معاون وزیر علوم: 10 درصد دانشجویان دانشگاه‌های ما باید بین‌المللی باشند

معاون وزیر علوم گفت: در برنامه هفتم توسعه حداقل 10 درصد دانشجویان دانشگاه‌های ما باید بین‌المللی باشند اولین سند دیپلماسی دانشجویی را تدوین کردیم.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمان ، هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان صبح امروز در هفتاد و سومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور که در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای حمله تروریستی کرمان اظهار داشت: این اقدام نشان داد خون شهید‌ سلیمانی همچنان جاری است و امیدواریم این خون‌ها چراغ راه همه ما باشد.

وی با اشاره به اینکه این نشست با این هدف ترسیم نقشه راه و با توجه به رویکردهای سازمان امور دانشجویان و گفت وگوها برای ترم آینده برگزار شده است و سازمان امور دانشجویان و دانشگاه‌های کشور برای زیست سالم دانشجویی تلاش می‌کنند، گفت: تحول‌خواهی، مردمی بودن و دانشجو محور بودن و عدالت‌خواهی سه کلیدواژه‌ای است که دولت سیزدهم آن را مطرح کرد و ما به عنوان یکی از اجزای حاکمیت به این سه شعار پایبند هستیم و باید بر این اساس عمل کنیم و ارزیابی‌ها بر اساس این سه‌گانه باشد.

معان وزیر علوم با اشاره به اینکه یکی از بحث‌هایی که به طور جدی باید در دانشگاه‌های کشور دنبال و نقش‌آفرینی کنیم، این است دانشگاه‌ها چهره بین المللی به خود بگیرند، بیان کرد: نزدیک به هفت میلیون نفر دانشجو در دنیا در حال جابه‌جایی هستند و باید دید که سهم ما از این جمعیت دانشجویی چقدر است؟

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه حداقل 10 درصد دانشجویان دانشگاه‌های ما باید بین المللی باشند و برای این موضوع برنامه روشنی تدارک دیده‌ایم، گفت: اولین سند دیپلماسی دانشجویی را در سازمان امور دانشجویان تدوین کردیم و باید برای برداشتن موانع تلاش کنیم و نگاه مثبتی که دانشجو در ابتدای ورود به کشورمان دارد، حفظ شود.

داداش‌پور با اشاره به اینکه الزاما بورس کردن برای پر کردن خلاء هیئت علمی مطرح نیست، بلکه برای فهم تحولاتی است که در عرصه جهانی اتفاق می‌افتد و اگر درهای دانشگاه‌ها را به روی خود ببندیم از تحولات عقب می‌مانیم، افزود: بورسیه هزینه‌هایی برای کشور دارد اما این هزینه سرمایه‌گذاری برای تحولات آینده حوزه علم و فناوری است و کشور نباید از آن بی‌بهره باشد.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه تمام تلاش ما این است در مسیری که داریم، حتماً بورس صنعت را شکل بدهیم و ظرفیت‌های علمی را به صنعت سرریز کنیم، ادامه داد: بورس مشاغل را تعریف کردیم و هدف‌گیری این است بخشی از جریان نخبگی وارد چرخه دستگاه اجرایی شود.

حسین اکبری‌فرد، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات حوزه دانشجویی اظهار داشت: بعد از دو سال کرونا که آموزش حضوری با وقفه موجه شد، با افزایش قیمت‌ها مواجه شدیم و خوابگاه‌هایی که نیاز به بازسازی داشت و با توجه به اتفاقات سال گذشته، مدیریت کردن این دوران با سختی‌هایی همراه بود.

وی با اشاره به اینکه مصرف علم، رفاه می‌آورد و موجب اقتدار می‌شود، گفت: رسالت بزرگ دانشگاه، حل مسائل جامعه است و در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت گام‌هایی برداشته شده اما باید ارتباط دانشگاه و جامعه تقویت شود.

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان همچنین بیان کرد: این دانشگاه تاکنون نزدیک به 83 هزار نفر دانش آموخته دارد و در حال حاضر 14 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و 30 درصد دانشجویان دانشگاه باهنر مربوط به مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار