پس از آنکه اخباری مبنیبر قفل شدن گوشیهای شیائومی در کوبا و به دنبال آن در کشورهای تحریمشده توسط آمریکا منتشر شد، سخنگوی این کمپانی چینی این خبر را تلویحا تکذیب و به گلوبالتایمز اعلام کرد که گزارشها مبنیبر قفل شدن گوشیهای شیائومی در کشورها و سرزمینهایی از جمله کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و کریمه، بازار خاصی را هدف قرار نمیدهد، بلکه یک سیاست منطقهای است که هدف آن جلوگیری از قاچاق از طریق بازار خاکستری و حفظ امنیت داده کاربران است.
این بیانیه در حالی منتشر میشود که برخی از رسانهها در روزهای گذشته گزارش کردند که این تولیدکننده چینی، گوشیهای هوشمند خود را در کشورهای مذکور که در آنجا نمایندگی رسمی ندارد، قفل کرده است. سیاست صادرات شیائومی به مشتریان خود اجازه نمیدهد محصولات این شرکت را به کشورهای تحریمشده صادر کنند، با وجود این، در سالهای اخیر، یک بازار خاکستری ایجاد شده و شایع است که برخی مشتریان دستگاههای شیائومی را در یک منطقه خریداری کرده و در منطقهای دیگر استفاده کنند.
برخی رسانهها، این اقدام شیائومی برای قفل کردن گوشیهایش را به سیاستهای آمریکا نسبت دادهاند و اینطور عنوان کردند که واشنگتن به این شرکت چینی فشار آورده تا گوشیها را در این کشورها و مناطق تحریمشده، قفل کند. سخنگوی شیائومی درباره این موضوع نیز پاسخ داد که این شرکت بهصورت موقت، برخی از گوشیهای هوشمند را قفل کرده تا از احتمال قاچاق که به امنیت کاربران و حقوق مصرفکنندگان آسیب میرساند، جلوگیری کند و درباره آن تحقیقاتی صورت دهد و اکنون که تحقیقات کامل شده، میتواند قفل دستگاهها را باز کرد.
در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، شیائومی توانست رتبه دوم را در فروش جهانی گوشیهای هوشمند کسب کند؛ اتفاقی که برای اولین بار و بهواسطه رشد گسترده موبایلهای این شرکت در بازارهای خارج از کشور چین رخ داد. شیائومی همچنین سهمی ۱۵ درصدی در بازار گوشیهای هوشمند کوبا دارد.
انتهای پیام