به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی"، از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، روابط تجاری آمریکا با اتحادیه اروپا به شدت تحت فشار تعرفه های گمرکی بوده است.
در دوران جانشین ترامپ یعنی "جو بایدن" هم قانون کاهش تورم آمریکا باعث نگرانی هایی در بین مقامات اتحادیه اروپا شده است. نشست اخیر سران که روز گذشته برای حل مناقشات تجاری برگزار شد بدون راه حل باقی ماند.
اتحادیه اروپا و ایالات متحده در تلاش خود برای حل اختلافات تجاری مهم در نشست سران شکست خوردهاند. به گفته دیپلمات ها، دو طرف نتوانستند در مورد چگونگی حذف معایب رقابتی برای صادرکنندگان فولاد و آلومینیوم اروپایی در بازار ایالات متحده در بلندمدت به توافق برسند. همچنین هیچ توافقی در مورد قرارداد برنامه ریزی شده در مورد تسهیل تجارت برای مواد معدنی مورد استفاده در تولید باتری خودرو وجود نداشت. هدف از این اقدام این است که اطمینان حاصل شود که شرکت های اتحادیه اروپا به دلیل برنامه یارانهای جدید ایالات متحده از زنجیره تامین خودرو مستثنی نمی شوند.
این خطر در حال حاضر برای شرکت های اروپایی وجود دارد زیرا معافیتهای مالیاتی جدید برای وسایل نقلیه تمیز در ایالات متحده تصریح میکند که یارانهها تنها تحت شرایط خاصی میتوانند به طور کامل استفاده شوند. یکی از این شرایط این است که باتری های خودروها با مواد معدنی از آمریکای شمالی تولید شده اند یا از کشوری می آیند که ایالات متحده با آن یک قرارداد تجارت آزاد یا یک توافقنامه مواد معدنی مهم دارد.
مشکل اصلی از دیدگاه آلمان و اروپا در قانون به اصطلاح کاهش تورم ( IRA) آمریکا این است که بسیاری از یارانه ها و اعتبارات مالیاتی با این واقعیت مرتبط است که شرکت های سودجو از محصولات ایالات متحده استفاده کنند یا خودشان آنها را در ایالات متحده تولید کنند. این قانون یک موفقیت سیاسی داخلی مهم برای رئیس جمهور ایالات متحده است.
بایدن اخیرا بارها و بارها به صراحت اعلام کرده بود که میخواهد بیشتر بر حمایت از صنعت داخلی تمرکز کند.
آلمان، فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا بارها به صراحت اعلام کرده اند که باید یک پاسخ اروپایی به قانون کاهش تورم ایالات متحده وجود داشته باشد.
قانون موسوم به کاهش تورم آمریکا (IRA) سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر به ارزش میلیاردها دلار را فراهم می کند. یارانه ها و اعتبارات مالیاتی به شرکت هایی مرتبط است که از محصولات ایالات متحده استفاده می کنند یا خودشان آنها را در ایالات متحده تولید می کنند. این امر منجر به نگرانی در مورد معایب رقابتی در میان شرکت های اروپایی می شود.
با قانون کاهش تورم، ایالات متحده برای بخش هایی از اقتصاد خود یارانه هایی را اختصاص داده است. این قانون مزایایی را برای شرکت هایی که در ایالات متحده تولید می کنند فراهم می کند.
اختلاف دیگر مربوط به تعرفه های ویژه بر واردات فولاد و آلومینیوم است که توسط رئیس جمهور وقت آمریکا دونالد ترامپ در سال 2018 وضع شد. تأثیر آنها در سال 2021 با توافق اولیه بین بروکسل و واشنگتن به شدت محدود شد. با این حال، این همچنین تصریح می کند که یک راه حل بلند مدت باید تا سال 2024 پیدا شود.
دلیل شکست این مذاکرات پیش از دیدار عالی بین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا در شامگاه جمعه در کاخ سفید از سوی بروکسل حسن نظر ناکافی آمریکا برای حل این مناقشات اعلام شد. برای مناقشه بر سر تعرفه های ویژه بر واردات فولاد و آلومینیوم، ایالات متحده تنها می خواست راه حل هایی را بپذیرد که با قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) همخوانی نداشت.
گفته می شود همچنین در مذاکرات بر سر توافق بر سر مواد معدنی مهم، واشنگتن، از جمله اصرار داشت که در ابتدا فقط تعداد نسبتا کمی از مواد خام در لیست توافقات گنجانده شود.
به گفته دیپلمات ها، هر دو طرف می خواهند به خود فرصت بیشتری برای یافتن سازش بدهند. در صورت عدم موفقیت، ممکن است در سال 2024 مجدداً تعرفه های ویژه ای بر تمام صادرات فولاد و آلومینیوم اروپا به ایالات متحده اعمال شود. اتحادیه اروپا پس از آن احتمالا تعرفه های ویژه خود را بر محصولات آمریکایی مانند ویسکی بوربن، موتورسیکلت هارلی دیویدسون و شلوار جین مجدداً اعمال خواهد کرد. این اقدامات در تلافی تعرفه های فولاد و آلومینیوم اعمال شده توسط ترامپ وضع شد.
تأکید وزرای کشور اتحادیه اروپا بر افزایش فشار بر مهاجرانکمک میلیاردی اتحادیه اروپا به کشورهای بالکان برای تسریع روند عضویت