به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بوشهر، استفاده از پتانسیلهای موجود در کشورها بخصوص سواحل فرصتی است که معمولا دولتها برای آن برنامههای مدون و دقیقی ارایه میکنند و از آنجا که در دولت سیزدهم دریا قرار است رنگ و بوی بیشتری در دودوتای اقتصادی ایران داشته باشد انتظار میرود استانهای ساحلی نقش مهمتری در اجرای این سیاست داشته باشند.
استان بوشهر با بیش از 900 کیلومتر نوار ساحلی در این راستا دارای پتانسیلی است که امسال بیش از گذشته خودنمایی کرده و فرصت رونق اقتصادی را نه تنها در منطقه بلکه در کلان اقتصاد ایران در اختیار دارد چون تنها در فاصله چند ده کیلومتری از این نوار ساحلی قرار است یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی یعنی جام جهانی در کشور قطر برگزار شود، رویدادی که مسئولان ایران همین چند هفته قبل اعلام کردند برای استفاده حداکثری از این فرصت طلایی به نفع اقتصاد کشورمان برنامهریزیهای گستردهای انجام دادهاند.
در این زمینه البته مذاکرات دو جانبه، دیدوبازدیدهای دیپلماتیک حتی در سطح سران کشورها و البته فعالان اقتصادی صورت گرفته و در نهایت در اولین گام قرار براین شد که برای استفاده از فرصت ایجاد شده در قطر خط کشتیرانی مستقیم از بوشهر به قطر برای جابهجایی مسافران جام جهانی بخصوص هموطنان علاقمند به شرکت در این رویداد ورزشی برقرار شود تا مسافران و گردشگران بتوانند برای حضور در این رقابتها فقط با 5 ساعت از ایران به قطر رفته و بعد از پایان بازیها دوباره به ایران بازگردند.
البته این تنها برنامه برای گردشگران وطنی نیست و به دلیل جاذبههای گردشگری ایران مسئولان گردشگری کشورمان براین باورند که حضور تعداد زیادی گردشگر و ارزانی سفر به ایران برای توریستهای خارجی با راهاندازی این خط کشتیرانی میتواند فرصتی مهیا کند برای پذیرایی حداکثری از این گردشگران در خاک ایران بخصوص آنکه هزینه حمل و نقل با استفاده از کشتی برای این گردشگران علاقمند به بازدید از جاذبههای ایران حتی همان نوار ساحلی با برقراری این خط کشتیرانی بسیار کاهش یافته است.
موانع تردد گردشگران میان دو کشور یکی بعد از دیگری برطرف شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر با اشاره به توسعه ظرفیتهای گردشگری استان اظهار داشت: در این راستا فرصت جام جهانی 2022 قطر یکی از ظرفیتهای توسعه گردشگری دریایی و ساحلی است که برای استفاده حداکثری از این فرصت برنامهریزیهای گستردهای میان دو کشور انجام شده است.
اسماعیل سجادیمنش با اشاره به راهاندازی خط کشتیرانی بوشهر- قطر بیان کرد: با فراهم شدن زیرساخت و پایانه مسافری دریایی، بوشهر یکی از استانهای مقصد مسافران جام جهانی قطر است و براین باوریم که تسهیل تردد گردشگران با استفاده از شرایط موجود میتواند رونق قابل توجهی نه فقط در اقتصاد بوشهر بلکه کلان کشور ایجاد نماید.
سجادی منش همچنین تاکید کرد: برآوردها براین است که برگزاری مسابقات جام جهانی در قطر میتواند نقطه عطفی برای برگزاری تورهای ترکیبی از سوی فعالان بخش گردشگری دو کشور باشد به این ترتیب که بازدید از جاذبههای گردشگری جنوبی ایران به راحتی و با کمترین هزینه در فهرست مقاصد بسیاری از گردشگران کشور قطر قرار گرفته و شرکتهای فعال گردشگری ایران هم میتوانند این روند را تسهیل کنند.
وی با بیان اینکه بنادر استان بوشهر از لحاظ بعد مسافت کمترین فاصله با کشور قطر دارد خاطر نشان کرد: با حل مشکل سوخت یارانهای کشتی مسافری در خط دریایی بوشهر به قطر و بالعکس فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
سهم 70 درصدی بوشهر از صادرات محمولههای غیرنفتی ایران به قطر
به گفته رئیس اتاق بازرگانی بوشهر صادرات از بنادر و گمرکات استان در سال جاری افزایش یافته است که جام جهانی فوتبال قطر فرصت مهمی برای افزایش صادرات و توسعه طرحهای گردشگری فراهم کرده هرچند این فرصت تنها در زمینه صادرات نامرئی نیست بلکه کشور میزبان بازیهای جام جهانی یعنی قطر از نظر لجستیک و تامین بسیاری از اقلام مورد نیازش فرصت طلایی برای ایران ایجاد کرده است.
خورشید گزدرازی با اشاره به توسعه زیرساختهای بندری و گردشگری استان اظهار داشت: بنادر استان بوشهر با کشورهای مختلف حاشیه خلیجفارس مراوده و تعامل تجاری و اقتصادی دارند که مسابقات جام جهانی 2022 قطر فرصت مهمی در عرصه توسعه تجارت و صادرات فراهم میکند، به عنوان مثال حتی اگر از موضوع تبادل مسافر میان دو کشور بگذریم کانونهای تولید انواع محصولات با کیفیت کشاورزی نزدیک به بنادر بوشهر برای تامین مایحتاج قطر در این دوره میتواند منجر به افزایش سطح درآمدهای اقتصادی در کشورمان باشد.
وی با بیان اینکه بنادر بوشهر و دیر در جریان جام جهانی قطر ظرفیتهای مهمی در عرصه تجارت دریایی و گردشگری دارند خاطر نشان کرد: اکنون 70 درصد صادرات محمولههای غیرنفتی ایران به قطر از استان بوشهر انجام میشود و بندر دیر با فاصله اندک آن به قطر زمینه رونق اقتصادی تجاری آن فراهم شده است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به نصب دستگاه ایکسری کانتینری در بندر دیر تصریح کرد: برای تصریح در صادرات کالا از بندر دیر به قطر دستگاه ایکسری کانتینری خریداری شده که بهزودی نصب و راهاندازی میشود و امید است تسریع در انجام فرآیند و امور گمرکی در این دوره به گونهای انجام شود که نهایتاً الگویی برای سایر بنادر کشورمان جهت استفاده حداکثری از فرصتها شناخته شود.
گزدرازی اضافه کرد: بندر دیر مبداء صادرات کل کشور به کشور قطر تعیین و زیرساختهای آن فراهم میشود و مسئولان دولتی در این زمینه اعلام کردهاند برای رسیدن به اهداف تعیین شده در این دوره خاص زمانی تمام زیرساختها را مهیا کرده و تسهیلات لازم برای انجام امور تجاری را فراهم میکنند.
وی از راهاندازی خط دریایی و کشتیرانی بوشهر - قطر خبر داد و بیان کرد: با افتتاح پایانه دریایی مسافری بوشهر خط دریایی و کشتیرانی بوشهر به قطر راهاندازی میشود و این اتفاق نه تنها در ایام جام جهانی بلکه در سایر ایام سال میتواند دروازه موفقیتی برای اقتصاد کشور از بوشهر شناخته شود چون بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس مایحتاج مورد نیازشان را از بازار ایران تامین میکنند و هرچه بتوانیم تسهیلات تردد خطوی کشتیرانی در این بخش مهیا کنیم مستقیم به نفع اقتصاد ملی ایران گام برداشتهایم.
شانس بیشتر قطر برای میزبانی دور آتی مذاکرات رفع تحریمها برگزاری نمایشگاه عرضه کالای ایرانی در قطر همزمان با جام جهانی فوتبال قطر چه چیزهایی را در جام جهانی 2022 ممنوع کرده است؟رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به تأمین سوخت کشتی مسافری افزود: در این راستا تأمین سوخت یارانهای کشتیهای مسافری این خط دریایی در دستور کار قرار دارد .
گزدرازی راهاندازی توریسم گردشگری دریایی بوشهر برای انتقال مسافران از کشورهای اورآسیا و استانهای شمالی به قطر را از اهداف این خط دریایی دانست و افزود: مهمترین برنامه قبل آغاز جام جهانی 2022 قطر راهاندازی خط کشتیرانی بوشهر به قطر و بالعکس است.