بخش کشاورزی نیازمند خط اعتباری ویژه

از آنجایی که بیش از نیمی از جمعیت خراسان جنوبی از طریق محصولات کشاورزی و صنایع وابسته به آن ارتزاق می‌کنند می‌بایست خط اعتباری ویژه برای رونق این بخش ایجاد شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -بیکی رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیش از نیمی از جمعیت استان از محصولات کشاورزی و صنایع وابسته به آن ارتزاق می‌کنند، اما تنها ۱۷ درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در استان در بخش کشاورزی است در صورتی که با توجه به اهمیت و جامعه آماری وابسته به آن، این میزان سرمایه‌گذاری باید بیشتر شود.

او افزود: سیاست اعطای تسهیلات در بخش کشاورزی حالت انقباضی دارد، منکر پرداخت آن نیستیم و می‌دانیم که استان در مضیقه اعتباری است، اما با توجه به شرایط و منابع خدادادی که داریم نیازمند نگاه ویژه و خط اعتباری ویژه برای بخش کشاورزی هستیم و هم اکنون ۱۵ برابر اعتباراتی که تخصیص داده شده درخواست تسهیلات داریم. 

بیکی بیان کرد: متاسفانه در سنوات قبل یک سری اعتبار به طرح‌های داده شد که نتیجه بخش نبود بنابراین باید این میزان تسهیلات به واحد‌هایی که با ظرفیت کم کار می‌کنند و یا واحد‌هایی که نیاز به توسعه دارند داده شود؛ برای طرح‌های جدید نیز باید اعتبار در نظر گرفته شود، اما باید سخت‌گیری‌هایی باشد تا این طرح‌ها شکست نخورد و اعتبارات هدر نرود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: ما به عنوان بخش خصوصی راهکار بیرون رفت از این وضعیت را افزایش صادرات محصولات کشاورزی و تولید صادرات محور با این نگاه می‌دانیم به طور مثال در استان تولید شیر مازاد وجود دارد و اضافه‌ی آن به استان‌های دیگر خام فروشی می‌شود که باید این روند را تغییر داده و از ظرفیت مرز‌ها هم استفاده کنیم.

او عنوان کرد: ارزش خام محصولات مزیت دار استان ۲۰ همت است که با یک سرمایه‌گذاری درست و ایجاد ارزش افزوده تا ۲۰۰ درصد می‌توانیم این ارزش را افزایش دهیم. 

بیکی تصریح کرد: پارسال یک میلیون دلار مبلغ ریالی صادرات زرشک مان بود ولی این رقم با توجه به اینکه قطب تولید زرشک هستیم بسیار کم است؛ وظیفه دولت سرمایه‌گذاری نیست بلکه وظیفه آنها تسهیل راه است و محصولات استراتژیک مثل چاه نفت برای استان است و باید به خوبی این ظرفیت را مدیریت کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: مورد دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که کار اصلی بعد از صدور مجوز شروع می‌شود یعنی باید مسیر را برای تولید کنندگان تسهیل کنیم و با راهکار‌ها و حمایت باعث افزایش بازدهی طرح‌ها به نفع استان شویم. 

او گفت: از لحاظ منابع آبی در استان در مضیقه‌ایم و باید به سمت کشت‌های گلخانه‌ای که حداکثر نتیجه با کمترین مصرف آب می‌دهد برویم، همچنین باید هدفمان را روی گیاهان داروی کم آب بر و زعفران و زرشک ببریم و از کشت محصولاتی که آب زیادی می‌برد خودداری کنیم، همچنین به کارخانجات دام و طیور در استان باید توجه بیشتری شود تا بحث صادرات محصولات آنها رونق بگیرد. 

بیکی افزود: اخیراً در اتاق بازرگانی موانعی که در خصوص کشت فرا سرزمینی و واردات محصولات کشاورزی از افغانستان داریم مطرح و چالش‌های آن بررسی و قول پیگیری دادند، اگر قرنطینه گیاهی برگزار شود چیزی نزدیک به ۳۰۰ هزار تن نیاز تولید استان فقط برای ذرت برای کارخانجات خوراک دام است؛ همچنین تفاهمنامه‌ای با افغانستان تنظیم شده تا بتوانیم ارتباط خوبی با این ولایت بگیریم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار