محمدرضا حاجی رضا در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم در پاسخ به این سئوال که علت افزایش قیمت برنج در بازار چیست؟ اظهار داشت: مصرف برنج کشور در جامعه حدودا نود میلیون نفری ایران، سالانه حدود سه میلیون تن است. از این سه میلیون تن حدود دو میلیون و دویست هزار تن در داخل کشور تولید میشود. سه استان شمالی و یک بخشی از استانهای جنوبی که سطح کمی دارند، برنج ایرانی که خودمان مصرف می کنیم را تأمین می کنند. حدود 800 یا حداکثر یک میلیون تن نیاز کشور به واردات است. با توجه به سیاستهایی که دولت در حوزه حمایت از تولید داخلی دارد برآوردهای کارشناسی میگوید این عدد و این سرانه مصرف برنج کشور تأمین شود. سیاستهایی که دولت در حوزه واردات دارد سال به سال متفاوت است.
وی افزود: امسال از آن سالهایی است که دولت به سمت و سویی رفته که از تولیدات داخلی باید حمایت شود.
حاجی رضایی در پاسخ به این سوال که آیا حمایت از تولید داخلی باید منجر به افزایش قیمت بشود، گفت: نه قطعا اینگونه نباید باشد. یک منظر دیگر آن بخش این است که کمبود با واردات برنج خارجی جبران میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در پاسخ به این سوال که اقدامات تنظیم بازار در خصوص قیمت برنج چه بوده، اظهار داشت: با توجه به نیازی که استان دارد، ما سهمیه استان را که در قالب خانوار و یک بخش دیگر برنج مناسبتی، از محل ذخایر استان و محل واردات تأمین می کنیم. آخرین بار مقدار 350 تن برنج خارجی که گرفتیم قرار است با قیمت مناسب تنظیم بازاری در اختیار تشکل هایی که عمده آن اتحادیه بنکدارن و خاربار هست قرار بگیرد که بتواند نقش توزیع و تنظیم بازار برنج داشته باشد.