معاون وزیر صمت عنوان کرد؛

سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی در زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صمت گفت: سال گذشته ۷ هزارمیلیاردتومان در حوزه زیرساختی شهرک های صنعتی هزینه کردیم و برای تأمین و تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی به ۱۵ هزارمیلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان در هفتمین روز دهه تولید و تجارت با حضور در نشست سراسری مسئولان مراکز بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور، ضمن قدردانی از همکاری‌های مؤثر رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن با شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها و استماع دیدگاه‌ها و انتظارات مسئولان مراکز استانی این نهاد، گزارشی از مهمترین اقدامات و برنامه‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به‌ویژه در حوزه ارتقاء زیرساخت‌های صنعتی و احیاء واحدهای صنعتی راکد ارائه کرد.

وی در این نشست با اشاره به تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی علیه کشورمان اظهار داشت: نقطه تمرکز و نوک پیکان تحریم‌ها، حوزه تولید بوده است، و دشمن می‌خواهد که ما در این زمینه وابسته باشیم، اما به همت جهادگران عرصه جنگ اقتصادی، تا کنون نقشه‌های دشمنان با شکست مواجه شده و تولید در کشور زنده و پاینده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در سالیان اخیر که عمدتاً بر محور تولید بوده است، افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب، راهبردی جدی و بلند مدت و نشانگر اهمیت و اثرگذاری حوزه تولید در سطح کشور است.

رسولیان با بیان این‌که با رصد وضعیت اقتصادی کشور مشخص می‌شود که تولید بخش عمده‌ای از نیازهای داخلی را تأمین کرده است، اضافه کرد: با افزایش عمق ساخت داخل و حمایت همه جانبه از تولید، اجازه ندادیم که در هجمه‌های شدید اقتصادی بیگانگان با مشکل مواجه شویم.

وی ادامه داد: خوشبختانه اکنون در جای جای میهن عزیزمان حتی در مناطق محروم و دورافتاده، تولید با بالندگی مسیر خود را دنبال می‌کند، و کالاهایی در کشور تولید می‌شود که قبلاً وارداتی بودند. لذا امیدواریم با تداوم حمایت‌ها، هم افزایی تمامی ارکان حاکمیت و تعامل مستمر بخش خصوصی، شاهد توسعه هرچه بیشتر تولید باشیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به نقش تولید در اشتغالزایی و به‌ویژه تأمین اقلام مرتبط با کرونا در شرایط سخت شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: دو رویکرد در حمایت از تولید داریم؛ یک رویکرد به شاخص‌های کلان اقتصادی و سیاست‌های ملی باز می‌گردد و رویکرد دوم، حمایت از تولید در سطح استان‌هاست که رویکردی اثرگذار و مهم است.

رسولیان درخصوص شاخص‌های کلان اقتصادی و نقش آن در حمایت از تولید بیان کرد: اگر ریل گذاری مناسبی در سطح ملی انجام شود، بخش عظیمی از مشکلات حوزه تولید رفع خواهد شد.

وی موضوع حمایت از تولید در سطح استان‌ها را نیز دغدغه جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران عنوان کرد و افزود: این حوزه بسیار اثرگذار است که در قالب کلینیک‌های صنعت می‌تواند در استان‌ها به‌خوبی پیگیری شود.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن در این‌گونه حمایت‌های استانی اضافه کرد: تقویت و تعمیق روابط با این نهاد متشکل همواره مد نظر ما بوده است، چرا که همه ما در یک مسیر حرکت می‌کنیم.

رسولیان از کاهش ۱۵ درصدی میزان واحدهای تولیدی راکد و احیاء بیش از دو هزار واحد صنعتی غیرفعال به‌عنوان گوشه‌ای از اقدامات مؤثر انجام شده در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور در سال گذشته یاد کرد.

وی در ادامه با تأکید بر این‌که فرهنگ حمایت از تولید باید در کشور شکل بگیرد، به مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه تأمین و تکمیل زیرساخت‌های تولید و تجارت اشاره کرد و ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت ما را مکلف و موظف به تأمین زیرساخت‌های بخش صنعت، معدن و تجارت کرده است، که در این راستا، سال گذشته ۷ هزار میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده که فقط کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان آن از محل منابع دولتی و الباقی بر منابع داخلی این سازمان استوار است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان این‌که برای تأمین و تکمیل کامل زیرساخت‌های ضروری شهرک‌ها و نواحی صنعتی به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، خاطرنشان کرد: در این حوزه جای کار بسیار زیادی وجود دارد، که هم به منابع مالی و هم به هم افزایی همه جانبه دستگاه‌های اجرایی ذیربط به شدت نیازمندیم.

رسولیان با اشاره به اجرای برنامه آمایش سرزمینی صنعت، معدن و تجارت در کشور نیز اظهار داشت: با اجرای کامل این برنامه، اتفاقات معناداری در حوزه حمایت از صنعت در مناطق کمتر برخوردار خواهد افتاد؛ همچنان که ما موظف به حمایت از تولید در مناطق محروم با ارائه تسهیلات ویژه هستیم و از سوی دیگر به مشارکت مردم در تأمین زیرساخت‌ها نیز نیاز داریم.

وی در ادامه با اشاره به هماهنگی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با دیگر دستگاه‌های خدمت رسان در امر تأمین زیرساخت‌های صنعتی بیان کرد: سال گذشته در احداث ۶۶ پست برق با وزارت نیرو مشارکت ۳۰ درصدی داشتیم و امسال هم تا کنون ۳۰ پست برق را با این مدل مشارکتی احداث کرده‌ایم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین به مجموعه برنامه‌های این سازمان در حمایت از تولید اشاره کرد و گفت: ۸۵ محور حمایتی به‌صورت شفاف و روشن برای تخصیص منابع به حوزه تولید تعریف شده است، و مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها با هماهنگی ارکان حاکمیت و تشکل‌ها، به‌خصوص مراکز بسیج مهندسین صنعت و معدن می‌توانند به این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

رسولیان با بیان این‌که می‌توان برای بنگاه‌های اقتصادی، پشتیبان تعریف کرد؛ از این طرح به‌عنوان نقطه مشترکی برای تداوم و ارتقاء همکاری‌های مشترک با مراکز بسیج مهندسین صنعت و معدن یاد کرد.

وی همچنین با اشاره به نامگذاری امسال به‌عنوان سال "تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین" افزود: برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور، بسته حمایتی ویژه‌ای تعریف شده است. همچنین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های کوچک، متوسط و دانش بنیان اکنون در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال اجراست و می‌توانیم با سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن نیز نمایشگاهی مشترک داشته باشیم؛ ضمن این‌که آن سازمان برای اعزام شرکت‌های توانمند به نمایشگاه‌های خارجی نیز می‌تواند ما را همراهی کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به تسهیلات ویژه برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور اضافه کرد: این شرکت‌ها بدون مزایده می‌توانند زمین دریافت کنند و اقساط آن‌ها نیز ۴۵ ماهه خواهد بود، که سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن نیز در این حوزه می‌تواند شرکت‌های توانمند دانش بنیان را معرفی کند.

رسولیان در پایان تصریح کرد: با اقدامات انجام شده و رویکردهای آینده امیدواریم عمده زمین‌های شهرک‌های صنعتی بزرگ به شرکت‌های دانش بنیان، توانمند و نوآور داده شود، کمااین‌که سال گذشته ظرف مدت پنج یا شش ماه حداقل ۱۴۸ شرکت دانش بنیان در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور مستقر شدند.

امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن

در حاشیه این نشست، تفاهم نامه همکاری بین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن امضاء و منعقد شد.

کمک به پشتیبانی، مانع زدایی و فعال سازی صنایع خرد، کوچک و متوسط و ارتقاء توانمندی بنگاه‌های اقتصادی و توسعه فضای کسب و کار از طریق انجام مطالعات عارضه یابی، تهیه گزارشات توجیهی فنی و اقتصادی، تعیین و اجرای راهکارهای بهبود و توانمند سازی، ایجاد بستر فرهنگی مناسب برای دسترسی به اهداف طرح‌های توانمند سازی، برگزاری تورهای صنعتی داخلی و بین‌المللی برای بازدید از واحدهای صنعتی موفق، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مدیران و کارکنان واحدهای تولیدی، شرکت شهرک‌های صنعتی و عوامل کلینیک‌های صنعتی بسیج، تجاری سازی ایده‌های برگزیده رویدادهای استارتاپی حوزه توسعه SMEها، ارائه خدمات مشاوره و کلینیک‌های صنعتی داخل و خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی و حمایت از حضور واحدهای صنعتی در نمایشگاه‌های مجازی و فیزیکی داخلی و بین‌المللی، از جمله موضوعات همکاری طرفین در این تفاهم نامه است.

این تفاهم نامه در هفتمین روز دهه تولید و تجارت به امضای "علی رسولیان" معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و علی توشه رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن رسید و مبادله شد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار