اسفندیار دریکوندی درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، اظهار داشت: آمار صادرات استان در هفت ماه سپری شده از سالجاری نشان میدهد، صادرات تخم مرغ بیش از سه میلیون دلار ارز آوری برای قم و کشور به دنبال داشتهاست.
وی افزود: تخم مرغ طی سالهای اخیر به یکی از کالاهای مهم صادراتی استان قم تبدیل شدهاست و صادرکنندگان این محصول توانستهاند ، درآمدزایی ارزی خوبی برای استان و کشور داشته باشند.
مدیرکل گمرکات قم گفت: در همین رابطه از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، بیش از سه هزار و 500 تُن تخم مرغ به ارزش سه میلیون و 373 هزار و 454 دلار از طریق گمرکات قم به کشورهای هدف، صادر شد و این محصول توانست در میان 10 کالای برتر صادراتی استان در مدت یاد شده قرار گیرد.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، قم از جمله استانهای برتر کشور از نظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون تخممرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش 6 درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین 50 هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز 850 هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه آنان بهتنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، ارزش صادرات انجام شده از گمرکات استان به رقم 106 میلیون و 695 هزار و 503 دلار رسید.
این حجم از صادرات در قالب تعداد سه هزار و 279 مورد اظهارنامه و به وزن 116 هزار و 228 تُن انجام شدهاست. در همین رابطه حدود 40 کشور جهان پذیرای کالاهای تولید شده در استان قم بودند.
تنوع کشورهای هدف صادراتی کالاهای تولید شده در قم نشان از موفقیت تجار استان در گسترش بازارهای فروش دارد و این موضوع همچنان به عنوان یک راهبرد مهم برای توسعه صادرات در اولویت کاری فعالان اقتصادی استان است چرا که هر چقدر بازارهای صادراتی بیشتر و متنوعتر باشد، عملکرد تجاری واحدهای تولیدی در قم بهتر میشود.
حجم صادرات استان قم از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، نشان میدهد، حضور هرچه بیشتر در بازار کشورهای همسایه و همچنین کشورهای منطقه همواره یکی از مهمترین اولویتهای تجار قمی بودهاست و در این خصوص بازار کشور عراق با حدود 20 میلیون دلار صادرات در رتبه نخست قرار دارد.
طی هفت ماه گذشته، بهرهبرداران واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان این استان توانستند بیش از 30 نوع کالای تولیدی خود را به کشورهای مختلف جهان صادر کنند و در بازارهای بینالمللی با محصولات مشابه به رقابت بپردازند.