داوود محمدی، رییس انجمن قیر ایران با بیان اینکه ایران بزرگترین صادرکننده قیر در دنیا است که سال گذشته رکورد صادرات را شکستیم، صادرات قیر ایران در سال گذشته ٧.۵ میلیون تن بوده که میزان ارزآوری آن ٢ میلیارد و ٣۵٠ میلیون دلار بودهاست گفت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته به طور قطع امسال شاهد افزایش رشد تولید وصادرات خواهیم داشت به طوری که امسال ۴ میلیون و ٨۶٠ هزار تن قیر صادر کردهایم و پیش بینی میکنیم این عدد افزایش پیدا کند.
محمدی با بیان اینکه هند بزرگترین واردکننده قیر از ایران است و بازار خوبی برای قیر ایران در چین، کنیا و تانزانیا ایجاد شده است گفت: از امروز باید ارز صادراتی را وارد بازار ارز تجاری کنیم اما باید اجازه دهند صادرکننده با قیمت واقعی ارز خود را بفروشد، دولت باید بداند که نان مردم با دلار چهارراه استانبول حساب میشود و صادرکننده که با سختی توانسته محصول خود را صادر کند باید بتواند ارز صادراتی را با قیمت آزاد بفروشد.
رئیس انجمن قیر ایران با تاکید بر اینکه که هیچ یارانهای بابت واردات مواد اولیه دریافت نمیکنیم گفت: قیر صادراتی را از طریق بورس کالا و از طریق حراج باز با بالاترین قیمت میخریم و دلاری برای مواد اولیه از دولت نمیگیریم.
وی با بیان اینکه چیزی به نام قیر رایگان وجود ندارد، گفت: امسال ٢ میلیون تن برای راههای روستایی، نوسازی مدارس، بنیاد مسکن ، دهداری و شهرداری مصرف شد و اساسا چیزی به نام قیر رایگان وجود ندارد و پیمانکاران در قبال قیری که دریافت میکنند ضمانت نامه ارایه میدهند.
رئیس انجمن قیر ایران درباره قیر تولید تقلبی و بی کیفیت در ایران و صادرات آن ادامه داد: قیر تقلبی از طریق کارگاههای زیرپلهای تولید میشود که جلوی تولید آن باید از طریق وزارت صمت گرفته شود. البته الان میزان قیر تقلبی کم شده و در گذشته حجم آن بالا و با پودر سنگ تولید میشد اما در حال حاضر تولید آن محدود و جلوی صادرات آن گرفته شده است.
وی افزود: میزان صادرات قیر در سال گذشته، ۷.۵ میلیون تن بوده که ۲ میلیارد ۳۵۰ میلیون دلار ارز آوری برای کشور داشته است، همچنین پیشبینی میشود صادرات قیر امسال به ۸.۵ میلیون تن افزایش یابد.
گفتنی است، پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی قیر، آسفالت، عایقها، بتن، سیمان و ماشین آلات ۱۳ تا ۱۶ بهمنماه در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.