به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسعود ایرانی شامگاه شنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت فعالیت معادن در اردبیل اظهار داشت: عمده معادن استان اردبیل غیرفلزی و شامل شن و ماسه است که تلاش میکنیم بر اساس نظرات کارشناسی صدور مجوز در این حوزه به شکل محدود انجام شود.
وی تصریح کرد: از 140 مجوز برداشت ذخایر معدنی تنها 87 واحد فعال بوده و به صورت مشخص و در محدوده تعیین شده فعالیت میکنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در چند سال اخیر فعالیت معادن فلزی نیز رو به افزایش بوده و در مشگینشهر، خلخال و کوثر شاهد برآورد ذخایر و آغاز برداشت معادن غیرفلزی هستیم.
ایرانی در مورد گلایههای مطرح شده از سوی روستاییان اطراف برداشت معادن افزود: نهادهای مختلف در صدور مجوز مورد استعلام قرار میگیرند که یکی از این ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری است که در صدور مجوز برداشت معادن به یقین شاهد موافقت و اعلام نظر مثبت آنها در راهاندازی معادن هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار است بر اساس قانون معادن به تناسب برداشت و پرداختی مبالغ به حساب خزانه، امر نوسازی زیرساختهای منطقهای از این محل مورد توجه قرار گیرد تا شاهد تخریب راههای ارتباطی و برخی دیگر از زیرساختها نباشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به اینکه در برخی از استانهای همجوار معادن معدنی به ویژه شن و ماسه محدود شده، ما مجوز برداشت و صادرات مواد معدنی مورد نیاز در مصالح ساختمانی را صادر کردیم که قطعا ما نیز از ظرفیت این استانها در سایر منابع معدنی استفاده میکنیم.
ایرانی بیان کرد: برخی اظهارات مبنی بر ممنوعیت برداشت معادن شن و ماسه در استانهای همجوار است که به تناسب همین محدودیت برداشت ذخایر معدنی از استان اردبیل انجام میشود در حالی که چنین امری صحت نداشته و ما به اندازه ظرفیتهای ارزیابی شده صدور مجوزها را انجام میدهیم.
وی در ادامه یادآور شد: قطعا از منابع حاصل از برداشت معادن و پرداختی مبالغ به خزانه از سوی دارندگان مجوز معدنی سعی میشود تا کاستیها و نارساییها در حوزه عمران روستایی برطرف شده و گلایهها به حداقل برسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل تصریح کرد: مباحث مطرح شده در ارتباط با تخریب طبیعت و چالشهای زیست محیطی در برداشت معادن مورد بررسی کارشناسی و دقیق قرار میگیرد که در صورت هرگونه عوارض نامناسب در این حوزهها سعی میشود تا با همراهی صاحبان معدن جلوی رویههای غلط گرفته شده و اصلاح محدودههای معدنی را به شکل مطلوبتر شاهد و ناظر باشیم.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، در برخی از شهرهای استان اردبیل، روستاییان و ساکنان اطراف معادن از گرد و خاک حاصل از برداشت معادن و تخریبهای زیست محیطی گلایه دارند که این امر بیشتر در شهرستانهای نمین و خلخال ناراحتی ساکنان این مناطق را به همراه داشته و مدعی هستند راههای مواصلاتی آنها به دلیل فعالیتهای معدنی تخریب و از بین رفته است.