اسفندیار دریکوندی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم گفت: از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، ارزش صادرات انجام شده از گمرکات استان به رقم 106 میلیون و 695 هزار و 503 دلار رسید.
وی بیان کرد: این حجم از صادرات در قالب تعداد سه هزار و 279 مورد اظهارنامه و به وزن 116 هزار و 228 تُن انجام شدهاست. در همین رابطه حدود 40 کشور جهان پذیرای کالاهای تولید شده در استان قم بودند.
وی افزود: تنوع کشورهای هدف صادراتی کالاهای تولید شده در قم نشان از موفقیت تجار استان در گسترش بازارهای فروش دارد و این موضوع همچنان به عنوان یک راهبرد مهم برای توسعه صادرات در اولویت کاری فعالان اقتصادی استان است چرا که هر چقدر بازارهای صادراتی بیشتر و متنوعتر باشد، عملکرد تجاری واحدهای تولیدی در قم بهتر میشود.
مدیرکل گمرکات قم ادامه داد: حجم صادرات استان قم از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، نشان میدهد، حضور هرچه بیشتر در بازار کشورهای همسایه و همچنین کشورهای منطقه همواره یکی از مهمترین اولویتهای تجار قمی بودهاست و در این خصوص بازار کشور عراق با حدود 20 میلیون دلار صادرات در رتبه نخست قرار دارد.
دریکوندی با اشاره به ظرفیتهای خوب بخش صنعت قم در بخش صادرات، گفت: طی هفت ماه گذشته، بهرهبرداران واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان این استان توانستند بیش از 30 نوع کالای تولیدی خود را به کشورهای مختلف جهان صادر کنند و در بازارهای بینالمللی با محصولات مشابه به رقابت بپردازند.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
شایان ذکر است استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به 2 هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از 57 هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.