افزایش سرمایه‌گذاری مولد با قاعده‌مندی در اخذ مالیات و تقویت حسابرسی سیستمی

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری: یکی از مهم‌ترین کمک‌های حسابرسی سیستمی، ایجاد یک نظام مالیاتی منصفانه و عادلانه است. وقتی مودیان مالیاتی تابع استاندارد‌ها و رویه‌های یکسانی هستند، اخذ مالیات قاعده‌مند و پیش‌بینی‌پذیر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - کریم یزدی‌خواه کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در راستای تحقق عدالت مالیاتی و همچنین افزایش اعتماد مودیان به روندهای مالیاتی کشور گفت: سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور یکی از مهم‌ترین راهکارها برای افزایش اعتماد مودیان به روندهای مالیاتی کشور است. در این سازوکار، مالیات‌ستانی به صورت هوشمند انجام می‌شود و نقش ممیزان مالیاتی حتی‌الامکان کاهش پیدا می‌کند. فاصله گرفتن از روندهای دستی، سنتی و ممیزمحور مالیاتی یکی از شاخصه‌های یک نظام مالیاتی کارآمد و عادلانه است. کشورهای مختلف اقدامات متفاوتی در این زمینه به اجرا گذاشته‌اند و با استفاده از یک سیستم به روز و کارآمد به دریافت مالیات مبادرت می‌کنند.  

این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تحقق عدالت مالیاتی گفت: دولت‌ها موظف هستند در راستای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور به دریافت مالیات عادلانه از همگان بپردازند و آن را در راستای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی، اداره کشور و ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان به کار بگیرند. به این ترتیب، از طریق اخذ مالیات از پردرآمدها و به کار انداختن آن به نفع عموم مردم، به سمت ایجاد عدالت اجتماعی بیشتر در کشور می‌رویم.

وی در رابطه با اهمیت اخذ مالیات عادلانه با تکیه بر حسابرسی سیستمی گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۳ تمرکز ویژه بر کاهش نقش ممیزان مالیاتی در اخذ مالیات با تقویت داده‌محوری و همچنین رشد چشم‌گیر حسابرسی سیستمی است.

وی ادامه داد:این موضوع هدف اصلی نظام مالیاتی در دریافت عادلانه مالیات را محقق خواهد کرد زیرا در اخذ مالیات و شناسایی فراریان مالیاتی، مبتنی بر داده‌ها و بدون دخالت عوامل انسانی با رویه یکسان و قاعده‌مند و هوشمند عمل خواهد کرد.

او بیان کرد:از طرفی دریافت مالیات عادلانه از همگان تنها از منظر درآمدزایی برای دولت اهمیت ندارد. اگرچه این موضوع نیز دارای ارزش بالایی است و به ارائه خدمات با کیفیت به مردم کمک می‌کند، اما نکته مهم‌تر این است که مالیات‌ستانی عادلانه از همگان جزو وظایف دولت است و موجب اعتماد و اطمینان بیشتر مودیان به نظام مالیاتی نیز خواهد شد. بنابراین این گام مهم و ضروری در تقویت حسابرسی سیستمی بسیار مهم و کلیدی بوده است که دولت در سال گذشته به سمت آن حرکت کرده است. 

یزدی‌خواه در ادامه گفت: با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی در سال ۱۴۰۳ توسط سازمان امور مالیاتی و همچنین تعیین مالیات به شکل قابل پیش‌بینی برای مودیان، تولیدکنندگان می‌توانند به جای اینکه نگران وضعیت مالیاتی خود باشند؛ به راحتی منابع را در خدمت توسعه نوآوری، ارتقای فناوری و توسعه نیروی کار خود قرار دهند. این امکان برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری بیشتر، موجب تحریک رشد بهره‌وری و رشد اقتصادی خواهد شد و در نهایت به نفع کل اقتصاد است.

وی در پایان گفت: یکی از مهم ترین کمک های حسابرسی سیستمی، ایجاد یک نظام مالیاتی منصفانه و عادلانه است. وقتی مودیان مالیاتی تابع استانداردها و رویه های یکسانی هستند، اخذ مالیات قاعده‌مند و پیش‌بینی‌پذیر خواهد شد و این رویکرد محیطی را ایجاد می کند که شرکت ها بتوانند در شرایط برابر با یکدیگر رقابت کنند. میزان دریافتی مالیات نیز قابل پیش‌بینی خواهد شد و حسابرسی سیستمی تضمین می‌کنند که کسب‌وکارها توانایی برنامه‌ریزی برای هزینه‌کرد خود با پیش‌بینی‌پذیر شدن مالیات را خواهند داشت و به این ترتیب قاعده‌مند شدن اخذ مالیات موجب تقویت سرمایه‌گذاری مولد و تحقق شعار سال خواهد شد.

 

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار