وضعیت بازار گوشت قرمز در قم مطلوب است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت:ما در یک دوره 3ساله در زمینه تولید گوشت در کشور دچار مشکل شدیم و این معضلات در حوزه حمایتی و حذف دام‌های مولد اتفاق افتاده بود. امروز با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در حوزه تأمین گوشت قرمز در وضعیت مطلوبی هستیم.
- اخبار استانها -

محمدرضا حاجی‌رضا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت بازار کالاهای اساسی استان اظهار داشت: وضعیت استان در شرایط پایداری است. ما در استانی زندگی می‌کنیم که مدیریت کالاهای اصلی و بازار را برای جامعه هدفی با جمعیت 1.5 میلیونی عهده‌دار هستیم.

حاجی‌رضا گفت: باتوجه به اینکه استان قم در طول سال مناسبت‌های مختلف را در برنامه‌های خود دارد، ما مکلف هستیم که درخصوص تنظیم بازار با محوریت ساکنان استان و شهرستان‌های تابعه و مجاوران و زائران استان برنامه‌ریزی کنیم و نیازهای اساسی کالاهایی شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، برنج و کالاهای دیگر را تأمین کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم درباره میزان افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند گوشت، مرغ، برنج و شکر بیان کرد: ما در یک دوره 2 الی 3 ساله در زمینه تأمین و تولید گوشت در کشور دچار مشکل شده بودیم و این معضلات در حوزه حمایتی و حذف دام‌های مولد اتفاق افتاده بود. امروز با برنامه‌ریزی‌های خوبی که شکل گرفت در حوزه تأمین گوشت قرمز که مؤلفه پایداری استان است، در وضعیت مطلوبی قرار گرفته‌ایم.

تولید سالانه 31 هزار تن گوشت در قم 

وی با تأکید بر اینکه ما در استان قم سالانه 31 هزار تن تولید گوشت داریم، عنوان کرد: مصرف استان در طول سال 19 هزار تن است و روزانه 40 تن مصرف گوشت در کلان‌شهر قم داریم. از این 31 هزار تن 24 الی 25 هزار تن دام سنگین است و 7 هزار تن دیگر نیز مربوط به دام سبک می‌شود. از این عدد حداقل 16 هزار تن گوشت مازاد است و مطابق با وظیفه سازمان جهاد کشاورزی استان قم صرف تأمین گوشت مورد نیاز استان‌های هم‌جوار با محوریت استان تهران می‌شود.

حاجی‌رضا تصریح کرد: ما ظرفیت‌های خوبی در جهت سرمایه‌گذاری در زمینه دام استان داشتیم تا مشکلات و مسائل حداقل 4 هزار واحد دامداری سبک و سنگین سنتی و صنعتی رفع شود و در نتیجه پایداری گوشت را داشته باشیم. امروز بالغ بر 70 درصد واحدهای دامداری استان تکمیل است. ما حدود 100 هزار راس دام سنگین در دامداری‌های استان داریم. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم اظهار داشت: ما طی مکاتباتی با مجموعه وزارت درخواست خرید حداقل 20 هزار راس دام در جهت حمایت از تولیدکنندگان را داشتیم تا این گوشت به‌ عنوان ذخایر استراتژیک درنظر گرفته شود.

وجود 400 هزار راس دام سبک در دامداری‌های قم

وی درباره وضعیت دام سبک افزود: ما در حوزه تولید در شرایط پایداری قرار داریم. بالغ بر 400 هزار راس دام سبک در واحدهای دامداری داریم. طبق آمار 8 ماهه امسال نسبت به مدت سال گذشته آن، حداقل 20 درصد واردات دام سبک و سنگین به استان تسهیل شده است. یکی از ظرفیت‌های دام استان مجتمع‌های دامداری دامشهر است یک مجموعه 1000 واحدی در آن فعال هستند. ما در طول سال از 8 الی 10 استان واردات دام داریم.

حاجی‌رضا در توصیف شرایط کنونی واحدهای دامداری مجتمع‌های دامشهر و احیا آن‌ها اذعان داشت: ما طی 8 ماهه گذشته طبق سیاست‌های سازمان در روند حمایتی از دامداری‌های فعال و نیمه فعال قدم بر داشتیم. دامداران 2 مشکل عمده داشتند؛ اول تأمین نهاده‌ها و دوم تسهیلات بانکی.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: نتیجه سیاست‌های حوزه حمایتی بخش گوشت در استان این بود که بتوانیم ثبات را در قیمت داشته باشیم. ما درحال حاضر پایداری تأمین نهاده را همچنان داریم و این پیش‌بینی هست که تا پایان سال وضعیت تأمین نهاده را که طی 8 ماه گذشته داشتیم تا 4 ماه بعدی نیز داشته باشیم. این یک خبر خوب است چراکه 60 الی 70 درصد هزینه‌های تولید را تأمین نهاده مشخص می‌کند.

امسال نیاز به واردات  گوشت قرمز کمتر است

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از نهاده‌ها وارداتی هستند، خاطرنشان کرد: ما در استان قم در طول سال و در راستای تولید 31 هزار تن گوشت حداقل 500 هزار تن مصرف نهاده داریم. از این رقم 250 هزار تن داخل قم تولید می‌شود. هم اکنون که فصل زراعی و کاشت است حدود 21 الی 23 هزار هکتار سطح زیر کشت جو داریم؛ سال گذشته بالغ بر 95 هزار تن و امسال 100 هزار تن تولید نهاده اصلی برای مصرف دام را پیش‌بینی می‌کنیم داشته باشیم.

حاجی‌رضا عنوان کرد: 100 هزار تن از سطح زیرکشت حداقل 7 هزار هکتاری یونجه تولید علوفه داریم. 50 هزار تن مصرف کاه و ذرت علوفه‌ای را در داخل استان تأمین می‌کنیم. مابقی نهاده‌ها و علوفه از استان‌های دیگر و بخشی هم از مسیر واردات تأمین می‌شود. امسال دامداران ما حداقل 80 هزار تن جو را از طریق سامانه وارداتی بازرگا که بارگذاری شده است خریداری کرده‌اند و 85 درصد از این جو تحویل دامداران شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در زمینه گوشت‌های وارداتی گفت: باتوجه به اینکه سال گذشته خللی در زمینه گوشت قرمز وارد شده بود، دولت به سمتی رفت که 20 درصد از ظرفیت بازار را با واردات گوشت منجمد بتواند تأمین کند، اما امسال نیازمندی ما به گوشت قرمز کمتر است.

حاجی‌رضا تصریح کرد: هم اکنون هفته‌ای 7 الی 9 تن گوشت گوساله منجمد را از مسیر بخش خصوصی با قیمت 300 الی 320 هزار تومان وارد و توزیع می‌کنیم تا تعادل در قیمت بازار اتفاق بیفتد. 

تنظیم بازار قم با 3 رویکرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم درخصوص احتمال افزایش قیمت و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه بیان کرد: هنوز قیمت ارز بابت واردات نهاده اعمال شده و افزایش پیدا نکرده است. سیاست دولت بر این است که سفره مردم خیلی دستخوش نقصان نشود. ولی از طرفی سیاست اجرایی این است که پایداری تولید را داشته باشیم و مدیریت به‌شکلی باشد که دچار اختلال نشویم. بنابراین فعلا برنامه برای افزایش نیست و به ما ابلاغی صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: سیاست دولت در زمینه قیمت‌ها کنترلی است و به سمت تسهیلات کم بهره می‌رویم تا برای تولیدکننده اقتصادی باشد. شغل شریف دامداری پر استرس است و بیماری و مشکلات زیادی را به همراه دارد به همین جهت باید کنار آن‌ها باشیم و حمایت کنیم تا بازار در پایداری قرار بگیرد.

حاجی‌رضا در راستای تنظیم بازار استان و اقدامات صورت گرفته تصریح کرد: ما در راستای تنظیم بازار استان 3 رویکرد داریم؛ حوزه اول بحث تأمین، فراوانی کالا و پایش مستمر اتحادیه‌ها و انبارها است. حوزه دوم در مربوط به توزیع کالا است‌ که محوریت آن اتاق اصناف و اتحادیه‌های مختلف کالاهای اساسی است که به صورت مستقیم با ما تعامل دارند.

علت افزایش قیمت برنج 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم اظهار داشت: حوزه سوم در محور نظارت بر اصناف استان خلاصه می‌شود. باتوجه به تقسیم کار صورت گرفته نظارت اصلی را مجموعه بازرسی صمت و اتاق اصناف عهده‌دار است. ما و اداره‌کل تعزیرات استان هم به صورت مشترک در کنار همکاران در حوزه نظارت بر کاسبان هستیم.

وی افزود: وظیفه‌ای که امروز در حوزه نظارت به ما محول شده که طی 6 ماه گذشته درحال عملیاتی کردن آن هستیم نظارت بر مبادی ورودی است. 

حاجی‌رضا در زمینه علت افزایش قیمت انواع برنج اذعان کرد: مصرف برنج کشور در جامعه هدف 90 میلیون نفری سالانه 3 میلیون تن است. از این 3 میلیون تن، 2 الی 2200 هزار تن در داخل کشور در 3 استان شمالی و بخشی از استانهای جنوبی تولید می‌شود. 700 هزار الی 1 میلیون تن به برنج وارداتی نیاز داریم. باتوجه به سیاست‌های دولت در زمینه حمایت از تولید داخلی دارد، این سیاست‌ها هر سال متفاوت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: امسال یکی از آن سال‌هایی است که طبق سیاست‌های دولت به سمت حمایت از تولید داخلی پیش رفته‌ایم. امروز ما با همان هدف و نیاز استان، سهمیه قالب خواروبار و بخش برج مناسبتی را از محل دخایر استان و واردات تأمین می‌کنیم. ما طبق عدد رسمی 350 تن برنج خارجی را با قیمت مناسب تنظیم بازار در اختیار تشکل‌ها بویژه اتحادیه بنکداران و خواروبار است قرار می‌گیرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار