولیدکنندگان نمی توانند تخم مرغ هایی که هرکیلو بیش از ۱۵ هزارتومان برایشان تمام شده را با قیمت دستوری ۱۲ هزارتومان از در مرغداری بفروشند.
وی اضافه کرد: در حقیقت تولید تخم مرغ حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افت کرده که ناشی از کمبود نهاده طیور، کیفیت پایین نهاده ها، ضرر تولیدکنندگان و فرستادن مرغ های مولد به کشتارگاه است.
به گفته او ابتدای بهار و تابستان روزی چند صد تن صادرات داشتیم اما در حال حاضر صادرات هم نداریم.
نبی پور با بیان اینکه اگر کل نهاده ها با قیمت مصوب قبلی تامین شود، هرکیلو تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۴ هزارتومان و اگر ۷۰ درصد تامین شود بیش از ۱۶ هزارتومان تمام خواهد شد، گفت: این در حالیست که در حال حاضر حتی ۷۰ درصد هم نهاده برای واحدهای مرغداری تامین نمی شود و برخی از واحدهای کوچک حتی نهاده هم دریافت نکرده اند.
وی در پایان گفت: اگر دولت مشکل تامین نهاده با قیمت مصوب برای مرغداران را حل نکند و قیمت گذاری نیز منطقی نباشد قطعا در آینده شرایط بدتر خواهد شد.
انتهای پیام