به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از عسلویه ، رونق تولید و اقتصاد کم و بیش در بیشتر نقاط از جمله در حوزه تجارت دریایی و طرحهای صادراتی مشهود میشود. استان ساحلی بوشهر از ظرفیت مهم اقتصادی، تولیدی اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری مهمی برخوردار است که در سال جاری این ظرفیتها روند افزایشی یافته است.
تجارت دریایی و صادرات محمولههای غیرنفتی از جمله توانمندیهای استان بوشهر است چراکه همجواری این استان با خلیجفارس و وجود طولانیترین مرز دریایی و ساحلی قابلیتهای مهمی در عرصه طرحهای ساحلی و دریایی فراهم کرده است.صنایع و تأسیسات پارس جنوبی در جوار خلیجفارس از دیگر ظرفیتهای استان بوشهر است که علاوه بر تولید و تأمین گاز مورد نیاز کشور نقش مهم و تاثیرگذاری در صادرات دارد.
به گفته مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سه ماه نخست امسال بیش از 3.5 میلیارد دلار از این گمرک انواع محمولهها صادر شده است.
امیر عباس حمیدی از صادرات شش میلیون و 129 هزار تن انواع محصولات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سه ماه نخست امسال خبر داد و اظهار داشت: کالاهای صادراتی در 3 ماه نخست امسال از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 و ارزشی 84 درصد افزایش داشته است.
بیش از 12 میلیارد دلار کالا از استان بوشهر صادر شد309 میلیون دلار کالا از گمرکات چابهار صادر شدبیش از 1100 تن آبزیان از استان بوشهر صادر شدوی از صادرات 64 هزار تن میعانات گازی از منطقه پارس جنوبی خبر داد و بیان کرد: ارزش این میزان بیش از 33 میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چند برابری دارد.
مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به واردات 30 هزار تن کالا از گمرک پارس جنوبی افزود: این کالاها به ارزش 197 میلیون دلار نسبت به مدت مشابه 3 ماه نخست سال قبل از نظر ارزشی 19 درصد کاهش یافته است.
حمیدی، با اشاره به حمل کالای داخلی به صورت کاپوتاژ بیان کرد: در 3 ماه نخست امسال 2 میلیون و 182 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 198 میلیون دلار حمل کالای داخلی به صورت کاپوتاژ انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 26 درصد و ارزشی 36 درصد افزایش یافته است.