سیداحمد مقدسی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هم اکنون کارخانجات هرکیلو شیرخام با نرخ مصوب ۱۰ هزارتومان درب دامداری و ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان درب کارخانه خریداری می کنند. همچنین به ازای هر یک دهم افزایش یا کاهش ۳۰۰ تومان کم و زیاد می شود.
او با بیان اینکه تولید شیرخام تا پایان سال به ۱۱.۷ میلیون تن می رسد، افزود: کارخانجات مطالبات دامداران را همانند سنوات قبل بین یک تا ۳ ماه پرداخت می کنند که این موضوع دامداران را با مشکلاتی روبرو می کند.
مقدسی قیمت تمام شده هرکیلو شیرخام را ۲۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به قیمت دستوری لبنیات، امکان تامین هزینه ها وجود ندارد و از طرفی دریافت مابه التفاوت ۱۵۰ هزارتومان به ازای صادرات هرکیلو کره، عملا صادرات را متوقف کرده است که استمرار این روند منجر به تعطیلی کارخانه های شیرخشک می شود.
رئیس انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه کمبودی در عرضه کره نداریم، گفت: بنابر آمار سالانه ۸۰ هزارتن کره تولید می شود که ۵۰ هزارتن آن در داخل مصرف و ۳۰ هزارتن مابقی باید صادر شود، چنانچه مازاد کره صادر نشود، دامداران و کارخانجات با چالش هایی روبرو می شوند چراکه مصرف سالانه از ۵۰ هزارتن بیشتر نیست.
به گفته مقدسی، علی رغم آنکه در تولید و عرضه کره مشکلی وجود ندارد، اما متاسفانه برخی برندهای لبنی توزیع کره در بازار را کاهش دادند.
او با بیان اینکه سالانه ۱۰ تا ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزارتن شیرخام در کشور مصرف مب شود، گفت: بنابر آمار سالانه ۲.۵ تا ۳ میلیون تن شیرخام جذب کارخانجات شیرخشک می شود که در صورت عدم اصلاح تعرفه صادرات کره، میزان شیر جذب شده توسط کارخانجات شیرخشک سرگردان می شود. گفتنی است سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شیرخام پس از تبدیل به فرآورده های لبنی صادر می شود.
خبرنگار: آزاده محبی