به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، وکلایملت در جلسه علنی امروز یکشنبه (5 تیرماه) در تذکرات شفاهی خود به مسئولان مربوطه به موضوعات مختلفی اشاره کردند که در این گزارش میخوانید:
*فشار به وزیر صمت برای انجام اقداماتی که جزو اختیارات وی نیست
علیاصغر خانی نماینده شاهرود در مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: برخی از همکاران در مجلس به وزیر صمت برای اقداماتی فشار می آورند که جزو اختیارات وی نیست، برای اینکه یک کارخانه در جایی سرپا باشد، ضرورتی ندارد که شهری را نابود کنیم. امروز شهرستان شاهرود با بیش از 150 لیتر در ثانیه مشکل آب شرب روبرو است. یک کارخانه که در شهر دیگری احداث شده باید منابع ملی مردم تخریب شود و منابع حیاتی آنها نیز در ارتفاعات شاهرود تخریب شود که یک کارخانه سرپا بماند. این فشاری که به وزیر صمت می آورید، اقدام غلطی است.
وی افزود: این خواسته مطرح شده جزو اختیارات وزیر صمت نیست، زمان وزارت آقای رزم حسینی نیز برخی پیگیری کردند، اما نتوانستند کاری انجام دهند، چرا که این منطقه ثبت ملی شده و منابع حیاتی شهرستان شاهرود و جزو خط قرمز مردم است. شما وزیر را در صحن میآورید و سوال می کنید که منابع ملی یک شهرستان را تخریب کند تا یک کارخانه سرپا بماند!؟
نماینده شاهرود گفت:این کار شدنی نیست، اگر 10 وزیر دیگر جای آقای فاطمی امین هم بیایند و این مسیر را طی کنید، به نتیجه نخواهید رسید، فشار سیاسی جواب نمی دهد و ما هم اجازه نخواهیم داد. دیگران هم که در مقطعی به تخریب منطقه نامبرده پرداختند باید پاسخگو باشند.
*تکلیف وزارت نفت برای ارائه گزارش سه ماهه درباره صورت مالی شرکت های زیرمجموعه
در ادامه جلسه امروز مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در تذکری شفاهی به وزارت نفت، اضافه کرد: بند ش تبصره 2 قانون بودجه 1401 وزارت نفت را مکلف کرد گزارش سه ماههای را در خصوص صورتهای مالی شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت ارائه کند، از این رو خواهشمندم با توجه به پایان مهلت سه ماهه هرچه سریع تر گزارش را به کمیسیون انرژی و کمیسیون برنامه و بودجه ارائه کنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به ادعاهایی که اخیرا در خصوص فشار نمایندگان در فضای مجازی مطرح شده از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان خواهشمندم صحت و سقم این موضوع را بررسی کرده و حیثیت مجلس را حفظ نمایند، ان شاءالله که این خبرها صحت نداشته باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی طبق مواد 235 الی 238 آئین نامه داخلی مجلس باید گزارش عملکرد وزرا و رئیس جمهور را در سالگرد رأی اعتماد مورد بررسی قرار دهد.
وی ادامه داد: مسئولان دولتی مکلفند طبق آئین نامه گزارشها را به مجلس ارائه کرده و کمیسیونها گزارشها را بررسی کنند. اگر گزارشی که کمیسیون در این رابطه به صحن علنی ارسال میکند نمایندگان را نسبت به عملکرد وزرا قانع نکند خود به خود فرآیند استیضاح آغاز می شود، این منطق نظارتی مجلس پابرجا بوده و این امکان فراهم است نه اینکه استیضاحی سه ماه پس از آغاز دولت مطرح شود بلکه باید عملکرد تمامی وزرا مورد بررسی قرار گیرد. تعدادی از نمایندگان 6 نامه نظارتی به وزرای صمت، کشاورزی، ارتباطات، علوم، نفت و راه را فرستاده اند و براساس شاخصها عملکرد آنها را بررسی کرده و خواهان گزارش هستند تا این طرحها تکمیل شود.
*قانون تبدیل وضعیت کارکنان دولت بدون هیچ شرطی اجرایی شود
همچنین ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه در تذکر خود گفت: حق منطقه جنگی طبق قانون برنامه ششم باید به همه شاغلان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی اختصاص پیدا کند، در این زمینه با ستاد کل نیروهای مسلح جلساتی برگزار کرده ایم تا این حق به شاغلان ارتش و سپاه و نیروی انتظامی اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه باید سرمایه اجتماعی در کشور تقویت شود، بیان کرد: رفتار ما با کارکنان درست نیست، چندر غاز به آنها می دهیم و بخشی از حقوق آنها را به شرکتهایی پرداخت میکنیم. باید هر چه سریعتر قانون تبدیل وضعیت بدون هیچ شرطی از جمله شرط سنی و مرجع تشخیصی درخصوص شاغلان آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، حجمی، قراردادی، پیمانی اجرایی شود و همه استخدام شوند تا با امید زندگی کنند.
نماینده کرمانشاه در مجلس تاکید کرد: باید کارکنان درآمد کافی و پایدار داشته باشند تا برای پیشرفت هر چه بیشتر کشور تلاش کنند، قانون اساسی حق شغل پایداررا برای امیدآفرینی برای همه ایرانیان در نظر گرفته است.
*دولت پاسخ دهد چرا قیمت کالاها سر به فلک کشیده است
مرتضی حسینی نماینده میانه نیز در تذکر شفاهی خود اظهار کرد: تصویب کلیات ساماندهی استخدام کارکنان از سوی نمایندگان موجب جمع آوری بساط شرکتهای تامین نیروی انسانی میشود که عامل نارضایتی و رنجش بسیاری از افراد هستند.
وی افزود:کارگروه اقتصادی دولت پاسخ دهد چرا با حذف ارز 4200 تومانی قیمت کالاها سربه فلک کشیده است، پس آن تدبیر و وعدهها برای حفظ قیمت کالاها مطابق شهریور 1400 و قانون مصوب مجلس چه شد.
نماینده میانه ادامه داد: همچنین توزیع کالابرگ هوشمندانه به اقشار پایین جامعه به کجا رسید؟ همکاران اقتصادی مجلس نیز که مدافع حذف ارز ترجیحی بوده و با صحبت هایشان موجب تصویب این امر شدند پاسخ دهند چرا قیمت ها مهار نشده است. دولت و وزرای مربوطه دلایل عدم افزایش قیمت ها را ارائه کند.
حسینی خطاب به اقای قاسمی و فاطمیامین گفت: وزرای راه و صمت در رابطه با افزایش نجومی اجاره بها توضیح دهند و بگویند چرا بازار اجاره مسکن رها شده است؛ چرا عده ای از مشاوران املاک با همراهی برخی از مالکان سودجویی کرده و در میدان اجاره بها یکه تازی می کنند؛ دولت فکری برای حال و روز مستاجران کند.
ارجاع طرح استیضاح فاطمی امین به کمیسیون صنایع با 36 امضاانتهای پیام/