به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، غلامحسین مظفری صبح پنجشنبه در یکصد و سیامین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که با حضور مقاماتی از وزارت صمت، استانداری خراسان رضوی و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد، تمرکزگرایی را یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی استان دانست و بر لزوم واگذاری اختیارات به استانها تأکید کرد.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: این مطالبه قرار است در جلسه آتی با رئیسجمهور مطرح شود.
وی گفت: تصمیمگیریهای متمرکز تاکنون موجب کندی در توسعه اقتصادی خراسان رضوی شده و ادامه این روند به ضرر منافع ملی است.
مظفری با اشاره به نقش کلیدی خراسان رضوی در تولید زعفران، خواستار اعطای اختیار به استان برای ارزشگذاری این محصول شد و افزود: تفویض اختیار برای ارزشگذاری زعفران در استان خراسان رضوی میتواند توسعه و تقویت زنجیره ارزش زعفران را به دنبال داشته باشد و گامی مؤثر در جهت توسعه صادرات این کالای صادراتی باشد.
استاندار خراسان رضوی گفت: تفویض اختیارات کارگروه ماده ۱۶ با تأکید بر ارزشگذاری کالای صادراتی زعفران به استان خراسان رضوی، یک اقدام حداقلی است که میتواند به توسعه و تقویت زنجیره ارزش زعفران استان کمک کند.
وی با تأکید بر اهمیت این موضوع، افزود: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد زعفران کشور در این استان تولید و سپس صادر میشود، این پتانسیل و ظرفیت در خراسان رضوی وجود دارد که از این تفویض اختیارات برای پیشبرد مسائل استان، به ویژه در حوزه زعفران، به سرعت و با کیفیت بهتر استفاده کنیم.
مظفری همچنین به لزوم تخصیص سهم مناسبی از صندوق توسعه صادرات برای اعتبارسنجی پیمانها و تسریع در فرایندهای لازم اشاره کرد و گفت: این اقدام میتواند به تجار افغان و ایرانی کمک کند تا در زمینه تجارت و سرمایهگذاری در استان، به راحتی و با اطمینان بیشتری فعالیت کنند.
استاندار خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: استان خراسان رضوی با تجربه بالا در تجارت با کشور افغانستان، میتواند به عنوان یک پل ارتباطی بین تجار بزرگ دو کشور عمل کند.
وی ادامه داد: این ظرفیت به ما اجازه میدهد تا همکاریهای بیشتری را در زمینههای اقتصادی و تجاری بین دو کشور در استان خراسان رضوی ایجاد کنیم.
مظفری خراسان رضوی را پلی اقتصادی میان ایران و افغانستان معرفی کرد و گفت: ایجاد زیرساختهای سرمایهگذاری و تسهیل تعاملات مالی، میتواند جایگاه استان را در تجارت منطقهای تثبیت کند.