به گزارش ایران اکونا به نقل از بازرگانی خبرگزاری مهر، بازسازی و نوسازی صنایع تولید لوله سبک یکی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر به آن توجه اندکی شده است. تغییر نیازهای بشر و اهمیت صرفه جویی در مصرف لوله و پروفیل سبک جهت تولید به صرفه تر امری بدیهی و ضرروری تلقی میگردد.
چین بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان با توجه به امر نوسازی در خطوط تولید آهن الات به خصوص لوله سبک و پروفیل سبک در چند سال اخیر انقلابی جدید در تولید لوله سبک و پروفیل سبک ایجاد نموده که با اقبال جهانی رو به رو شده است. این کشور با تولید لولههای سبک تر از استاندارد جهانی و با حفظ ویژگیها و کاربردهای لولههای سنگین که در گذشته تولید شده است توانسته با استفاده از فولاد کمتر لولههایی با همان کارایی تولید نماید.
ایران با آنکه در رتبه دهم تولید فولاد جهان قرار دارد، از نظر فرسودگی خطوط تولید لوله سبک و پروفیل سبک با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. فرسودگی خطهای تولید لوله و پروفیل و تجهیزات آن، عواقبی مانند توقف در تولید و ایجاد ضایعات دارد که در نهایت سود کمتری را برای تولیدکنندگان لوله سبک و پروفیل به همراه خواهد داشت. سرمایه گذاری و بازسازی در بخش بازسازی تولید لوله سبک یکی از ضرورتهایی است که باید هر چه زودتر انجام شود. سود و زیان در صنعت تولید پروفیل سبک و لوله سبک نیز وابستگی کامل به تجهیزات دارد که متاسفانه تولیدکنندگان این محصولات توان واردات تجهیزات به روز جهت حل این مشکل را به تنهایی نداشته و دچار چالشهای متعددی میشوند.
فعالان در صنعت فولاد و دیگر صنایع تولیدی خواستار حمایت دولت هستند اما متاسفانه در سال ۱۴۰۱ برخلاف ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی معافیت پرداخت حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات تولید لوله سبک لغو شد و همین امر سبب افزایش هزینههای واردات و نوسازی تجهیزات و دستگاهها شده که این مشکل را تشدید کرده است.
قیمت پروفیل سبک و لوله سبک
با توجه به چالشهای بازار، فعالان صنعت تولید پروفیل و لوله سبک به سود خیلی جزئی قناعت کردهاند. جهت تعیین قیمت محصولات باید عواملی مانند مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای انرژی، هزینهی نیروی انسانی و حمل و نقل را در نظر گرفت که در تولید پروفیل سبک و تولید لوله سبک از این موارد صرف نظر کرده و تنها قیمت ورق و هزینه تولید را در نظر میگیرند.
تجهیزات قدیمی در تولید پروفیل سبک و لوله سبک
هرچه دستگاههای مورد استفاده جهت تولید لوله سبک از تکنولوژی قدیمی تری بهره مند باشند هزینه محصول نهایی را افزایش میدهند. در نتیجه هزینه نهایی محصول در مقایسه با دیگر محصولات داخل بازار جهانی افزایش داشته که صادرات لوله و پروفیل را نیز با کاهش همراه میکند.
حمل و نقل در صنعت تولید پروفیل سبک و لوله سبک
لجستیک به دلیل زیرساختهای توسعه نیافته حمل ریلی و دریایی با قیمت بالا انجام میشود که یکی دیگر از دلایل کاهش سود و عدم رقابت جهت صادرات لوله سبک به کشورهای همسایه در این صنعت است. مدیریت حمل و نقل یکی از موضوعات بسیار مهمی است که با همکاری و سرمایه گذاری دولت و ارائه راه حل های مناسب میتوان به صادرات محصولات حتی به اروپا نیز امیدوار بود.
اشتغال زایی در صنعت فولاد
اشتغالزایی اغلب در بخش خدمات وجود دارد که این خدمات نیز در کنار تولید معنا پیدا میکند. صنعت فولاد و صنعت تولید لوله و پروفیل سبک نیز جزء یکی از صنایعی است که تولید و خدمات را در خود جای داده است و موجب اشتغالزایی جمعیت کثیری شده است. فولاد به طور میانگین در ۶۰ صنف مورد استفاده قرار میگیرد که بخش عظیمی از این اصناف از لوله سبک استفاده میکنند همچنین فولاد از تنوع ۱۲ هزار نوع محصول نیز پشتیبانی میکند.
با سرمایه گذاری و توسعه صنعت پروفیل و لوله سبک موقعیتهای شغلی متعددی به وجود میآید. فروش محصولات فولادی باعث رونق در اقتصاد کشور شده است در کنار این بخش خدمات نیز به صورت ویژه ای در اقتصاد کشور نقش آفرینی میکند.
کارخانه خاور صنعت در کنار نقش مهمی که در جهت رونق اقتصاد کشور از حیث صادرات لوله و پروفیل دارد، در بخش اشتغالزایی نیز باعث اشتغال بیش از ۵۰ نیروی انسانی در کارخانه و اشتغال بیش از ۲۰ کارمند در بخش اداری شده است. برنا صنعت کیان آریا نماینده رسمی فروش محصولات کارخانهی خاور صنعت هما در ایران و خارج از کشور است.
کمبود نقدینگی
فولاد چه در حوزه تولید محصولات و چه در تامین مواد اولیه دچار کمبود نقدینگی است و مبالغ بین کارخانجات و مصرف کنندگان به صورت حسابهای بانکی در گردش است. به دلیل کمبود نقدینگی در کارخانجات تولید کننده پروفیل و لوله سبک، با عرضه ورق سیاه و ورق روغنی در بورس کالا تولیدکنندگان نمیتوانند به اندازه کافی این محصول را خریداری نمایند و فقط در حد رفع نیاز خود این محصولات را خریداری مینمایند در نتیجه سیاست عرضه فراوان ورق در بورس جهت رفع رکود تاثیر چندانی نخواهد گذاشت.
چشم انداز فولاد در سال ۱۴۰۴
ایران هم اکنون در تولیدکنندگان فولاد جهان رتبه دهم را کسب نموده که فعالان این صنعت سعی بر آن دارند رتبه هفتم را کسب نمایند. این پیشرفت وابسته به عوامل گوناگونی است که مهمترین آن تامین مواد اولیه است. مواد اولیه در تولید پروفیل و لوله سبک,، ورق فولادی بوده که تامین آن نیز با قوانین عرضه در بورس کالا در سالهای اخیر با مشکلات مختلفی همراه است.
عرضه و تقاضا در صنعت پروفیل و لوله سبک
با افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز، قیمت لوله و پروفیل سبک اندک افزایش قیمت را تجربه نمود که آن هم همراه با کاهش تقاضا بوده است. رکود در بازار باعث شده که تولیدکنندگان از تولید انبوده به تولید سفارش محور روی آورند.
برنا صنعت نیز سفارش درخواستی شما عزیزان را با توجه به نیاز شما آماده کرده و در اسرع وقت با تضمین باربری تحویل مینماید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.