به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سخنگوی دولت در حاشیه امروز نشست اعضای هیئت دولت، در پاسخ سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آزادسازی بنزین سوپر یا واردات آیفون چقدر موضوع عموم جامعه است، گفت: طبیعتاً دولت اولویت های متنوعی را دنبال میکند که هیچکدام جای دیگری را نخواهد گرفت .
مهاجرانی افزود: نکتهای که خیلی مهمه اینه که موضوعی مثل رجیستر آیفون جای خودش را دارد و توجه به موضوعات معیشت مردم هم جای خود را دارا است. اتفاقا یکی از نقدهایی که به دولت میشد این بود که شما قصد دارید با رجیستری آیفون تامین مالی کنید که بتوانید موضوعات معیشتی را حل بکنید. این در حالی است که واقعیت موضوع این است که نه قرار هست رجیستری آیفون جای موضوعی به نام معیشت مردم را بگیرد و نه بنا است به جهت معیشت مردم به سایر موضوعات نپردازیم.
سخنگوی دولت در پایان با اشاره به واردات آیفون و بنزین سوپر گفت: قاعدتا دولت اولویت بندی هایی دارد و به موضوعاتی که مورد مطالبه گروههای مختلف مردم هست میپردازد و مطابق با مصالح ملی تصمیم گیری میکند لذا رجیستری آیفون و واردات بنزین سوپر در این دسته قرار میگیرن.
ارتباط واردات آیفون به معیشت مردم چیست؟
برخلاف اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر عدم ارتباط آزاد سازی واردات ایفون با معیشت مردم، اتفاقا باید به این نکته اشاره کرد که واردات کالاهای مصرفی لوکس کاملا با معیشت مردم مرتبط است.
ارتباط واردات آیفون با معیشت مردم از آن جایی ناشی می شود که تراز گمرکی کشور حدود 14 تا 17 میلیارد دلار ناتراز است و این ناترازی طبیعتا با تخصیص ارز به کالای مصرفی چون آیفون قطعا تشدید می شود.
نکته قابل توجه که باید به آن اشاره کرد این است که خروجی تشدید این ناترازی ها مشخصا در بازار ارز خود را نشان می دهد و تلاطمات این بازار نیز مستقیما معیشت مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
نکته جالب تر اینجاست که در سال 99 دقیقا به این دلیل که واردات موبایل های لوکس منجر به تشدید ناترازی ارزی می شود، بانک مرکزی خواستار توقف تخصیص ارز به این دسته از کالاهای وارداتی شد. همچنین یکی از دلایلی که منجر به توقف واردات آیفون های 14 در سال 1401 شد همین موضوع بود.