وساطت شاه اردن بین الجزایر و مغرب/ عمرالبشیر: دولت صادق المهدی را سرنگون کردم

یک روزنامه اسپانیایی از موفقیت آمیز بودن میانجیگری شاه اردن در از سرگیری روابط الجزایر -مغرب خبر داد و نوشت: صادرات گاز الجزایر به اروپا از طریق خط لوله مغرب به زودی از سرگرفته می‌شود.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، چندی قبل شاه اردن با سفر به الجزایر، مغرب و اسپانیا با رهبران این کشورها درباره تحولات فلسطین ، رخدادهای غرب آسیا و شمال آفریقا از جمله از سرگیری روابط الجزیره – رباط به گفت‌وگو نشست.

روزنامه اسپانیایی « لاونگاردیا» با اشاره به این سفر نوشت: شاه اردن توانست در پایتخت الجزایر به یک توافق اولیه در خصوص از سرگیری صادارات گاز این کشور به اروپا از طریق خط لوله مغرب دست پیدا کند.

این روزنامه تصریح کرد: توافق مزبور نشان می‌دهد،  پایان بحران در روابط الجزیره - رباط  نزدیک است و صادرات گاز الجزایر به اروپا از طریق خط لوله مغرب به زودی از سر گرفته می‌شود.

مغرب از محل گذر خط لوله گاز الجزایر به اروپا بخش قابل توجهی از سوخت مورد نیاز خود را تامین می‌کرد اما امضای توافقنامه عادی سازی روابط میان مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 سبب شد تا مقامات الجزایری همکاری‎ نظامی امنیتی رباط – تل آویو را تهدیدی علیه حاکمیت ملی کشور خود ارزیابی کنند لذا  الجزیره به مناسبات دیپلماتیک خود با مغرب پایان داد و صادرات گاز خود را به اروپا از طریق خط لوله مغرب متوقف کرد.

مقامات الجزایری خط جایگزین دیگری را برای صادرات گاز این کشور به اروپا تعیین کردند و با توجه به جنگ اوکراین و کاهش شدید صادرات گاز روسیه به اروپا بارها اعلام کرده‎اند الجزایر بایستی جایگاه مناسب خود را در بازار جهانی گاز به دست آورد لذا رئیس جمهور الجزایر به شرکت ملی گاز این کشور دستور داد در سال آینده میلادی تولید گاز را به 100 میلیارد مترمکعب برساند. این دستور پس از سفر شاه اردن به الجزایر صادر شده ‎است.

این روزنامه اسپانیایی نوشت: در صورتی که صادرات گاز الجزایر به اروپا از طریق خط لوله مغرب از سرگرفته شود این موضوع می‎تواند در کاهش تنش میان الجزایر و اسپانیا بسیار اثرگذار باشد.

تنش در روابط الجزایر و اسپانیا از زمانی آغاز شد که مادرید حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را مورد تائید قرار دارد که به دنبال آن، رئیس جمهور الجزایر دستور توقف روابط تجاری با اسپانیا را صادر کرد.

روزنامه لاونکاردیا به نقل از یک دیپلمات الجزایری نوشت: الجزیره میانجگیری « عبدالله دوم » شاه اردن را پذیرفت و فکر می‎کنم الجزایر و اسپانیا به زودی به سمت عادی سازی روابط قدم بردارند.

این روزنامه با تاکید بر موفقیت آمیز بودن سفر شاه اردن به شمال آفریقا نوشت: نشست مقامات عالی رتبه الجزایری و مغربی ممکن است به زودی در سوئیس برگزار شود.

عمرالبشیر مسئولیت سرنگونی دولت صادق المهدی را بر عهده گرفت

رئیس جمهور برکنار شده سودان مسئولیت کودتای سال 1989 علیه دولت منتخب خارطوم را به  طور کامل پذیرفت.

« عمرالبشیر» و سه تن از رهبران حزب منحله « کنگره ملی » به همراه شماری از نظامیان و سیاستمداران غیر نظامی دیروز در دادگاهی در شهر خارطوم حاضر شدند و در خصوص سرنگونی دولت منتخب خارطوم به نخست وزیری « صادق المهدی» رهبر فقید حزب امت سودان پاسخ دادند. درصورتی که اتهام این افراد در دادگاه ثابت شود براساس قانون کیفری سودان به مجازات اعدام محکوم خواهند شد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، عمرالشیر در پاسخ به اتهامش در خصوص کودتا علیه دولت صادق المهدی گفت: با افتخار و سربلندی می‎گویم من رهبر و عامل انقلاب نجات ملی هستم و تمام مسئولیت رخدادهای خرداد 1989 ( 1377 شمسی) را به عهده می‌گیرم.

وی افزود: تمام اعضای شورای انقلاب که هم  اکنون در جایگاه متهمین نشسته‎اند هیچ نقشی در برنامه ریزی و اجراء برای صعود به هرم قدرت  نداشتند و آنان به نمایندگی از بخش‌های نظامی در شورای انقلاب انتخاب شدند.

عمرالبشیر نقش آفرینی غیرنظامیان در سرنگونی دولت منتخب خارطوم را نپذیرفت و تصریح کرد: این یک اقدام نظامی بود و ما هیچ نیازی به کمک غیرنظامیان نداشتیم.

سودان تریبون نوشت : این سخن عمرالبشیر در تضاد با سخنان مرحوم « حسن الترابی» رهبر جنبش اسلامگرای سودان است. وی درگفت‌وگو با برنامه « شاهد عصر» شبکه تلویزیونی الجزیره اظهار داشت: سرنگونی دولت صادق المهدی توسط این جنبش طراحی شده بود و عمر البشیر تا دو روز قبل از کودتا از آن خبر نداشت.

رئیس جمهور برکنار شده سودان شرایط این کشور را قبل از سال 1989 بسیار ناگوار خواند و گفت: برخی شهرهای جنوبی سودان به تصرف شورشیان در آمده بود و خطری بزرگ کشور را تهدید می‌کرد و دولت بطور واقعی سقوط کرده بود.

عمرالبشیر اظهار داشت:  ارتش یک هفته پیش از بدست گیری قدرت طی نامه‌ای شرایط وخیم سودان  را به مقامات دولتی گوشزد کرده بود لدا ارتش فرصت زیادی برای نجات کشور نداشت.

وی با استناد به ماده 15 قانون اساسی سال 1965 گفت: در این ماده به ارتش اجازه داده شده‌ است در صورتی که سیاستمداران مدنی در اداره کردن امور کشور با شکست مواجه شدند ارتش مداخله کند چراکه حافظ دستاوردهای انقلاب است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار