به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمحسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در نشست با فعالان شرکتهای فناور و دانشبنیان استان کرمان در اتاق بازرگانی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به عنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید»، بر لزوم حرکت استان کرمان به سمت فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال تأکید کرد و اظهار داشت: جهان امروز در مسیر فناوری اطلاعات پیش میرود و شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی اگر در این حوزه وارد نشوند، آیندهای پایدار نخواهند داشت.
فناوری؛ مسیر جهانی توسعه و بقای اقتصادی
وی با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات به مزایای اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و افزود: برخلاف منابع معدنی که تجدیدپذیر نیستند و روزی به پایان میرسند، حوزه آیتی با خلق ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی پایدار، میتواند سرمایهای بلندمدت برای کشور و استان کرمان باشد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از جایگاه فعلی کرمان در حوزه آیتی، گفت: تا زمانی که زیرساختها و بسترهای لازم را فراهم نکنیم، نمیتوانیم انتظار رشد داشته باشیم و وزارت ارتباطات آمادگی دارد تا با ایجاد شعبهای از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در استان، بستری برای شکلگیری و رشد شرکتهای دیجیتال ایجاد کند.
اقتصاد دیجیتال، راهحل پایدار برای اشتغال جوانان
وی با اشاره به دغدغههای اشتغال جوانان در کرمان تأکید کرد: کیک اقتصاد دیجیتال استان باید بزرگتر شود و تنها در این صورت است که هم فرصتهای شغلی ایجاد میشود و هم ارزش افزوده بالایی نصیب استان کرمان خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: از ظرفیت پرداخت تسهیلات تبصره 18 استفاده خواهیم کرد تا سهم کرمان در این زمینه افزایش یابد؛ همچنین تدوین برنامه ملی رفع ناترازی انرژی در وزارت ارتباطات آغاز شده که میتواند نقش مهمی در توسعه متوازن استانها ایفا کند.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی نباید فقط یک واژه فانتزی در سخنرانیها باشد، گفت: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت و عمق هوش مصنوعی تأکید کردهاند و ما باید با تقسیم کار مناسب، اقدامات عمیق و کاربردی در این حوزه انجام دهیم و آرام ننشینیم.
دولت دیجیتال؛ کاهش مراجعه حضوری با استفاده از کد ملی
معاون وزیر ارتباطات در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بیش از 62 میلیون نفر کاربر پشت درگاه دولت هستند و همه خدمات باید تنها با ارائه کد ملی قابل دسترسی باشد تا دیگر نیازی به مراجعه حضوری نباشد.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت داده در دنیای امروز افزود: تمام داشتههای ما، از جمله دادهها، باید به ثروت تبدیل شود؛ باید دادههای ارزشمند را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دهیم تا بتوانند با خلق راهکارهای نوآورانه، اقتصاد دیجیتال کشور را تقویت کنند.
دانشبنیانها، پیشران توسعه فردای استان کرمان
آزاده تاجالدینی، سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی و فکری، اظهار داشت: سرمایه واقعی استان کرمان نه در دل خاک و معادن، بلکه در ذهنها و اراده شرکتهای دانشبنیان نهفته است؛ ما نباید فقط به منابع زیرزمینی تکیه کنیم، بلکه باید نگاهمان را به سمت منابع فکری و فناورانه معطوف کنیم.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، ادامه داد: کرمان در تاریخ و تمدن ایرانزمین همواره پیشتاز بوده است؛ این پیشتازی باید امروز در عرصه علم، فناوری و نوآوری نیز تداوم یابد.
تاجالدینی با اشاره به زیرساختهای حیاتی برای توسعه فناوری اطلاعات در استان افزود: راهاندازی مرکز داده در استان کرمان یک ضرورت استراتژیک است که بدون شک تحقق آن نیازمند همافزایی و مشارکت نهادهای مختلف، بخش خصوصی و حمایت ملی خواهد بود.