به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،در چند هفته اخیر بود که مهدی مسکنی، معاون تعاون وزارت کار خبر از خط اعتباری 3 هزار میلیارد تومانی در سال جاری داد که در مجلس تصویب شده است که شیوهنامه اجرایی آن به استانها ابلاغ شد.
وی ادامه داد: سال گذشته برای اولین بار مبلغ 30 هزار میلیارد تومان توسط 24 بانک تسهیلات به بخش تعاون اختصاص داده شد که این رقم علاوه بر 2 هزار میلیارد تومان قبلی بوده است.
پرداخت تسهیلات به بخش تعاون به منظور اهمیت این بخش در کمک به رونق تولید و امر اشتغالزایی حائز اهمیت است. چرا که بخشی از مشکلات به واسطه تسهیلات حل می شود.
مریم کیوانی, سرپرست دفتر نوسازی و توانمندسازی تعاونی ها نیز درباره تسهیلات بخش می گوید: براساس اصل 44قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بخش تعاون بهعنوان یک بخش مهم در اقتصاد کشور توانایی جذب سرمایههای خُرد و نقدینگیهای کوچک مردم را در جهت کاهش تورم، رشد تولید، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار دارد.
کیوانی با اشاره به لزوم حمایت شبکه بانکی کشور از توانمندسازی و راهاندازی طرحهای تعاونی گفت: بخش تعاون میتواند بهعنوان ابزار مهمی در راستای ایجاد تعادل در نقدینگی و مردمیکردن اقتصاد گام بردارد و حضور بانکها و سرمایهگذاری در این بخش از اقتصاد، پایداری کسبوکارها، رونق تولید و ایجاد اشتغال مولد در کشور را در پی خواهد داشت.
وی حمایت بانکها از جمله بانکهای تخصصی و توسعهای مانند بانک توسعه تعاون برای تقویت بخش تعاون را ضروری دانست و افزود: لازمه تحول در این بخش تغییر رویکرد به سمت ارتقای کیفی بخش تعاونی و توسعه و رونقبخشی کسبوکار تعاونیها است.
سرپرست دفتر نوسازی و توانمندسازی تعاونی ها ادامه داد: در سال 1401از طریق سیستم بانکی کشور مبلغ 30235میلیارد تومان به شرکتهای تعاونی پرداخت شده است که بانکهای مسکن، ملت، صادرات و توسعه تعاون با مجموع 18517میلیارد تومان(معادل 61درصد از کل تسیهلات) بیشترین سهم را در مجموع تسهیلات پرداختشده داشتهاند که با مشارکت اقتصادی اعضای تعاونی ها و سهمآورده آنها در پروژههای تعاونی، میزان سرمایهگذاری جدید ایجادشده به بیش از 41همت محاسبه شده است.
کیوانی با اشاره به تصویب و ابلاغ سند توسعه بخش تعاون کشور در اواخر سال گذشته و اهداف تعیینشده در سند مذکور طی چشمانداز 10ساله افزود: یکی از مهمترین اهداف در نظر گرفته شده جذب 45درصدی سرمایه گذاریهای صورتگرفته در کشور در بخش تعاون و جذب حداقل 15درصد حجم نقدیگی در طرحها و پروژههای بومی و ملّی تعاونیها است که تحقق این مهم بدون مشارکت مردم در حوزه سرمایهگذاری و همکاری بانکها در تأمین منابع مالی مورد نیاز تعاونیها امکانپذیر نخواهد بود.