تکمیل زنجیره تولید در شیلات فرصتی برای دوبرابر شدن صادرات آبزیان است

رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت: باید تولید محصولات شیلاتی در قالب زنجیره‌
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، شیلات و آبزیان از ظرفیت‌های مهم در بحث تامین امنیت غذایی پایدار و اشتغالزایی در کشور به شمار می‌رود و استان فارس در حال حاضر از پیشگامان این زمینه است و در صنعت تکثیر ماهیان سردآبی جایگاه ویژه‌ای دارد هرچند که به دلیل محدودیت منابع آب امروز این صنعت با چالش‌هایی همراه است. 

براساس آمار رسمی که از سوی جهاد کشاورزی استان اعلام شده استان فارس در تولید ماهیان سردابی در کل کشور رتبه هفتم، در حوزه تولید ماهیان زینتی رتبه چهارم و در تولید خاویار در استان‌های غیرساحلی رتبه اول را دارد که در مجموع برای 1341 نفر اشتغالزایی صورت گرفته است. 

علی فلاحی،  مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی فارس در فروردین ماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از فعالیت 23 واحد و تولید 47 میلیون قطعه بچه ماهی در این استان خبر داده که بخشی از تولید به خارج از فارس ارسال می‌شود. 

به گفته وی سال گذشته در مجموع 12 هزار و 437 تن آبزی در فارس تولید شده که شامل 1583 تن ماهی گرمابی،  416 تن ماهی‌ریزی در منابع آبی مثل سدها، 150 تن خاویار و 10 هزار و 333 تن ماهی نیز در 158 استخرهای ذخیره سردابی استان بوده و در 36 واحد تولید ماهی زینتی استان نیز 14 میلیون قطعه ماهی زینتی تولید شده است.

فلاحی همچنین به تولید 150 تن گوشت خاویار و 850 کیلوگرم خاویار در استان فارس خبر داده که ارزش دلاری صادرات خاویار فارس 1.5 میلیون دلار بوده و عمده آن به روسیه و بخش از آن نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی فارس مهم‌ترین چالش پیش روی این صنعت را محدودیت منابع آب عنوان کرده است که سبب شده سرمایه جدیدی وارد این حرفه نشود. 

در همین راستا نیز رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آمادگی برای حل مشکلات آبزی‌پروران خبر داد و در نشستی که با اعضای این اتحادیه داشت خواستار به کارگیری تمام  ظرفیت‌های شیلاتی فارس شد. 

مجتبی‌ دهقان‌پور، عمده مشکلات این افراد را مربوط به صدور مجوزها در سازمان نظام مهندسی، دامپزشکی و سازمان آب و اعطای تسهیلات بانکی خواند و اعلام کرد که تلاش می‌شود این امور تسهیل و برطرف شود. 

دهقان‌پور  معتقد است که باید روی بهینه‌سازی محصولات شیلاتی کار کرد، چراکه بهینه‌سازی بر افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت محصولات اثر گذار است و سبب ترغیب بازار به مصرف این محصولات می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کرد که باید تولید محصولات شیلاتی در قالب زنجیره‌ شکل بگیرد و این یکی از فرصت‌های خوب است که جهاد کشاورزی آمادگی ورود دارد تا حلقه‌های مفقوده را کامل کند. 

رییس سازمان شیلات: مردم پس از هدفمندی یارانه‌ها، ماهی را جایگزین گوشت و مرغ کنندبرنامه صادرات یک میلیارد دلاری تولیدات شیلاتی از کشور/ 4مزرعه پرورش ماهی خاویاری در گلستان راه‌اندازی می‌شودصدور مجوز صید لنج و قایق در دستور کار سازمان شیلات قرار گرفت

با توجه به ارزآوری محصولات شیلاتی به نظر می‌رسد توجه بیشتر به این عرصه و رفع مشکلات تولیدکنندگان آن بتواند رونق خوبی به اقتصاد استان بدهد و هر چند در مدیریت بازرگانی و بحث صادرات میز صادراتی هم تشکیل شده اما در این حوزه  باید طرحی نو عملیاتی شود.

براساس آمار در حال حاضر صادرات آبزیان در سطح کشور  555 میلیون دلار است که طبق گفته مسئولان امر هدفگذاری رسیدن به یک میلیارد دلار است، چراکه برخلاف دیگر زیر بخش‌ها هیچ محدودیتی در حوزه صادرات آبزیان لحاظ نشده است.

رئیس سازمان شیلات ایران نیز تولید محصولات شیلاتی را حدود 12 هزار تن در سال عنوان و ابراز امیدواری کرده با ورود ظرفیت‌های جدید در این حوزه تا سال 1404 به حدود 18 هزار تن در سال برسد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار