میثم نبیزاده کبریا رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بابل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بابل با بیان اینکه در شهرستان بابل با توجه به گرانی زمین، با فقر زمین با کاربری صنعتی مواجه هستیم، اظهار داشت: برای پیشرفت صنعتی شهرستان بابل نیازهایی پیشبینی شده که مهمترین این نیازها شامل اختصاص 100 هکتار زمین با کاربری صنعتی در طرح توسعه شهرکهای و نواحی صنعتی است که پیشنهاد میشود کمیتهای برای بررسی و رفع این مشکل در استان تشکیل شود.
وی با اشاره به عدم تامین منابع مالی کافی برای احداث واحد صنعتی جدید و توسعه واحدهای گذشته افزود: برای نوسازی خط تولید و همچنین گسترش و نوسازی خطوط فعلی نیاز به منابع مالی داریم؛ سرمایه در بخش صنعت یا سرمایه ثابت است که برای خرید تجهیزات و ماشین آلات و...هزینه میشود و یا سرمایه در گردش که برای حقوق و دستمزد کارگران و احداث خط جدید هزینه میشود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بابل با اشاره به اینکه شهرستان بابل دارای سه شهرک صنعتی و سه ناحیه صنعتی است، افزود: در حال حاضر بیش از 255 هکتار از وسعت شهرستان بابل به این شش شهرک و ناحیه صنعتی تعلق دارد؛ ما در شهرستان بابل برای تاسیس و سرمایهگذاری در بخش سرمایه ثابت به 1.5 همت و برای سرمایه در گردش به 1.8 دهم همت نیازمند هستیم.
نبیزادهکبریا افزود: بزرگترین ضعف و خلأ فعلی در زمینه جذب سرمایهگذار جدید در شهرستان، فقر زمین صنعتی بوده که رفع این مهم عزم جدی و اقدام عاجل همه مدیران شهرستانی و استانی را میطلبد؛ در حال حاضر در بخش صنعت و تولید چهار مشکل بیش از سایر موضوعات گریبانگیر واحدهای تولیدی بوده که میبایست مورد توجه و عزم جدی قرار گیرد که شامل کمبود نقدینگی و عدم تخصیص سرمایه در گردش و فقر زمین با کاربری صنعتی؛ عدم امکان جذب نیروی کار متخصص با مهارتهای عملی و در نهایت عدم امکان تغییر کاربری زمین در استان به دلیل موقعیت توپوگرافی منطقه است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بابل گفت: در حال حاضر شهرستان بابل دارای 365 واحد صنعتی پروانه بهرهبرداری بوده که از این تعداد 183 واحد در شهرکها و نواحی صنعتی مستقرند؛ شهرستان بابل از نظر صدور پروانه بهرهبرداری در استان مازندران بعد از آمل و ساری رتبه سوم را داراست؛ در سال 1403 مجوز تاسیس 78 واحد صادر شد که در این بخش بابل رتبه دوم را در مازندران به خود اختصاص داد و جواز تاسیس 301 واحد با پیشبینی اشتغال 5653 نفر صادر شد که در مازندران بابل رتبه سوم را دارد؛ همچنین، بابل در صدور پروانه بهرهبرداری هم رتبه سوم را داراست که در کل شهرستان بابل با 310 طرح و اشتغال 5799 نفر در رتبه سوم استان قرار داریم؛ تعداد پروانه بهرهبرداری 382 واحد صنعتی با اشتغال 9119 نفر است که در این مورد هم بابل رتبه سوم مازندران را داراست.
وی خاطرنشان کرد: با همت و تلاش همه مسئولان و سرمایهگذاران جدید از ابتدای نهضت احیای واحدهای راکد که از سال 1401 آغاز شد تاکنون 36 واحد از رکود به بهرهبرداری رسیده که در سال 1403 هم 6 واحد احیا شد؛ در سال 1403 این اداره 5721 فقره بازرسی انجام داد که از این تعداد 2789 فقره پرونده تعزیرات تشکیل شد و تعداد شکایات کتبی هم 1063مورد بوده و 131 مورد هم گشت مشترک با ادارات و فرمانداری و اصناف و اداره بهداشت و... داشتیم که از این تعداد1668 مورد گشت در حوزه آرد و نان بود. 971میلیون تومان ارزش ریالی پروندههایی است که در حوزه آرد و نان تشکیل شد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بابل بیان کرد: واحد صنعتی دانش بنیان به سه دسته -نوپا و فنآور و نوآور تقسیم میشوند که در شهرستان بابل، شرکت دانش بنیان 10 مورد نوپا و 5 شرکت دانش بنیان نوآورو است و متاسفانه در شهرستان بابل شرکت دانش بنیان فنآور نداریم.