روحالله عباسپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درقزوین، با بیان اینکه هر روز شاهد گزارشهایی از سوی مردم درباره کیفیت پایین ساخت در خودروهای داخلی هستیم، اظهار داشت: در موارد بسیار زیادی دیده شده که خودرویی که صفر کیلومتر از کارخانه خارج شده، دارای ایرادات متعددی است و این مشکل را بنده شخصاً بارها تجربه کردم.
وی اضافه کرد: وقتی بحث انحصار را به عنوان ریشه مشکلات خودروسازی در ایران مطرح کردیم، یک بخشی از آن انحصار به همین کیفیت تولید هم برمیگردد، چرا که وقتی خودروساز داخلی رقیب جدی برای محصول خود نمیبیند نه تنها کیفیت را ارتقا نمیدهد، بلکه در مواردی هم شاهد هستیم که کیفیت ساخت پایینتر هم آمده است.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جای خالی شرکتهای خصوصی کنترل کیفیت خودرو در کشور بهشدت احساس میشود، تصریح کرد: در همه کشورهای جهان مردم برای خرید خودرو گزارشهایی که این شرکتهای از تست فنی خودرو منتشر میکنند را مطالعه میکنند و بر مبنای همین گزارشها برای انتخاب خودروی آینده خود تصمیم میگیرند، اما متأسفانه چنین شرکتهای تخصصی در کشور نداریم و گاهی وزارت صمت گزارش کیفیت میدهد که چندان مطابق انتظارات و خواستههای مردم نیست.
وی ادامه داد: بنابر این شرکتهای بخش خصوصی باید در حوزه ارزیابی کیفیت خودرو فعال شود تا بتوانند چشم ناظر جامعه برای رصد کیفیت خودروهای داخلی و وارداتی باشند. اگر این شرکتها فعال شده و مردم هم بر مبنای گزارشهای تخصصی و دقیق آنها نسبت به انتخاب یک خودرو یا عدم انتخاب آن مبادرت کنند، آن وقت خودروسازان مجبور به رشد کیفیت محصولات میشوند.
تصمیم وزیر صمت، زمینهساز جهش تولید و ارتقای کیفیت خودرو خواهد بودپاسخ محیط زیست به پلیس راهور درباره کیفیت خودروها: تأییدیه ما صرفاً مربوط به آلایندگیهاستچرخه معیوب در فرایند تولید خودرو باید اصلاح شود/ استاندارد: در بحث کیفیت خودرو کوتاه نخواهیم آمدنماینده مردم آوج و بویینزهرا در مجلس شورای اسلامی درباره سرنوشت واردات خودرو در سال جاری گفت: آییننامه پیشنهادی وزارت صمت برای واردات خودرو به کمیسیون صنایع و معادن مجلس آمد که ایرادهایی زیادی از آن گرفته شد و مجلس هم دولت را ملزم کرده که با رفع این ایرادات و رسیدن به آییننامه اثرگذار بر بازار خودرو کار واردات را آغاز کند.
عباسپور افزود: عمده اعضای کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی هم مانند مردم با محدودیتهایی مثل واردات خودروهای با حجم موتور زیر 1000 سیسی و یا کمتر از 10 هزار دلار مخالف هستند و اصولاً معتقدیم که واردات زمانی میتواند در بازار خودرو اثرگذار باشد که محدودیتهای غیرکارشناسی در آن وجود نداشته باشد و خودروهای وارداتی بتوانند خودروسازان را به رقابت و ارتقای کیفیت وادار کنند.