رشد اقتصادی کشور بعد از یک دهه رکود/ هدفگذاری رشد اقتصادی 6 درصدی برای امسال

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رشد اقتصادی کشور به از یک دهه رکود از دستاوردهای دولت سیزدهم است و برای امسال رشد 6 درصدی هدفگذاری شده است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سید صولت مرتضوی شب گذشته در جلسه کارگروه اشتغال استان کرمانشاه که در استانداری برگزار شد اظهار داشت: از تابستان سال 1401 تا تابستان گذشته کاهش نرخ بیکاری یک درصد بود و نرخ مشارکت اقتصادی افزایش یافته است و این کاهش بیکاری و افزایش نرخ مشارکت بیانگر رشد اقتصادی است.

وی عنوان کرد: رشد اقتصادی بعد از یک دهه رکود از دستاوردهای مهم اقتصادی دولت است؛ به طوری که در سال 1400 حدود 3.5 درصد و در سال گذشته 3.25 درصد افزایش یافته و برای امسال نیز نیز رشد اقتصادی 6 درصدی هدفگذاری شده است.

مرتضوی با بیان اینکه رشد اقتصادی در حوزه نفت نیز 16.5 درصد بوده که کم‌سابقه بوده است گفت: در پاسخ به این سوال که درآمد حاصل از رشد اقتصاد نفتی کجا رفته باید بگوییم که در بودجه سال 1400 حدود 400 همت کسری داشتیم، تا پایان سال 1399 و 6 ماهه 1400 حدود 500 همت اوراق مشارکت به سررسید پایان سال 1404 داده شده بود و به علاوه بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری دچار کسری بودند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مهار تورم افزود: تورم وارد کانال 39 تا 38 درصد شده و برای سال آینده نیز هدفگذاری تورم 29 درصدی را داریم.

مرتضوی با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری نیز از مهمترین دستاوردهای دولت است گفت: بعد از دو دهه نرخ بیکاری کشور وارد کانال هفت درصد شد به طوری که از پایان تابستان 1401 تا پایان تابستان 1402 حدود 907 هزار شغل خالص در کشور ایجاد شده و این یعنی مجموع اشتغالی که در این مدت ایجاد شده بیش از یک میلیون و 350 هزار مورد بوده است.

وی بیان کرد: افزایش 0.6 درصدی نرخ مشارکت، کاهش 1.2 درصدی نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان، کاهش 1.8 درصدی نرخ بیکاری زنان و افرایش اشتغال تمام وقت نیز از دیگر آمارهای امیدوارکننده یکسال اخیر در حوزه اشتغال است.

مرتضوی افزود: این کاهش نرخ بیکاری مبتنی بر آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بوده و افزایش نرخ بیمه اجباری سند پشتیبان این کاهش نرخ بیکاری است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اینکه در دو سال گذشته و هر سال 630 تا 640 هزار بیمه شده اجباری افزایش یافته که اگر این افزایش تعداد بیمه شده نبود برای پرداخت حقوق و مستمری 6 ماهه امسال زمین‌گیر می‌شدیم اما با این افزایش بیمه شدگان ریالی از جایی قرض نگرفتیم.

وی با بیان اینکه کاهش وابستگی اقتصاد کشور به دلار از دیگر دستاوردهای دولت بود که سبب شد اقتصاد کشور از شرطی بودن خارج شود عنوان کرد: اگر فجایای غزه و‌ شاخ و شانه کشیدن غرب در هر دولت دیگری بود اکنون شاهد بالا و پایین رفتن سینوسی اقتصاد بودیم اما اکنون با وجود همه این موارد، تلاطمی در اقتصاد کشور ایجاد نشد.

مرتضوی گفت: اکنون شاهد شکسته شدن هژمونی دلار و تقویت ارز ملی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر هستیم.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه سیاست خارجی عنوان کرد: حاصل این سیاست‌ها ارتباط وسیع با همسایگان، حضور در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، پذیرش عضویت ایران در شانگهای و بریکس و غیره بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شجاعت دولت در اجرای جراحی بزرگ اقتصادی گفت: این اقدام برای ثبات اقتصادی کشور ضروری بوده و چاره‌ای جز اجرای آن وجود نداشت.

مرتضوی همه این اقدامات را دستاورد همراهی دولت و مجلس دانست که باید فرآیند تسهیل گری و حذف قوانین دست و پاگیر را همچنان در اولویت قرار دهند.

وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری استان‌های زاگرس‌نشین از جمله کرمانشاه گفت: این استان‌ها باید در اولویت قرار گیرند و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز در این استان‌ها پای کار بیایند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نرخ بیکاری کنونی کرمانشاه با وجود روند کاهشی که داشته باز هم زیبنده مردم نیست افزود: این آمادگی را داریم که پروژه‌های مربوط به وزارت کار از جمله کاغذ غرب، اسیدسیتریک و غیره را واگذار کرده و منابع آن را دوباره در کرمانشاه سرمایه‌گذاری کنیم.

مرتضوی انسجام و پایداری مدیریت را نیز برای توسعه استان ضروری دانست و گفت: کرمانشاه در حوزه ‌های مختلف ظرفیت‌های فراوانی دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به فجایای اخیر غزه و جنایات صهیونیست‌ها که میلیون‌ها تن بمب را بر سر مردم غزه ریخته است عنوان کرد: ننگ بر مجامع بین‌المللی و دولت‌های مرفهی که نشان مسلمانی را یدک می‌کشند اما در برابر این جنایات ساکت هستند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار