۸۰ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود

علی حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار برداشت زعفران تا اواسط آذرماه خبر داد و گفت: هم اکنون عرضه زعفران در بازار به شکل انبوه نیست چراکه کشاورزان منتظر ثابت شدن قیمت‌ها هستند تا بتوانند زعفران تولیدی خود را در بازار عرضه کنند.

به گفته او، براساس رصد‌های صورت گرفته از مزارع، میزان تولید زعفران بیش از سال‌های گذشته خواهد بود و بنابر اذعان مسئولان وزارت جهاد امسال ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن تولید زعفران خواهیم داشت که این رقم معادل کل مصرف دنیاست.

حسینی با بیان اینکه ایران با تامین ۸۵ تا ۹۰ درصد زعفران دنیا بزرگترین تولیدکننده محسوب می‌شود، افزود: با توجه به آنکه تنها تولیدکننده زعفران در دنیا نیستیم، از این رو برای حفظ جایگاه خود در بازار‌های صادراتی نیازمند توسعه صنایع تبدیلی هستیم تا دیگر دغدغه فروش نداشته باشیم. گفتنی است  ۵ تا ۶ کشور خریدار عمده زعفران ایرانی هستند که متاسفانه کشور‌های افغانستان، اسپانیا و امارات بعد از خرید زعفران ایرانی در بسته بندی‌های جدید آن را به اسم خود صادر می‌کنند که این به نفع کشور ما نیست.

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود، گفت: توسعه صادرات و ایجاد رقابت در بازار‌های هدف مشروط بر رفع موانع و سرمایه گذاری در توسعه صنایع تبدیلی است، از این رو صادرکنندگان زعفران باید از پیمان سپاری ارزی معاف شوند تا شاهد توسعه و رونق صادرات زعفران باشیم.

او با بیان اینکه پتانسیل تولید زعفران ۲ برابر رقم فعلی با همین میزان سطح زیرکشت به بازار‌های هدف وجود دارد، افزود: با توسعه عملکرد در واحد سطح و افزایش تولید، میزان صادرات و ارزآوری هم بالاخواهد رفت.

حسینی گفت: دولت برای عرضه زعفران در بورس کالا قیمت پایه را ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان اعلام کرده است که میزان خرید و عرضه در بورس کالا به اعتماد کشاورزان بستگی دارد، اما در شرایط کنونی قیمت زعفران در بازار ثابت نیست.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار