به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، فتح الله ابوعلی صبح امروز سه شنبه در گفتوگویی رسانهای ضمن تشریح وضعیت صنعت میگو در تابستان سال جاری در استان خوزستان بیان کرد: دوره ذخیره سازی بچه میگو در مزارع و استخرهای ۳ منطقه مهم و فعال میگو پروری خوزستان در سال جاری پایان یافته است.
مدیرکل شیلات خوزستان تصریح کرد: این در حالی است که میزان لارو ذخیره سازی شده در مزارع پرورش میگو در سطح استان خوزستان از ۵۴ میلیون و ۲۸۰ هزار قطعه در سال گذشته با رشد ۸۱ درصدی به ۹۸ میلیون قطعه رسیده است.
وی به پشتیبانی مجموعه شیلات خوزستان از توسعه پرورش میگو و ماهیان دریایی آب شور در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا وجود مناطق و اراضی مستعد فراوان در خط ساحلی، وجود آبهای شور و لب شور فراوان و همچنین آبهای نامتعارف، توسعه این صنعت اشتغالزا و ارزآور را در خوزستان فراهم کرده است.
ابوعلی با اشاره به نظارتهای کمیته فنی میگوی خوزستان (متشکل از نمایندگان اداره کل دامپزشکی استان، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اداره کل شیلات خوزستان) از حمایتهایی از جمله پیگیری بخشودگی سود و جرایم بانکی پرورش دهندگان و همچنین مکانیزه شدن مزارع پرورشی خبر داد.
مدیرکل شیلات خوزستان افزود: همه این اقدامات نقش مؤثری در استقبال خوب تولید کنندگان میگو در سطح خوزستان داشت و این امر سبب افزایش سطح زیر کشت مزارع پرورشی از ۴۰۸ هکتار در سال گذشته به ۵۷۵ هکتار در سال جاری شد.
ابوعلی بیان کرد: در سال گذشته تعداد مزارع پرورشی فعال در این ۳ منطقه مهم میگو پرور استان شامل مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان، مزارع انفرادی خارج مجتمع و آبهای نامتعارف خرمشهر ۳۰ مزرعه در قالب ۴۳۲ استخر بوده است که در سال جاری این تعداد به ۳۹ مزرعه و در قالب ۵۹۴ استخر افزایش یافت.
*کاهش وابستگی واردات پست لارو
مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به کاهش وابستگی واردات پست لارو از سایر استانها گفت: تا ۲ سال گذشته برای تأمین پست لارو مورد نیاز پرورش دهندگان میگو به طور کامل به استانهای میگو پرور وابسته بودیم و در بحث واردات نیز شاهد مشکلات فراوانی به لحاظ نکات بهداشتی و خطر انتقال بیماری، هزینههای حمل و نقل و کاهش تولیدات بودیم.
وی اضافه کرد: در سال جاری ۳ مرکز تکثیر که سالها راکد و تعطیل بودند، وارد چرخه تولید و مجدداً فعال شدند و میزان تولید پست لارو در خوزستان توسط این مراکز با رشد بیش از ۳ برابری نسبت به سال گذشته به ۸۳ میلیون قطعه رسیده است.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه مراکز نرسری میگو (نوزادگاهی) فعال استان را ۵ عدد اعلام کرد و از افزایش دو برابری تعداد مراکز فعال نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: میزان بچه میگوی تولیدی در این مراکز از ۲۴ میلیون قطعه به ۳۳ میلیون قطعه رسیده است.
پیش بینی تولید ۱۶۰۰ تن میگو در خوزستان
وی با تاکید بر اینکه صنعت میگو در خوزستان در زمینه تولید و پرورش میگو روند رو به رشد خود را ادامه میدهد، گفت: تولید بالغ بر یک هزار و ۶۰۰ تن میگو در مناطق میگو پروری استان تا پایان دوره پرورش پیش بینی میشود و این در حالی است که در سال گذشته میزان تولید میگوی پرورشی استان ۸۰۲ تن بوده است.
ابوعلی همچنین مهمترین مشکلات این صنعت را فرسودگی زیرساختها در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان، رکود و تعطیلی بخش زیادی از مزارع پرورشی و مراکز تکثیر مجتمع چوئبده به علت مشکلات انباشته در سالهای گذشته، انباشتگی سود و جرایم بانکی مربوط به بدهیهای معوق، نبود تشکل منسجم و فراگیر، وجود ویروس لکه سفید در منابع وحش منطقه برشمرد.
وی تاکید کرد: سیاستگذاری ها برای ایجاد رونق و شکوفایی پایدار در این صنعت ارزآور و اشتغالزا به ویژه در مناطق کم برخوردار ساحلی و مستعد خوزستان تدوین شده است و مسائلی نظیر توسعه مراکز نرسری و تکثیر میگو، گازرسانی به مجتمعهای مراکز تکثیر و پرورش میگو، حمایت و ترویج استفاده از آبهای نامتعارف در صنعت تکثیر و پرورش میگوی استان، فعالسازی واحدهای راکد موجود، در دستور کار جدی این اداره کل قرار دارد.