فرشید ایلاتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با فرصت بنگاههای املاک برای تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک (شناسه یکتا) اظهار کرد: در زمان حاضر بخش زیادی از پروانههای کاغذی صادر شده مشاوران املاک یا منقضی شده یا مشاور برای تمدید آن اقدامی نکرده است.
وی با بیان اینکه این جواز کاغذی کسبهای مشاوران املاک فرآیند مشخصی ندارد، افزود: یکی از مهمترین برنامههای دولت برای تبدیل مجوزهای کاغذی، ساماندهی مشاوران املاک است.
وی بیان کرد: به گفته یکی از مسئولان این صنف حدود 190 هزار نفر برای صدور مجوز بنگاه املاک وجود داشته که پس از سیستمی شدن ثبت مجوزها، 20 هزار مجوز از رده خارج شدند.
وی گفت: این تعداد جواز از رده خارج شده به دلیل این بود که شخص مجوز را دریافت کرده بود اما بنگاه اصلاً فعال نشده بود. یا اینکه هویت فرد مشاور و مالک مشخص نبود.
کارشناس سیاستگذاری مسکن با تاکید بر اینکه از این خلاء برای انتخابات صنفی استفاده میشد، اضافه کرد: علاوه بر این مسائل حاشیهای، بالاخره بحث ساماندهی بنگاههای املاک خیلی مهم است که بخشی از آنها مشاوران املاک هستند. پیش از این فقط یک جواز کسب برای بنگاه املاک صادر میشد اما دولت این امکان را فراهم کرده تا هر کدام از مشاوران املاک پروانه اشتغال را دریافت کنند.
ایلاتی تاکید کرد: این یک اتفاق خوبی است که در کنار ساماندهی بنگاههای املاک، افراد شاغل هم ساماندهی میشوند. این موضوع با استقبال مشاوران املاک روبرو شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ساماندهی مشاوران املاک به مشخص شدن رزومه فرد فعال در این شغل منتج میشود؛ اظهار کرد:بهعنوان مثال مشخص میشود که مشاور املاک چه دورههای آموزشی را طی کرده، در کدام بنگاه حضور داشته و در واقع همه چیز شفاف خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با جابجایی مشاوران املاک هیچ سابقهای از آنها وجود ندارد، تصریح کرد:یکی از مزیتهای ساماندهی مشاوران املاک، راهاندازی موضوع رتبهبندی آنهاست. به این ترتیب مردم میتوانند در سامانه نوین اصناف، هم برای دفاتر املاک و هم مشاوران نظر و امتیاز بدهند. روال کار نیز اینگونه است که بارکد دفتر املاک موردنظر در سامانه اسکن شده و مردم میتوانند به عملکرد دفتر یا مشاور نمره بدهند.
وی تاکید کرد: اما بهنظرم مهمترین کارکرد بیاعتبار شدن مجوزهای کاغذی مربوط به بیمه مشاوران املاک است. با وجود آنکه مشاوران روزانه بیش از 8 ساعت کاری فعالیت میکنند اما اکثر آنها فاقد بیمه هستند. این در حالی است که دفتر املاک باید یک سری خدمات را برای مشاوران املاک در نظر بگیرد که یکی از آنها بیمه است.
کارشناس سیاستگذاری مسکن یادآور شد: متاسفانه خیلی از مشاوران قراردادهای مناسب ندارند.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، شنبه گذشته مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد: بنگاههای املاک تا پایان 25 اردیبهشت ماه امسال فرصت دارند مجوزهای کاغذی خود را به الکترونیک (شناسه یکتا) تبدیل کنند.
حسین جنتی افزود: طبق اعلام درگاه ملی مجوزها از این تاریخ به بعد هر فعال اقتصادی که مجوز الکترونیکی یا همان شناسه یکتا نداشته باشد از نظر قانونی و سامانههای دولتی و بانکی فاقد مجوز محسوب میشود.