به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در همایش بازرسان معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور، گفت: امسال یک میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته که ۵۰۰ میلیون آن تأمین شده و از ۵۰۰ میلیون دیگر تا ۲ هفته پیش تنها ۶۰ میلیون دلار حواله شده بود و عملاً شرکتهای دارویی قادر به خرید نبودند که خوشبختانه طی روزهای گذشته اقدامات مناسبی در مورد حواله دارو صورت گرفت.
وی افزود: گفته میشود حوزه سلامت تحریم نیست، اما باید گفت که صددرصد تحت تأثیر تحریمهای ظالمانه قرار گرفته است بسیاری از شرکتهای دارویی به دلیل تحریمها داروی مورد نیاز بیماران را به ما نمیفروشند و تهیه دارو از درصد کمی از شرکتها که تحریمها را اعمال نکرده اند به دلیل ساز و کار انتقال ارز عملاً ممکن نیست، بنابراین تنها از محل منابع موجود در خارج از کشور میتوانیم داروی مورد نظر را تأمین کنیم که مسیری بسیار سخت و پیچیده است. البته بخش بزرگی از داروهای مورد نیاز توسط صنایع داروسازی داخلی تأمین میگردد و همین تحریمها را کم اثر کرده است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در حوزه تأمین نقدینگی حوزه دارو نیز گفت: مقرر شده ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مازاد بر سال گذشته به حوزه دارو تعلق گیرد که که با پیگیری از بانک مرکزی در حال انجام است.
وی یکی دیگر از اقدامات مثبت صورت گرفته طی روزهای اخیر را تخصیص بودجه به سازمان تأمین اجتماعی به منظور تسویه بدهی به مراکز درمانی برشمرد و عنوان کرد: ظرف دو هفته گذشته ۱۲,۷۰۰ میلیارد تومان به این سازمان تخصیص یافته است تا بدهی دارو و تجهیزات پزشکی بخش بیمارستانی را در فوراً تسویه کنند.
محمدی با تاکید بر اینکه اگر بازوهای نظارتی در حوزه بازرسی تضعیف شود از هیچ آسیبی مصون نخواهیم بود، گفت: ریشه اصلی مشکلات تأمین در حوزه سلامت ضعف در نظارت است، در جریان بازرسیهای مختلف پس از اجرای طرح دارویاری شاهد آزاد فروشی برخی داروخانهها با بهانه تأخیر در پرداخت بیمهها بودیم، در حالی که اگرچه عمق بدهیها بزرگتر شده بود اما در فواصل زمانی کوتاهتری پرداخت میشد.
وی افزود: متأسفانه داروخانهها با توجیه موضوعاتی همچون قطع بودن سامانه بیمه و تیتک، اقدام به آزاد فروشی میکردند که باعث افزایش پرداختی از جیب بیماران میشد که باید با چنین تخلفاتی برخورد قاطع صورت بگیرد.