تحولات اوکراین| پوتین: جنگ طولانی خواهد بود

تاکید پوتین به وجود سلاح هسته‌ای برای دفاع از روسیه، پیش بینی زلنسکی درباره پایان درگیری اوکراین، ادعای پنتاگون درباره عدم هماهنگی با کی‌یف در حمله به روسیه و اعتراف مرکل به هدف اصلی غرب در امضای توافقات مینسک، از رودیدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر پوتین"، رئیس‌جمهوری روسیه معتقد است که درگیری‌ها در اوکراین نه توسط طرف روسی، بلکه توسط کسانی که در نتیجه کودتای دولتی رخ داده در کی‌یف در سال 2014 به قدرت رسیدند، آغاز شد. وی در عین حال یادآور شد همه شرکای خارجی در هنگام گفت‌وگوها، وقتی به آنها یادآوری می‌شود که قرار بود ضامن اجرای توافقات مینسک باشند، سکوت می‌کنند. پوتین این موضوع را روز چهارشنبه در دیدار با اعضای شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر روسیه بیان کرد.

 رئیس جمهور روسیه گفت: «اگرچه عملیات ویژه حفاظت از دونباس ممکن است یک روند طولانی داشته باشد، ولی تاکنون نیز نتایج جدی برای روسیه به همراه داشته - مانند گسترش قلمرو این کشور، و اینکه دریای آزوف، که زمانی پتر کبیر برای آن جنگید، به دریای داخلی روسیه تبدیل شده است.»

پوتین افزود: « و البته مهمترین موضوع مردمی هستند که در همه این مناطق زندگی می کنند. نتایج همه پرسی انجام شده نشان داده که آنها می خواهند در ترکیب روسیه باشند و خود را بخشی از این فضا، فرهنگ، آداب و رسوم و زبان مشترک ما بدانند. این مهمترین نتیجه است. آنها اکنون با ما هستند و صحبت بر سر میلیون ها نفر است.»

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که دریافت غرامت از اوکراین برای خسارات وارده به منطقه دونباس و دیگر سرزمین های جدید روسیه موضوع اضافی نخواهد بود. وی در عین حال از برنامه جداگانه‌ای برای بازسازی مناطق آزاد شده پس از پایان عملیات ویژه خبر داد.

ولادیمیر پوتین،  در بخش دیگری از سخنانش این واقعیت را مورد تایید قرار داد که خطر جنگ هسته‌ای در حال افزایش است، اما روسیه چنین سلاح‌هایی را تنها به‌عنوان وسیله‌ای دفاعی و امکانی برای حمله تلافی جویانه می‌داند.

رئیس‌جمهوری روسیه توضیح داد: «ما یک استراتژی برای استفاده از ابزار دفاعی داریم - یعنی چگونه سلاح هسته‌ای را برای دفاع  از کشور مورد استفاده قرار دهیم - و همه اینها حول به اصطلاح حمله تلافی جویانه تنظیم شده است: یعنی تنها در صورتی که به ما حمله شود، ما به آن پاسخ خواهیم داد.»

پوتین تاکید کرد که روسیه، برخلاف ایالات متحده، تسلیحات هسته‌ای خود را به هیچ کشور دیگری منتقل نکرده و نمی‌کند، اما در صورت لزوم با تمام امکانات موجود از متحدان خود دفاع خواهد کرد.

رئیس جمهور روسیه همچنین با اشاره به اینکه گروه های ملی گرا در لهستان به طور جدی برای تصرف مناطق غربی اوکراین برنامه ریزی می کنند، یادآور شد که تنها ضامن واقعی برای حفظ تمامیت ارضی اوکراین امروز، می تواند روسیه باشد که به حفظ سرزمین‌های غربی این کشور کمک کرده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و هشتاد و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مجله تایم رئیس جمهوری اوکراین را "شخصیت سال" معرفی کرد

مجله آمریکایی تایم، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین را به عنوان شخصیت سال 2022 انتخاب کرده است. این مطلب شب گذشته، چهارشنبه، توسط سخنگوی این نشریه در گفتگو با  شبکه تلویزیونی ABC اعلام شد.

نشریه تایم بطور مرسوم در آخرین شماره ماه دسامبر خود "شخصیت سال" را اعلام کرده و عکس آن را نیز روی جلد چاپ می کند.

مقاله تهیه شده درباره زلنسکی از وقایع رخ داده پس از شروع حمله نظامی روسیه به اوکراین صحبت می کند. در عین حال این مسئله را مورد  توجه قرار داده  که رهبر اوکراین "نترسید و کشورش را ترک نکرد".

زلنسکی: درگیری در اوکراین سال آینده پایان خواهد یافت

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز، در مصاحبه با روزنامه "پولیتیکو" پیش بینی کرد که درگیری نظامی در این کشور در سال آینده پایان خواهد یافت. 

ضمن آنکه، خبرنگار پولیتیکو زلنسکی را با نفوذترین فرد اروپا معرفی کرد. وی در واکنش به این دیدگاه گفت: "من معتقدم که اوکراینی‌ها نیز در سال آینده تاثیر گذارترین خواهند بود، البته در زمان صلح این مسئله ثابت خواهد شد."

در عین حال، روز گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز یادآور شد که عملیات نظامی در اوکراین ممکن است زمان زیادی به طول بینجامد.

پنتاگون هماهنگی با اوکراین برای حمله به خاک روسیه را تکذیب کرد

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، بامداد امروز، پنج شنبه، اعلام کرد که ایالات متحده هیچ ارتباطی با حملات نیروهای مسلح اوکراین به خاک روسیه ندارد. 

وی در طی یک نشست مطبوعاتی گفت: «البته ما با همکاران اوکراینی خود در تعامل هستیم: آنها تصمیمات میدانی مربوط به روند عملیات را می‌گیرند و ما به آنها کمک نظامی می‌کنیم.»

به گفته سینگ، طرف آمریکایی به جز اطلاعاتی که آزادانه در اختیار عموم است، هیچ جزئیاتی در مورد حملات صورت گرفته به چند فرودگاه در خاک روسیه در اختیار ندارد.

 این مقام وزارت دفاع همچنین تاکید کرد که واشنگتن علاقه ای به درگیری با مسکو یا تشدید بحران اوکراین ندارد، اما قصد دارد تا زمانی که لازم باشد تسلیحات نظامی مورد نیاز کی‌یف را تامین کند.

وزارت خزانه داری آمریکا بررسی کشتی‌های نفتی در آب های ترکیه را  غیرضروری دانست

والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا شب گذشته، چهارشنبه، در گفتگوی تلفنی با سادات اونال، معاون وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه نیازی به بازرسی های اضافی از کشتی‌ها در آب های کشور ترکیه ندارد.

طبق اطلاعات این وزارتخانه، «معاون وزیر بر این واقعیت تأکید کرد که رژیم سقف قیمت فقط برای محموله های نفتی با منشأ روسیه اعمال می‌شود و نیازی به بازرسی مضاعف از کشتی‌هایی که از آب‌های سرزمینی ترکیه عبور می‌کنند نیست».

مقامات دو کشور همچنین تاکید کردند که هم ایالات متحده و هم ترکیه علاقه مند هستند که بازارهای جهانی سوخت با کمبود مواجه نشوند. برای این منظور، به نظر مشترک هر دو طرف، یک رژیم ساده برای رعایت الزامات ترانزیت نفت از طریق تنگه های آبی ترکیه مورد نیاز است.

آژانس خبری بلومبرگ روز گذشته گزارش داد که 26 کشتی حامل نفت از جمهوری قزاقستان در مسیر تنگه های بسفر و داردانل ترکیه گیر افتاده اند. این کشتی‌ها در حال انتقال بیش از 23 میلیون بشکه نفت هستند.

پیشتر،  روزنامه فایننشال تایمز نیز گزارش داد که پس از شروع محدودیت ها بر قیمت نفت روسیه، ترافیکی از نفتکش‌ها در سواحل ترکیه شکل گرفته است.

پوتین از حضور 150 هزار نیروی بسیجی در منطقه عملیاتی اوکراین خبر داد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در نشست شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر اعلام کرد که از 300 هزار نیروی ذخیره فراخوانده شده در چارچوب  بسیج محدود اعلام شده در کشور، تنها 150 هزار نفر آنها در منطقه عملیات ویژه حضور دارند. به گفته وی، از کل 300 هزار رزمنده بسیج شده ، 150 هزار نفر در منطقه عملیاتی هستند، یعنی تنها نیمی از آنها در منطقه عملیاتی هستند.

پوتین توضیح داد: « 77 هزار نفر از این نیروها در واحدهای رزمی بسر برده و بقیه در خطوط دوم یا سوم جبهه نبرد هستند، جایی که وظایف مربوط به نیروهای دفاع ارضی را انجام می دهند یا در منطقه آموزش می بینند. 150 هزار نفر دیگر - یعنی نیمی از کل افراد بسیج شده - اصلاً در منطقه عملیاتی حضور ندارند. آنها هنوز در میادین آموزشی و در مراکز آموزشی وزارت دفاع هستند و در آنجا آموزش های تکمیلی را می گذرانند. آنها یک نیروی ذخیره رزمی برای کشور محسوب می شوند.»

عدم اطمینان مقام اوکراینی از امکان بازگرداندن برق به شهر کی‌یف

سرگئی کاوالینکو، رئیس شرکت انرژی اوکراین اعلام کرد که در حال حاضر، مهندسان برق این کشور درک روشنی از زمان امکان بازگرداندن انرژی به کی‌یف ندارند. 

وی گفت: «در ساحل چپ رود دنپر در شهر کی‌یف، آنها هنوز نتوانستند یکی از تأسیسات اصلی تولید برق را راه‌اندازی کنند، بنابراین قطعی برق در این بخش از شهر بیشتر طول می‌کشد.»

رئیس شرکت انرژی اوکراین گفت: شبکه برق رسانی سایر منابع هم اکنون بیش از حد بارگذاری شده و به همین دلیل نمی تواند انرژی کافی را برای مناطق حاشیه چپ شهر تامین کند. بدین ترتیب تنها 30 درصد از مشترکین این شرکت در ساحل چپ دنیپر برق دارند.

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف نیز روز گذشته، چهارشنبه، هشدار داده بود که پایتخت اوکراین ممکن است آب، روشنایی و گرما را از دست بدهد. به گفته وی، نقاط گرمایشی تهیه شده توسط مسئولان برای همه پایتخت نشینان کافی نخواهد بود. در حال حاضر حدود 500 نقطه از این دست وجود دارد، در حالی که 3 میلیون نفر در این شهر زندگی می کنند.

کاخ سفید: آمریکا قصد دارد سیستم دفاع هوایی اوکراین را تقویت کند

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد سیستم دفاع هوایی اوکراین را تقویت کند. 

وی در یک کنفرانس خبری گفت: ما در ارتباط نزدیک با اوکراینی ها در خصوص رفع نیازهای امنیتی آنها هستیم. <...> ما در حال کار بر روی ارائه سیستم های دفاع هوایی اوکراین هستیم. البته در مورد این موضوع خاص (در مورد سامانه های پاتریوت)، امروز چیزی برای اعلام ندارم.

در عین حال، سخنگوی دفتر رئیس جمهوری آمریکا مشخص نکرد که آیا آنها انتقال سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت (SAM) به کی‌یف را مناسب می دانند یا خیر.

پیشتر گزارش شده بود که آلمان و لهستان بر سر استقرار سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت در نزدیکی مرزهای اوکراین به توافق رسیده‌اند.

پیش از این، در اواخر ماه نوامبر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت که متحدان در این بلوک توافق کردند که تا زمانی که نیاز باشد به حمایت خود از کی‌یف ادامه دهند.  به گفته وی، کشورهای عضو این ائتلاف در حال بحث در مورد تحویل احتمالی سامانه های پاتریوت به کی‌یف هستند.

تحولات اوکراین| اجرایی شدن تحریم نفتی روسیه و سقف قیمت برای فروش آنتحولات اوکراین| دبیر شورای امنیت ملی اوکراین خواستار نابودی روسیه شدتحولات اوکراین| بلینکن از کمک نظامی 40 میلیارد دلاری ناتو به اوکراین خبر داد

مرکل اعتراف کرد: توافقات مینسک تلاشی در جهت دادن زمان برای قوی شدن کی‌یف بود

آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، روز چهارشنبه اعتراف کرد که توافقات مینسک به منظور فرصت دادن به اوکراین و کمک به آن برای قوی تر شدن امضا شده بودند. 

این سیاستمدار آلمانی در مصاحبه با Die Zeit یادآور شد  که همه کشورهای شرکت کننده در توافقنامه مینسک درک می کردند که درگیری در اوکراین فقط به حالت تعلیق درآمده است و با امضای آن خود مشکل حل و فصل نخواهد شد. خانم مرکل گفت: «توافقنامه مینسک در سال 2014 تلاشی برای دادن زمان کافی به اوکراین بود تا خود را قوی کند. مقامات کی‌یف هم از این زمان به خوبی استفاده کردند، همانطور که امروزه می توان مشاهده کرد. اوکراین سالهای 2014-2015 اوکراین پیشرفته و قوی نبود.»

صدراعظم سابق آلمان همچنین ابراز عقیده کرد که حتی در طول دوره اجرای توافقات، کشورهای عضو ناتو می توانستد به اندازه ای که اکنون این کار را انجام می دهند به اوکراین کمک نظامی کنند.

وزارت خارجه روسیه: غرب از توافقات مینسک برای پمپاژ سلاح به کی‌یف استفاده کرد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در تفسیر اظهارات آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان درباره اهداف پنهان غرب در امضای توافقات مینسک اعلام کرد: «بدین ترتیب اکنون همه می دانند که غرب از ابتدا قرار نبود به توافقات مینسک عمل کند، اما آنها از این زمان به دست آمده برای پمپاژ سلاح به کی‌یف استفاده کردند.»

زاخارووا در کانال تلگرامی خود نوشت:«این بدان معناست که برلین، و بطور کلی، کل غرب جمعی قرار نبود از توافقات مینسک پیروی کند و به قطعنامه شورای امنیت پایبند بماند، و تنها هدف این بود که ارتش اوکراین را با سلاح پمپاژ کنند. بدین ترتیب غرب جمعی تمام جنایاتی را که رژیم کی‌یف در منطقه دونباس و دیگر مناطق اوکراین به نام ضربه زدن قاطع به روسیه مرتکب شده نادیده گرفته و در آنها شریک است.»

نخست وزیر گرجستان: تفلیس از کی‌یف حمایت نظامی نخواهد کرد

ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور از اوکراین حمایت نظامی نخواهد کرد. 

وی در مصاحبه با شبکه راشا تودی گفت: ما قبلاً هم به صراحت اعلام کرده ایم که این کار را انجام نخواهیم داد. به عنوان یک کشور مستقل، گرجستان هرگز در یک مناقشه نظامی از یکی از دو طرف آن حمایت نخواهد کرد. این موضع گیری ما روشن است و بارها آن را اعلام کردیم.» 

به گفته رئیس کابینه وزرای گرجستان، بارها به صورت آشکار و پشت درهای بسته درخواست هایی از طرف اوکراین برای گشودن "جبهه دومی" علیه روسیه مطرح شده است، اما مقامات تفلیس همواره با این درخواست مخالفت کرده و بر مواضع خویش ایستادند. 

در اوایل ماه دسامبر، گاریباشویلی در نشست دولت گرجستان نیز گفت که مخالفان دولت  مزدوران گرجی را برای جنگ به اوکراین می فرستند. به گفته وی، از ماه فوریه و آغاز جنگ تاکنون، 33 نفر از اتباع گرجی در جبهه نبرد اوکراین جان باخته اند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار