روز خوب وال استریت

شاخص های مهم بورسی وال استریت صعودی بسته شدند.    

به گزارش بلومبرگ، چشم انداز اقتصادی جهان با بهبود سرعت واکسیناسیون در حال بهتر شدن است تا جایی که طبق اعلام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی سال آینده ۵.۸ درصد باشد و این روند رو به رشد ادامه پیدا کند و رشد ۴.۴ درصدی به طور متوسط برای کشورهای جهان در سال آینده به ثبت برسد. در گزارش قبلی این سازمان، متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان را برای امسال ۵.۶ درصد و برای سال آینده چهار درصد پیشبینی شده بود.  

 

اخبار مربوط به ویروس کرونا کماکان هم مربوط به اخبار خوب و هم مربوط به اخبار بد است و این مساله باعث می شود ریسک کرونا کماکان یک عامل مهم در محاسبات معامله گران باشد. شرکت مدرنا که پیشتر نیز کارایی واکسنش به میزان بسیار بالایی اثبات شده بود از کارایی نزدیک به ۱۰۰ درصد واکسن خود در جلوگیری از مرگ و میر افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله خبر داده است. از طرف دیگر اما افزایش ابتلا به کرونا در استرالیا دولت را مجبور به قرنطینه مجدد شهر ملبورن کرد.  

 

چین که نخستین اقتصاد بزرگ جهان لقب گرفت که از شرایط ویژه کرونایی خارج می شود، در حال افزایش نقش خود از زنجیره تجارت جهانی است و با افزایش تقاضا برای کالاهای چینی در سطح جهان، اکنون داده های منتشرشده نشان می دهد میزان سودآوری شرکت های چینی در چهار ماه نخست امسال به ۲.۵۹ تریلیون یوان رسیده که این رقم نسبت به بازه مشابه سال قبل افزایش قابل توجه ۱۰۶.۱ درصدی را نشان می دهد. چین اکنون بزرگ ترین شریک اقتصادی آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن و استرالیا محسوب می شود.  

 

شیوع کرونا کماکان تاثیر زیادی در وضعیت کسب و کارها در سطح اتحادیه اروپا داشته تا جایی که در سه ماهه نخست امسال رشد کسب و کارهای جدید تنها ۰.۳ درصد بوده است. از طرف دیگر کاهش مخارج مصرف کنندگان باعث شده تا طی همین مدت میزان ورشکستگی در بین کسب و کارها اروپایی به نسبت سه ماهه قبل آن ۵.۸ درصد بیشتر شود که این رقم طی یک سال اخیر بی سابقه بوده است. رکورد رشد ورشکستگی در اروپا مربوط به بهار سال ۲۰۱۵ بوده است.  

 

با وجود افزایش سطح فعالیت های اقتصادی، میزان فروش خانه های جدید آمریکا در ماه آوریل به ۸۶۳ هزار واحد رسید که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۵.۹ درصد کاهش یافته است. این رقم که ۱۲۷ هزار واحد کمتر از پیش بینی های قبلی است، بیش از همه متاثر از کاهش ۱۳.۷ درصدی فروش خانه در مناطق شمال شرقی رقم خورده است. نواحی غرب میانه با کاهش ۸.۳ درصدی و جنوبی با کاهش ۷.۹ درصدی در رده های بعدی قرار دارند. میانگین قیمت مسکن هم ۳۷۴ هزار دلار بود.

 

بسیاری از اقتصادهای بزرگ هنوز فاصله زیادی تا بازگشت به سطوح قبل از کرونا دارند: همان گونه که پیشتر نیز انتظار می رفت، روند رو به رشد اقتصاد ژاپن متوقف شد و پس از دو رشد فصلی متوالی مثبت، در سه ماهه نخست امسال به منفی ۵.۱ درصدرسید.  این رشد فصلی که ۷.۴ درصد کمتر از رشد دوره مشابه قبل است، بیش از همه به دلیل رشد منفی ۶.۹ درصدی مخارج دولتی رقم خورد. رشد مخارج مصرف کنندگان ۵.۶ درصد کاهش یافته و مخارج سرمایه ای نیز ۰.۷ درصد کمتر شده است.

 

مدت زمان لازم برای احیای اقتصادی، زمان مناسب برای پایان دادن به سیاست های حمایتی فعلی بانک های مرکزی در جهان و همچنین چشم انداز تورم و مدیریت نقدینگی اصلی ترین عواملی هستند که در حال حاضر روی رفتار معامله گران بورسی تاثیر می گذارند. در نتیجه بهبود کلی تقاضا، میزان صادرات بسیاری از کشورها در سه ماهه نخست امسال به نسبت سه ماهه پایانی سال قبل بهبود قابل توجهی داشته و این مساله برای شرکت های بورسی بزرگ مطلوب بوده است.  

 

در نشست اخیر اعضای کمیته بازار باز بانک مرکزی آمریکا بر ادامه سیاست های محرک فعلی تا زمان مشاهده بهبود قابل توجه شرایط اقتصادی تاکید شد. آن طور که منابع خبری از مفاد این جلسه گزارش داده اند، امکان تغییر در رویه فعلی و اتخاذ یک رویکرد انقباضی وجود دارد اما با توجه به تمایل اعضا برای رشد بیشتر اقتصادی انتظار نمی رود این اتفاق در آینده نزدیک رخ دهد و احتمالا افزایش نرخ بهره در انتهای سال جاری میلادی یا ابتدای سال آینده اعمال خواهد شد.  

 

تاکنون بیش از ۱۷۱ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۴۱۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۵۶۰ هزار و ۶۹۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۰۹ هزار و ۵۵۶ نفر، برزیل با ۴۶۲ هزار و ۹۲ نفر، هند با ۳۳۱ هزار و ۶۰۷ نفر، مکزیک با ۲۲۳ هزار و ۵۰۷ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۷۸۲ نفر بوده است.

 

جوزف اشتلوتسفوتز - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه اوپنهایمر اینوستمنتز - گفت: کم کم در حال بازگشت به سطح اقتصادی قبل از آغاز کرونا هستیم و این یک پیشرفت بزرگ و نشانه ای دلگرم کننده در غلبه بر یکی از جدی ترین بحران های مالی معاصر است. در نیمه دوم امسال مطمئنا اخبار بهتر بیشتری خواهیم داشت اما قطعا روزهای پرنوسان بازارهای مالی تکرار خواهد شد چرا که هنوز هیچ کس نسبت به اینکه بحران به طور کامل پشت سر گذاشته شده است اطمینان ندارد.

 

بورس آمریکا

 

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

 

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۵۲۹.۴۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۸ درصد افزایش تا سطح ۴۲۰۴.۱۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۰۹ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۷۴۸.۷۴ واحدی بسته شد.

 

بورس‌های اروپایی

 

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۲۲.۶۱ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۶۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۴۲۱.۴۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۵۷ درصدی در سطح ۶۴۴۷.۱۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۸۲ درصد پایین رفت و به ۹۱۴۸.۹۰ واحد رسید.

 

بورس‌های آسیایی

 

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۹۹ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۸۶۰.۰۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۰۹ درصد بالا رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۱۵۱.۸۰ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افزایش ۰.۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۳۳۱.۷۱ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۲۵ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۱۶۱.۶۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

 

نفت

 

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۸۹ درصد افزایش به ۶۶.۹۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۰۵ درصدی به ازای ۶۹.۰۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

 

طلا و نقره

 

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۲۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۰۶.۸۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۴۵ درصدی به ازای ۲۸.۱۴ دلار مبادله شد.

 

انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار