امیر دیانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به حضور 20 هزار کارگر در بخشهای مختلف صنف تولید کیف و کفش، گفت: تا چند ماه پیش این تعداد کارگر 25 هزار بود که به دلیل تشدید مشکلات تولیدکنندگان کیف و کفش حدود 5 هزار نفر بیکار شده اند. البته با عدم حمایت از این صنعت احتمال بیکاری بیشتر کارگران این صنعت وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر بخش بزرگی از مواد اولیه تولید کیف و کفش در داخل تولید نمیشود و باید از اروپا و آسیا خریده شود که به دلیل وجود تحریمها مجبور به خرید آنها از واسطهها هستیم همین موضوع عاملی شده تا هزینه تمام شده کالا برای تولیدکنندگان هر روز افزایش پیدا کند. اما نکته قابل تأمل اینجاست مواد اولیه را با سختی بسیار وارد گمرکات کشور می کنیم اما آنها با بهانه های مختلف حاضر به ترخیص نیستند و بعضاً با مدت زمان بسیار مواد اولیه را ترخیص می کنند که این امر واحدهای تولیدی نیازمند مواد اولیه را با مشکلات جدی روبه رو ساخته است.
این واردکننده و توزیع کننده مواد اولیه کیف و کفش به سنگ اندازی های وزارت صمت برای واردکنندگان ماشین آلات دست دوم کیف و کفش اشاره کرد و گفت: ما چندین ماه است که موضوع واردات ماشین آلات دست دوم را برای کمک به واحد های تولیدی پیگیری می کنیم و حتی دفتر معاون اول رئیس جمهور با ارسال نامه ای به وزیر صنعت اعلام کرد که واردات ماشین آلات دست دوم را پیگیری کنند اما متأسفانه از سوی وزارت صنعت ممانعت هایی در اجرایی شدن این موضوع وجود دارد. جالب اینجاست در جلسه ای یکی از مسئولان وزارت صنعت به ما اعلام کرد واردات ماشین آلات دست دوم در کیفیت تولیدات اثر منفی می گذارد!
دیانی افزود: از طرف دیگر واردکنندگان مواد اولیه مجبورند برای تخصیص ارز40 روز منتظر بمانیم که این موضوع هم روند فعالیت را برای تولیدکنندگان مشکل ساخته است.
وی با اعلام اینکه قرار بود بنا بر گفته معاون اول حقوق گمرکی از 4 درصد به 1 درصد شود ، تصریح کرد: این موضوع هم هنوز اجرایی نشده است.