اوکراین|آمادگی تنها 6 عضو «ائتلاف داوطلبان» برای اعزام نیرو

گزینه‌های اتحادیه اروپا و ناتو برای اعزام نیرو به اوکراین، مخالفت مسکو با مداخله خارجی در درگیری، علت استعفای سفیر آمریکا در کی‌یف، هشدار روسیه به اقدامات ژاپن و مخالفت برخی کشورها با استفاده از دارایی‌های روسیه، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  خبرگزاری "آسوشیتدپرس" به نقل از مقامات اروپایی گزارش داده است که تنها شش کشور از میان 30 عضو «ائتلاف داوطلبان» به رهبری لندن و پاریس، اعلام کرده‌اند که ممکن است نیروهای نظامی خود را به اوکراین اعزام کنند.

بر اساس این اطلاعات، انگلیس، فرانسه و کشورهای حوزه دریای بالتیک آمادگی خود را برای اعزام واحدهای نظامی خود به اوکراین اعلام کرده‌اند.

با این حال، این خبرگزاری یادآور شد که یکی از مشکلات جدی در جریان گفت‌وگوها درباره برنامه اقدام فعال برای کمک به اوکراین این است که اعضای این بحث تقریباً هیچ اطلاعی از موضع گیری احتمالی ایالات متحده در قبال روسیه در چارچوب حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران ندارند و به همین دلیل بسیار محتاطانه عمل می‌کنند.

این مسئله روز پنجشنبه بعد از نشست وزرای دفاع کشورهای عضو «ائتلاف داوطلبان» به ابتکار انگلیس و فرانسه و بدون مشارکت ایالات متحده مشخص شد.

پیش از این، در نشست وزرای خارجه ائتلاف موسوم به «ائتلاف داوطلبان» که در تاریخ 27 مارس در پاریس برگزار شد، حدود 30 تن از رهبران اروپایی از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین حضور داشتند. در آن زمان، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که پاریس و لندن قصد دارند نیروهای نظامی خود را در برخی مناطق راهبردی برای کی‌یف مستقر کنند.

از سوی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داده بود که مسکو قاطعانه با استقرار به‌اصطلاح نیروهای حافظ صلح غربی در خاک اوکراین مخالف است، چرا که این اقدام خطر درگیری مستقیم میان روسیه و ناتو را در پی خواهد داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و سومین (1143) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

بررسی گزینه‌های مأموریت احتمالی در اوکراین توسط اتحادیه اروپا و ناتو 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو در قالب «ائتلاف داوطلبان» در حال بررسی گزینه‌های قابل اجرا برای اعزام نیرو به اوکراین به منطور  انجام «مأموریت نظارتی» هستند.

وی این اظهارات را در نشست غیررسمی وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف در مقر ناتو مطرح  و تاکید کرد که بحث درباره این موضوع همچنان ادامه دارد و برخی کشورها برای مشارکت در مأموریت نظامی آمادگی دارند، در حالی‌که برخی دیگر از مشارکت خودداری می‌کنند.

کالاس افزود: «احتمالاً این مأموریت می‌تواند صرفاً یک مأموریت نظارتی باشد. منظورم این است که اکنون در حال بررسی هستیم که آیا این مأموریت باید نظارتی باشد، مأموریت بازدارنده، مأموریت حفاظت از صلح، مأموریت تقویتی یا دفاعی - گزینه‌های مختلفی مطرح است.»

وی همچنین یادآور شد که اتحادیه اروپا موضوع انتقال آموزش نظامیان اوکراینی به خاک خود اوکراین را مورد بررسی قرار خواهد داد. به گفته او، کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکنون بیش از 73 هزار سرباز اوکراینی را در چارچوب مأموریت نظامی در خاک خود آموزش داده‌اند.

روسیه بررسی اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین از سوی لندن و پاریس را محکوم کرد

آلکسی پولیشچوک، رئیس اداره دوم کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری "نووستی" که صبح امروز، جمعه، منتشر شده، اعلام کرد که بررسی موضوع اعزام نیروهای تضمینی از سوی انگلیس و فرانسه به اوکراین، در واقع مقدمه‌ای برای یک مداخله خارجی است.

این دیپلمات گفت: «در حال حاضر، موضوع استفاده از نیروهای حافظ صلح در دستور کار قرار ندارد. بر اساس رویه جهانی، شرط اصلی استقرار حافظان صلح، دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز یا برقراری آتش‌بس پایدار بین دو طرف درگیر است. همان‌طور که مشخص است، کی‌یف از روند صلح صرف‌نظر کرده و حتی آتش‌بس موقت در حملات به تأسیسات انرژی را نیز نادیده گرفته و رعایت نمی‌کند.»

وی تأکید کرد: «گفت‌وگوها درباره تشکیل به‌اصطلاح نیروهای تضمینی که در حال حاضر توسط ائتلافی به رهبری فرانسه و بریتانیا دنبال می‌شود، در واقع تدارک مداخله خارجی است.»

مداخله خارجی در درگیری اوکراین غیرقابل قبول است

آلکسی پولیشچوک همچنین هشدار داد که تکرار سناریوی به‌اصطلاح مأموریت حافظ صلح سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین غیرقابل قبول است، همان‌طور که هرگونه مداخله خارجی با پوشش نیروهای تضمین کننده صلح نیز مردود است.

این دیپلمات روس یادآور شد: «باید تجربه منفی مأموریت ویژه نظارتی سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین طی سال‌های 2014 تا 2022 را به خاطر داشته باشیم.»

به گفته او، «کشورهای شرکت کننده در چنین مأموریتی می‌بایست بر اجرای توافقات مینسک نظارت کنند، اما در عمل در خدمت یکی از طرف‌های درگیری بودند، گزارش‌ها را به نفع کی‌یف دستکاری می‌کردند و فعالیت‌های اطلاعاتی علیه دونتسک و لوهانسک انجام می‌دادند.»

انگلیس در حال بررسی استقرار پنج‌ساله نیروهای نظامی در اوکراین است

به گزارش ایران اکونا به نقل از روزنامه "تلگراف"، دولت بریتانیا در حال بررسی امکان استقرار نیروهای نظامی خود در خاک اوکراین به مدت پنج سال است. در این گزارش آمده است: «مقامات لندن در چارچوب طرح‌هایی که میان متحدان اروپایی مورد بحث قرار گرفته، احتمال استقرار نیروهای انگلیسی در اوکراین برای مدت پنج سال را بررسی می‌کنند.»

این روزنامه همچنین یادآور شده که علاوه بر اعزام نیروهای زمینی، ائتلاف موسوم به «ائتلاف داوطلبان» به رهبری لندن و پاریس قصد دارد از حریم هوایی و دریایی اوکراین محافظت کرده و فرصتی برای استراحت و بازسازی به نیروهای مسلح این کشور بدهد.

شاهزاده هری در سفری اعلام‌نشده وارد اوکراین شد

روزنامه "تلگراف" شب گذشته گزارش داد که روز پنج‌شنبه 9 آوریل، شاهزاده هری به‌صورت غیرمنتظره وارد شهر لووف در غرب اوکراین شد و در یکی از کلینیک‌های محلی با نظامیان مصدوم شده اوکراینی ملاقات کرد. 

بر اساس این اطلاعات، شاهزاده هری از یک مرکز توانبخشی بازدید کرد که در آنجا نظامیان اوکراینی تحت درمان قرار دارند. همچنین، وی با ناتالیا کالموکوا، وزیر امور کهنه‌سربازان اوکراین، دیدار و گفتگو کرد.

روزنامه "تلگراف" نوشته است که خبر سفر شاهزاده هری به لووف تنها پس از ترک بریتانیا اعلام شده و کاخ باکینگهام نیز از پیش در جریان این سفر قرار نداشته، زیرا شاهزاده هری دیگر وظایف رسمی سلطنتی را بر عهده ندارد.

وزارت خارجه آمریکا برکناری سفیر این کشور در کی‌یف را تأیید کرد

بریجیت برینک، سفیر ایالات متحده در اوکراین، از سمت خود کناره‌گیری کرده است. تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته در جریان یک نشست خبری این موضوع را تایید کرده گفت: «سفیر برینک به خانه بازمی‌گردد.»

به گزارش ایران اکونا به نقل از شبکه تلویزیونی "CBS News" به نقل از یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی، استعفای برینک در پی ترکیبی غیرمعمول از مسائل شخصی و سیاسی صورت گرفته که از جمله آنها کاهش اخیر نیروها در آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) است.

استعفای سفیر آمریکا در کی‌یف به دلیل اختلاف با ترامپ

روزنامه "فایننشال تایمز" نیز به نقل از منابع مطلع گزارش داد که دلیل اصلی استعفای بریجیت برینک، افزایش اختلافات سیاسی او با دولت رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، و همچنین وخامت روابط کاری‌اش با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بوده است.

به گفته منابع این روزنامه، برخی مقامات بلندپایه آمریکایی نسبت به آمادگی برینک برای حمایت از سیاست‌های آمریکا در قبال اوکراین تردید داشته‌اند. از سوی دیگر، مقامات اوکراینی نیز به دلیل مواضع انتقادی برینک نسبت به آن‌ها، فشارهایی بر وی وارد کرده‌اند.

با این حال، طبق گزارش‌ها، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در ابتدا تمایلی به پذیرش استعفای او نداشت و درخواست اولیه برینک برای کناره‌گیری که در ماه ژانویه در چارچوب روند معمول تغییر دولت‌ها ارائه شده بود، رد کرده بود.

هشدار روسیه به افزایش هرچه بیشتر نقش ژاپن در درگیری اوکراین

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد که مسکو هرگونه اقدام ژاپن در زمینه مشارکت در ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را اقدامی خصمانه علیه خود تلقی می‌کند.

وی اظهار داشت: «هرگونه اقدام ژاپن برای مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم در تأمین سلاح و تجهیزات نظامی برای اوکراین که در جهت کشتار شهروندان روسیه یا کمک به آموزش نیروهای نظامی اوکراینی مورد استفاده قرار گیرد، از سوی ما به‌طور قطعی به‌عنوان اقدام خصمانه تلقی خواهد شد.»

به گفته زاخارووا، چنین اقداماتی ژاپن را از دکترین توسعه صلح‌آمیز که پیش‌تر اعلام کرده بود، دور می‌سازد و ممکن است این کشور را به مشارکت آشکار در ماجراجویی‌های نظامی سوق دهد که پیامدهای بلندمدتی به دنبال خواهد داشت. وی افزود: «ژاپن در چارچوب سیاست شتاب‌زده‌اش در پیروی از اقدامات غرب، هرچه بیشتر در درگیری پیرامون اوکراین درگیر می‌شود.»

مقام لهستانی: بازسازی اوکراین دست‌کم 500 میلیارد یورو هزینه خواهد داشت

آدام اشلاپکا، وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت لهستان اعلام کرد که هزینه بازسازی اوکراین پس از پایان درگیری نظامی، حداقل 500 میلیارد یورو برآورد می‌شود. وی در جریان نشست تجاری «اتحادیه اروپا - اوکراین» در بروکسل گفت: «بر اساس آخرین برآوردهای بانک جهانی، هزینه بازسازی اوکراین تاکنون به 500 میلیارد یورو رسیده و تا پایان فاز داغ درگیری نظامی همچنان افزایش خواهد یافت.»

او همچنین افزود که حدود یک‌سوم این مبلغ ممکن است در صورت ادامه اصلاحات از سوی کی‌یف، توسط سرمایه‌گذاران خصوصی تأمین شود.

در اواخر فوریه، دنیس شمیگال، نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرده بود که بازسازی این کشور در طی دهه آینده به 524 میلیارد دلار نیاز خواهد داشت. وی اشاره کرده بود که این رقم بسیار بالاتر از برآورد پیشین معادل 38 میلیارد دلار است و بنابراین، بازسازی اوکراین باید به پروژه‌ای در مقیاس جهانی تبدیل شود.

پیش‌ از این، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در پاسخ به سئوالی درباره احتمال حمایت مالی آمریکا از بازسازی اوکراین پس از جنگ ، این سؤال را «عجیب» توصیف کرد و گفت که واشنگتن تاکنون «پیش از این حدود 350 میلیارد دلار»  به این کشور کمک کرده است.

فهرست خواسته‌های اوکراین از مأموریت حفاظت از صلح غرب

به گزارش ایران اکونا به نقل از روزنامه "پولیتیکو"، اوکراین فهرستی از خواسته‌های خود را در خصوص استقرار نیروهای حافظ صلح در مناطق تحت کنترل کی‌یف به کشورهای غربی ارائه کرده است.

در این گزارش آمده است: «اوکراین همچنین بر این باور است که هرگونه استقرار نیروهای غربی باید با ارائه سامانه‌های گسترده پدافند هوایی و سایر تدابیر حفاظتی همراه باشد تا امنیت شهروندان اوکراینی تضمین شود.»

روزنامه "پولیتیکو" همچنین تأکید کرده که کی‌یف در حال انجام مشورت‌هایی با کشورهای غربی برای مشخص‌تر کردن خواسته‌های خود در خصوص مأموریت احتمالی حافظان صلح در این کشور است. این مذاکرات نه‌تنها شامل تعداد نیروها، بلکه ساختار، زمان‌بندی استقرار و سایر جزئیات نیز می‌شود.

تحولات اوکراین| کی‌یف در آستانه رکود اقتصادی قرار داردتحولات اوکراین|مخالفت جمهوری‌خواهان آمریکا با کمک به کی‌یفتحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه

مخالفت برخی کشورهای اروپایی با استفاده از دارایی‌های مسدودشده روسیه 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا روز گذشته اعلام کرد که این اتحادیه در حال مذاکره با کشورهای مختلف درباره امکان استفاده از دارایی‌های مسدودشده روسیه است.

وی گفت که این موضوع در حال حاضر با 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی است و افزود: «ما در حال آمادگی هستیم، چرا که ریسک‌هایی در این مسیر وجود دارد و باید راه‌هایی برای کاهش نگرانی برخی اعضا بیابیم. برخی کشورها قویاً با این اقدام مخالف هستند.»

کالاس از ذکر نام این کشورها خودداری کرده و در عین حال یادآور شد که دسترسی به این اطلاعات کار دشواری نیست.

روسیه از حقوق خود درباره دارایی‌های مسدودشده در اتحادیه اروپا دفاع خواهد کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که اگرچه همه کشورهای اتحادیه اروپا به‌طور یکپارچه از ایده استفاده از دارایی‌های مسدودشده روسیه حمایت نمی‌کنند، اما روسیه در هر صورت از منافع و حقوق خود برای دسترسی به این اموال دفاع خواهد کرد.

وی روز گذشته در جمع خبرنگاران در این باره گفت: «در حال حاضر روند امور چندان مثبت نیست، اما ما می‌دانیم که برخی کشورها با این رویکرد مخالف هستند، زیرا به‌خوبی از پیامدهای حقوقی اجتناب‌ناپذیر چنین اقداماتی آگاه‌اند. این پیامدها بسیار جدی خواهند بود، و روسیه هرگز از حقوق خود نسبت به این دارایی‌ها دست نخواهد کشید و از آن‌ها دفاع خواهد کرد.»

د این رابطه آلکسی چپا، معاون اول کمیته روابط خارجی دومای روسیه نیز هشدار داد که مسکو توانایی واکنش شدید به اتحادیه اروپا در صورت استفاده از این دارایی‌ها را دارد و برخی کشورهای اروپایی از این واکنش‌ها واهمه دارند.

از سوی دیگر پیش از این، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز اعتراف کرد که امکان مصادره دارایی‌های مسدودشده روسیه از سوی اتحادیه اروپا وجود ندارد، چرا که این اقدام با قوانین حقوق بین‌الملل مغایرت دارد.

ذخایر بین‌المللی روسیه به رکورد تاریخی 658 میلیارد دلار رسید

بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی روسیه، ذخایر بین‌المللی این کشور با افزایش چشم‌گیر به 658 میلیارد دلار رسیده که بالاترین سطح در تاریخ این کشور محسوب می‌شود.

در بیانیه بانک مرکزی آمده است: «تا پایان روز 4 آوریل، حجم ذخایر بین‌المللی روسیه به 658 میلیارد دلار رسید که نسبت به هفته گذشته 12.4 میلیارد دلار یا 1.9 درصد افزایش داشته است.»

طبق اطلاعات این بانک، دلیل اصلی این رشد، «ارزیابی مجدد مثبت» ارزش ذخایر بین‌المللی بوده است.

پیش از این، رکورد تاریخی قبلی در تاریخ 21 مارس با رقم 650 میلیارد دلار ثبت شده بود. طبق گزارش بانک مرکزی، در بازه زمانی 14 تا 21 مارس سال جاری، ذخایر بین‌المللی 1.3 درصد معادل 8.5 میلیارد دلار افزایش یافته بود که آن‌هم ناشی از ارزیابی مثبت دارایی‌ها اعلام شده بود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار