به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، مجتبی دهقانپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از وجود بیش از 50 گونه گیاه دارویی کشتشده در استان و 150 گونهی متنوع گیاهی خبر داد که نشان از پتانسیل بالای این استان در تولید گیاهان دارویی دارد.
وی با اشاره به برنامهی توسعهی سطح زیر کشت گیاهان دارویی، از افزایش سالانه بیش از 4500 هکتار (تا 7000 هکتار بسته به شرایط اقلیمی) خبر داد.
دهقانپور همچنین به موفقیت طرح جهش تولید در دیمزار در سال گذشته اشاره کرد که منجر به کشت 15 گونهی گیاه دارویی در سطح 20 هزار هکتار (حدود 7 برابر سطح ابلاغی) شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: صادرات سالانه بیش از 4 هزار تن گیاه دارویی به ارزش بیش از هشت میلیون دلار به کشورهای حوزه خلیج فارس، انگلستان، آلمان، ژاپن، ترکیه، چین و فرانسه، از دیگر دستاوردهای این استان در حوزه گیاهان دارویی است. محصولات صادراتی شامل عصاره شیرین بیان، گل گلرنگ، آویشن، صمغ عربی و برگ لیموست.
برای تسهیل دسترسی به اطلاعات و منابع مرتبط با گیاهان دارویی، سایت ستاد گیاهان دارویی استان فارس به آدرس https://herbalplant.ir راهاندازی شده است. این سایت، اولین سایت جامع در سطح کشور در این حوزه به شمار میرود و دستورالعملها، اسناد بالادستی، پتانسیلهای منطقهای، بستههای کارآفرینی و روند صدور مجوزها را در اختیار بهرهبرداران کشاورزی و صنایع، بازرگانان، کارشناسان و محققان قرار میدهد.
علاوه بر راهاندازی سایت، "سامانه داشبورد مدیریتی گیاهان دارویی" نیز برای اولین بار در کشور در استان فارس راهاندازی شده است. این سامانه امکان پایش میزان پیشرفت اهداف و برنامههای توسعهی گیاهان دارویی را برای مدیران دستگاههای اجرایی عضو ستاد گیاهان دارویی فراهم میکند.
این سامانه، 6 شاخص کلیدی تولید، فراوری، صادرات، سرمایهگذاری، اشتغال و تجویز و مصرف را برای هر محصول بهطور جداگانه و با تعیین دقیق پراکنش جغرافیایی رصد میکند و به روند پیشرفت فعالیتها، شناسایی و رفع نقاط ضعف، تسهیل در برنامهریزیها و ارزیابی نهایی کمک شایانی میکند. تدوین نقشه راه گیاهان دارویی در سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.