به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شورای اجرایی صندوق بینالمللی پول (IMF) روز جمعه با تخصیص 1.3 میلیارد دلار به اوکراین در قالب ابزار تأمین مالی سریع موافقت کرد.
بر اساس اطلاعات منتشره در این رابطه، این وجوه برای تامین "تمام نیازهای مرتبط با تامین مالی تراز پرداختهای این کشور" که در وهله نخست مربوط به بخش مواد غذایی است، استفاده خواهد شد.بر اساس پیش بینی صندوق، تولید ناخالص داخلی اوکراین در سال جاری 35 درصد کاهش خواهد یافت، ولی نیازهای این کشور همچنان زیاد خواهد بود.
در اواخر ماه سپتامبر مشخص شد که بانک ملی اوکراین تصمیم گرفته از صندوق بین المللی پول به مبلغ 1.3 میلیارد دلار کمک اضطراری درخواست کند. این بانک اضافه کرد که در صورت تایید این درخواست، اوکراین می تواند در ماه اکتبر این پول را دریافت کند.
پیش از این ایالات متحده هم از اتحادیه اروپا درخواست کرده بود که "به منظور ادامه کمک بودجه ای به اوکراین در آینده" یک مکانیسم دائمی ایجاد کند. به گفته یکی از مقامات بروکسل، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین با شارل میشل، رئیس شورای اروپا دیدار و از او خواسته بود که هر ماه حدود 3.5 میلیارد یورو به کییف منتقل کند تا دولت اوکراین بتواند به موجودیت خود ادامه دهد.
در اواسط ماه سپتامبر گزارش شد که اتحادیه اروپا تصمیمی را در خصوص اجرای مرحله دوم ارائه کمک مالی کلان برنامه ریزی شده به اوکراین و انتقال 5 میلیارد یورو به کییف به صورت فوری تصویب کرد. در آن زمان از 9 میلیارد یورو اعلام شده در ماه مه، دو قسط یک میلیارد یورویی به طور کامل به این کشور پرداخت شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روزدویست و بیست و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
9:18- حمله موشکی به پل کریمه
رسانههای روسیه با انتشار تصاویری از وقوع آتشسوزی روی پل «کرچ» معروف به پل کریمه خبر دادند. این پل کریمه را به روسیه وصل میکند.
بنا به گزارش ایران اکونا به نقل از رسانهها، یک تانکر حامل مواد سوختی روی این پل آتش گرفته است. برخی منابع هم اعلام کردهاند که قطار حامل مواد سوختی بر روی پل کریمه دچار حریق شده است.
همچنین فیلم منتشر شده از پل کریمه نشان میدهد که احتمالا یک موشک به این پل و قطار حامل مواد سوختی حین عبور از این پل اصابت کرده است.
سخنگوی اردوغان از سرگیری مجدد مذاکرات روسیه و اوکراین را ممکن دانست
ابراهیم کالین، سخنگوی رسمی رئیس جمهوری ترکیه، معتقد است که مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ممکن است بار دیگر از سر گرفته شود.
کالین بامداد امروز، شنبه، در گفتگو با شبکه CNNیادآور شد که تعلیق روند مذاکرات بین مسکو و کییف قابل پیش بینی بود و در عین حال، "مذاکرات احتمالاً در یک مقطع زمانی از سر گرفته خواهد شد." وی افزود: "سئوال این است که چه زمانی به این موضوع باز خواهیم گشت و تا این زمان چقدر خسارت وارد خواهد شد."
کالین در عین حال اظهار داشت که طرف روسی روی «توافق جدید با غرب» حساب باز کرده است. سخنگوی رئیس جمهوری ترکیه توضیح داد: "بدون شک، این موضوع تا حدودی به اوکراین مربوط می شود. اما موضوع بزرگتر در واقع توافق بین روسیه و جهان غرب است."
زلنسکی سه شنبه گذشته با صدور حکمی، تصمیم شورای امنیت ملی و دفاع در مورد عدم امکان مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را اجرایی کرد.
ابراز امیدواری اردوغان درباره دیدار با پوتین طی 3 تا 4 روز آینده
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه اعلام کرد که انتظار دارد ظرف 3 الی 4 روز آینده با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود دیدار کند.
در همان روز جمعه رهبر ترکیه تلفنی با پوتین گفتگو کرد. طبق اطلاعات دفتر اردوغان، رهبران دو کشور در مورد روابط دوجانبه و وضعیت اوکراین گفتگو کردند. رئیس جمهوری روسیه از تلاش و میانجیگری مقامات آنکارا در مورد حل و فصل بحران اوکراین تشکر کرد.
وزارت دفاع روسیه ضرورتی برای لغو تعطیلات سال نو وجود ندارد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیازی به لغو تعطیلات سال نو در مناطق مختلف روسیه به منظور هدایت بودجه برای رفع نیازهای نیروهای مسلح و کسانی که در چارچوب بسیج نسبی به خدمت فراخوانده شدند، وجود ندارد. این مسئله را شب گذشته، جمعه، سرهنگ ژنرال ویکتور گورمیکین، معاون وزیر دفاع و رئیس اداره اصلی نظامی-سیاسی نیروهای مسلح روسیه اعلام کرد.
وی همچنین از حمایت فعال نیروهای مسلح روسیه و بسیجیان ابراز قدردانی کرده و در عین حال اضافه کرد که برخی پیشنهادات در مناطق مختلف درباره لغو مراسم جشنهای سال نو به دلیل حمایت از نیروهای مسلح، "پیش از موعد و در واقع غیرضروری" است.
مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه درباره قطعنامه محکومیت همه پرسیها در اوکراین تصمیم خواهد گرفت
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه، 10 اکتبر درباره نحوه رای گیری درباره قطعنامه ضد روسی پیشنهادی کشورهای غربی در محکومیت همه پرسی برگزار شده در مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا تصمیم گیری خواهد کرد. دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، جمعه در پیامی توییتر خود این موضوع را اعلام کرد.
پولینا کوبیاک، سخنگوی رسمی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به خبرگزاری نووستی گفت که دفتر ریاست مجمع عمومی نامه ای از طرف انگلیس دریافت کرده که حاوی درخواستی برای رأی گیری در خصوص پیش نویس این قطعنامه است.
پولیانسکی نوشت: «این خوب است که انگلیس نمی تواند از طرف اعضای سازمان ملل چیزی را «رد» کند، زیرا ما دیگر در دوران امپراتوری بریتانیای کبیر زندگی نمی کنیم. اعضای مجمع عمومی روز دوشنبه در این باره تصمیم خواهند گرفت و ما امیدواریم که این تلاش فضولانه جدید مقامات لندن برای بستن دهان آنها و تشویقشان برای انتخاب درست کافی باشد.»
دیپلمات روس: شورای حقوق بشر سازمان ملل وضعیت بی طرفی خود را از دست داده است
گنادی گاتیلوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو معتقد است که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNHRC) وضعیت بی طرفی خود را از دست داده و به یک نهاد دستکاری شده و یک ابزار سیاسی برای اجرای اهداف توسط ایالات متحده و نزدیکترین متحدان آن تبدیل شده است.
به گفته وی، یکی دیگر از شواهد این امر، پذیرش قطعنامه ضد روسی است که توسط کشورهای اتحادیه اروپا آغاز شد. روز جمعه، خبرگزاری رویترز گزارش داد که شورای حقوق بشر سازمان ملل تصمیم گرفته که گزارشگر ویژه حقوق بشر در روسیه را تعیین کند. در رای گیری، 17 کشور از این تصمیم حمایت کردند، شش کشور - چین، کوبا، ونزوئلا، اریتره، بولیوی و قزاقستان با آن مخالفت کرده و 24 کشور هم رای ممتنع دادند.
گاتیلوف در این باره گفت: «این رای گیری یک بار دیگر نشان داد که به طور کلی، شورای حقوق بشر دیگر توسط کشورهای غربی از بین رفته است و در حال انجام برنامه سیاسی آنها است و کار آن به دور از نگرانی واقعی از مسائل مربوط به حقوق بشر است. »
وی افزود: امروزه از این شورا تنها به عنوان اهرم فشاری بر دولت های مخالف غرب استفاده می شود و روسیه باچنین وضعیتی کاملاً مخالف است.
پوتین دستور داد تا تاسیسات پروژه ساخالین-1 تحت مالکیت فدراسیون روسیه منتقل شود
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه فرمان مربوط به اتخاذ تدابیر ویژه اقتصادی در بخش سوخت و انرژی در چارچوب پروژه ساخالین-1 در ارتباط با اقدامات غیردوستانه برخی کشورها را امضا کرد. متن این سند روز جمعه، در تاریخ 7 اکتبر در پورتال رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد.
بر اساس این فرمان، تمام اموال کنسرسیومی که پروژه ساخالین-1 را هدایت میکند به مالکیت روسیه منتقل خواهد شد. این مصوبه از روز انتشار رسمی آن لازم الاجرا شده است. برای این اهداف، یک شرکت با مسئولیت محدود روسی به نام "اپراتور جدید پروژه ساخالین-1 " ایجاد خواهد شد.
به شرکت کنندگان خارجی در ساخالین-1 یک ماه فرصت داده می شود تا تصمیم بگیرند که آیا با ثبت مجدد سهم خود موافقت کرده یا از آن خودداری می کنند. در صورت امتناع، سهم شرکت های خارجی منهای خسارت وارده، مجدداً به طرف روسی فروخته شده و وجوه به حساب خاصی واریز خواهد شد.
اوکراین کوریل جنوبی را به عنوان بخشی از خاک ژاپن به رسمیت شناخت
پارلمان اعلای اوکراین با تصویب قطعنامهای، جزایر کوریل جنوبی را به عنوان "سرزمین اشغالی ژاپن توسط روسیه" به رسمیت شناخت. این مسئله صبح امروز، شنبه، در سایت رسمی پارلمان این کشور منتشر شده است.
در این قطعنامه آمده است: «پارلمان اعلای اوکراین (رادا) حمایت خود از موضع ژاپن در رابطه با سرزمینهای شمالی این کشور را اعلام میکند و همچنین اذعان میکند که این سرزمینها همچنان تحت اشغال روسیه قرار دارند».
در این سند یادآوری شده، اوکراین همچنین از جامعه بین المللی می خواهد که تمام اقدامات ممکن را برای قانونی کردن وضعیت سرزمینهای شمالی ژاپن اتخاذ کند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز در کانال تلگرام خود درباره این تصمیم اظهار نظر کرد. وی نوشت: «امروز، یک تصمیم مهم، منصفانه، از نظر قانونی غیرقابل سرزنش، تاریخی گرفته شد - اوکراین احترام خود را به حاکمیت، تمامیت ارضی ژاپن، از جمله مناطق شمالی آن- جزایر کوریل، که از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون هنوز تحت اشغال روسیه قرار دارد، تأیید کرد. من امروز حکم مربوطه را امضا کردم.»
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای رایزنی به روسیه سفر میکند
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) برای رایزنی در خصوص ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا و اجرای آن در کوتاهترین زمان ممکن به روسیه سفر خواهد کرد. این بازدید اواسط هفته جاری انجام خواهد شد.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از این به کییف سفر کرده و در آنجا با مقامات اوکراینی در مورد وضعیت اطراف این نیروگاه گفتگو کرد. او همچنین توضیح داد که این سازمان در نظر دارد تعداد کارشناسان خود در نیروگاه زاپروژی را از دو نفر به چهار نفر افزایش دهد.
روسیه قصد دارد واکنش غرب به سخنان زلنسکی درباره حمله به روسیه را دنبال کند
کنستانتین وارونتسوف، معاون هیئت روسی در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد که مسکو واکنش غرب به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مورد حملات پیشگیرانه علیه روسیه را با دقت دنبال خواهد کرد.
این دیپلمات یادآور شد که روز گذشته زلنسکی، «اظهارات کاملاً نامناسب و کاملاً غیرقابل قبول» در خصوص ضرورت انجام حملات پیشگیرانه هستهای توسط کشورهای ناتو علیه روسیه مطرح کرد. وی افزود: ما بدون شک واکنش حامیان غربی کییف را رصد و در نظر خواهیم گرفت. این مهم است که بفهمیم آیا زلنسکی در این مورد با آگاهی و رضایت آنها عمل کرده است یا خودسرانه.»
پیش از این، زلنسکی از ناتو خواست تا حملات "پیشگیرانه" علیه روسیه انجام دهد. به گفته وی، تنها از این طریق می توان امکان استفاده از سلاح هستهای توسط مسکو را منتفی کرد.
تلاش زلنسکی برای توجیه سخنان خود درباره حمله "پیشگیرانه" به روسیه
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت که منظور او از حملات «پیشگیرانه» به روسیه، تحریمهای جدید غرب برای جلوگیری از جنگ هستهای است.
وی روز جمعه در مصاحبه با شبکه بی بی سی در این زمینه صحبت کرده و مدعی شد که در سخنان وی سوءتفاهم شده و روسیه ظاهراً شروع به استفاده از اظهارات او "به نحو مطلوب برای خود و انتقال آنها به جهات دیگر" کرده است.
زلنسکی توضیح داد: «من گفتم، شما باید حملات پیشگیرانه انجام دهید، منظور من حمله به معنای واقعی کمله نبود. ما تروریست نیستیم. ما در خاک دیگری نمی جنگیم.»
زلنسکی پیش از این با صراحت گفته بود که ناتو باید حملات پیشگیرانه را علیه روسیه انجام دهد. به گفته وی، این امر برای عدم امکان استفاده مسکو از سلاح های هستهای ضروری است.
لاوروف سخنان زلنسکی درباره "حمله پیشگیرانه" را تاییدی بر تهدید واقعی برای روسیه نامید
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه تاکید کرد که درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مورد انجام حمله پیشگیرانه علیه روسیه، تهدیدات امنیتی برای فدراسیون روسیه و نیاز به عملیات نظامی ویژه را اثبات کرده است.
لاوروف یادآور شد: روز گذشته زلنسکی از حامیان غربی خود خواست تا یک حمله اتمی پیشگیرانه به روسیه انجام دهند تا از عدم استفاده مسکو از سلاح هستهای اطمینان حاصل شود. بدین ترتیب، این سخنان در واقع، شواهد دیگری از تهدیدات از جانب کییف است که به تمام جهان ثابت کرده که برای خنثی کردن آن اقدام به اجرای عملیات نظامی ویژه ضروری بود.»
وزیر خارجه روسیه تلاشهای وزرای دولت اوکراین را مضحک خواند که سعی دارند وانمود کنند که گفتههای زلنسکی را اشتباه تفسیر شده و منظور وی حمله به روسیه نبوده است.
آمریکا: هیچ مدرکی دال بر قصد روسیه برای استفاده از سلاح هستهای وجود ندارد
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد، ایالات متحده اطلاعات موثقی که حاکی از برنامه ریزی روسیه برای استفاده از سلاح هستهای باشد، در اختیار ندارد. به گفته وی، البته بطور همزمان واشنگتن از مسکو میخواهد تا تنشها را در این زمینه کاهش دهد.
او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: سخنان مقامات روس در مورد امکان استفاده از سلاح هستهای بسیار غیرمسئولانه است. هیچ راهی برای اعمال آنها بدون عواقب ناخواسته وجود ندارد. چنین چیزی نمی تواند اتفاق بیفتد.
ژان پیر همچنین یادآور شد که ایالات متحده دلیلی برای تغییر وضعیت استقرار نیروهای هستهای خود نمی بیند. با این حال، او معتقد است، روسیه می تواند کاهش تنش موضوع هستهای را تضمین کرده و از تشدید اوضاع جلوگیری کند.
والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه روز گذشته تاکید کرد که روسیه هرگز برنامهای برای تهدید به سلاح هستهای نداشته و اظهارات اخیر در این باره جعلی و نادرست است.
کاخ سفید: امکان دیدار پوتین و بایدن هنوز مشخص نیست
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه، اعلام کرد که طرف آمریکایی نمی تواند در حال حاضر درباره احتمال دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن، روسای جمهور روسیه و آمریکا، چیزی را اعلام کند. او در یک نشست مطبوعاتی، در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت: "من چیزی برای اعلام در این زمینه به شما ندارم."
رئیس جمهوری آمریکا خود روز گذشته گفت که امکان دیدار وی با همتای روس خود در اجلاس سران گروه 20 یا APECجود دارد. البته بایدن هم یادآور شد که این دیدار هنوز مشخص نشده است.
ایجاد صندوقی در اتحادیه اروپا برای خرید مستقیم تسلیحات توسط اوکراین
اتحادیه اروپا یک صندوق با بودجه 100 میلیون یورویی ایجاد خواهد کرد که به اوکراین اجازه میدهد تا خود مستقیماً از اروپا تسلیحات نظامی خریداری کند. این مسئله را امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعهر پس از نشست غیررسمی رهبران کشورهای اتحادیه اروپا در پراگ اعلام کرد.
ماکرون یادآور شد که این صندوق در صورت لزوم به اوکراین اجازه می دهد تجهیزاتی را از صنایع اروپایی خریداری کند که برای انجام درگیری نظامی با روسیه به آنها نیاز دارد. به گفته وی، فرانسه آماده ادامه ارسال «سلاحهای دفاعی» به اوکراین است و در حال مذاکره با دانمارک درباره انتقال اسلحههای جدید به اوکراین است.
پیش از این، پیر لویی، سفیر فرانسه در مسکو به وزارت امور خارجه روسیه احضار شد تا در مورد ارسال تسلیحات نظامی فرانسوی به اوکراین توضیحاتی ارائه کند.
در اوکراین پخش و اجرای موسیقی روسی ممنوع شده است
طبق اطلاعات منتشره در وب سایت پارلمان اعلای اوکراین، قانون منع تولید عمومی و اجرای آثار موسیقی توسط نوازندگان روسی و همچنین تورهای آنها، در اوکراین لازم الاجرا شده است. تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون روز جمعه، 7 اکتبر 2022 است.
این واقعیت که پارلمان اوکراین قصد دارد استفاده و اجرای موسیقی روسی را در رسانه ها و فضای عمومی اوکراین ممنوع کند، چند ماه قبل مشخص شده بود.
علاوه بر این، پارلمان اوکراین واردات و توزیع کتاب و سایر محصولات انتشاراتی از فدراسیون روسیه را نیز ممنوع کرد.
وزارت دفاع بلاروس از آمادگی نیم میلیون نیروی ذخیره این کشور خبر داد
وزارت دفاع بلاروس روز جمعه، گزارش داد که این کشور در حال حاضر می تواند از یک منبع 500 هزار نظامی آموزش دیده از نیروهای ذخیره استفاده کند.
ویکتور خرنین وزیر دفاع در بیانیهای اعلام کرد: «وزارت دفاع در صورت لزوم میتواند 500 هزار نفر نیروی آموزش دیده ذخیره را برای خدمت سربازی احضار کند».
وی یادآور شد که اکنون در بلاروس نیازی به ایجاد ارتش قراردادی نیست، زیرا 60 درصد از ارتش را سربازان قراردادی تشکیل می دهند.
ارتش بلاروس مجموعه اسکندر و پدافند هوایی اس-400 از روسیه دریافت خواهد کرد
سرویس مطبوعاتی وزارت دفاع بلاروس در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که نیروهای مسلح بلاروس در آینده نزدیک سامانههای موشکی عملیاتی - تاکتیکی "اسکندر" و سامانههای موشکهای ضد هوایی "اس-400 " را در اختیار خواهند داشت.
طبق این اطلاعات، ویکتور خرنین، وزیر دفاع از تحویل تعدادی از محصولات نظامی جدید به نیروهای مسلح خبر داده که شامل سامانههای موشکی اسکندر، سامانههای پدافند هوایی اس-400 و ارائه سامانههای هواپیماهای بدون سرنشین رزمی در ماه اکتبر خواهد بود.
در ماه ژوئن، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، اعلام کرده بود که مسکو مجموعه اسکندر-ام را بزودی به مینسک منتقل خواهد کرد.
رهبران 27 کشور اتحادیه اروپا ادامه حمایت خود از اوکراین را اعلام کردند
یک مقام آگاه در شورای اروپا اعلام کرد که رهبران 27 کشور اتحادیه اروپا در نشست غیررسمی سران این سازمان در پراگ در روز جمعه، برنامه خود برای ادامه کمک همه جانبه به اوکراین در زمینه تسلیحات و مالی را اعلام کردند.
این مقام در حاشیه نشست پراگ در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد: ما بر حمایت خود از اوکراین تاکید کردیم. ما تعهد خود را برای ادامه کمک های نظامی و مالی اعلام کردیم.
این دیپلمات یادآور شد که در این نشست قبل از شروع بحث در مورد وضعیت در اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور هم از طریق لینک ویدیویی به رهبران کشورهای اتحادیه اروپا پیوست.
بورل تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت را به روسیه مرتبط دانست
جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپا، تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت را با قصد غرب برای تعیین سقف قیمت انرژی از روسیه مرتبط دانست. وی این مسئله را در حاشیه نشست غیررسمی اروپا در پراگ بیان کرد.
بورل گفت: «تصمیم اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت، در واقع پاسخ روشنی به پیشنهاد ما برای محدود کردن قیمت نفت روسیه است.»
وی یادآور شد: امروزه انرژی به موضوع اصلی ژئواستراتژیک مرتبط با موازنه نیروها در جهان تبدیل شده است.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا پیشتر گفته بود، سقف قیمت انرژی موضوع اصلی بحث سران کشورها و دولت های اتحادیه اروپا در اجلاس سران در پراگ در روز جمعه، خواهد بود. به گفته وی، شرکت کنندگان در نشست باید روشن کنند که چگونه و کجا محدودیت اعمال کنند.
روز پنجشنبه کشورهای اوپک پلاس با یکدیگر توافق کردند که تولید نفت خود را از نوامبر سال جاری به میزان 2 میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این اقدام با هدف مهار کاهش قیمت نفت ناشی از تضعیف اقتصاد جهانی صورت گرفته است.
پوتین خواستار اتخاذ تدابیری برای حل مناقشات در کشورهای مستقل مشترک المنافع شد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه وقایع پیرامون اوکراین را بسیار غمانگیز خوانده و یادآور شد که درگیریهایی بین دیگر کشورهای جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع نیز رخ میدهد. وی خواستار اتخاذ تدابیری برای رفع این مناقشات شد. وی این مطلب را بعد از ظهر روز جمعه در جریان نشست غیررسمی سران کشورهای مشترک المنافع در سن پترزبورگ مطرح کرد.
پوتین گفت: «ما در حلقه خود به مسائل امنیتی در فضای جامعه مشترک المنافع خواهیم پرداخت. از این گذشته، متأسفانه، علاوه بر اوکراین، جایی که حوادث واقعاً غم انگیزی در آن رخ می دهد، درگیریهایی بین سایر کشورهای حاضر در فضای بوجود آمده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیز وجود دارد. این وضعیت البته مستلزم اتخاذ تدابیری برای حل و فصل آنها است.»
وی افزود که تبادل نظر نقشی به همان اندازه مهم خواهد داشت و همکاری های متقابل در مبارزه با تهدیدات تروریستی و افراطی و همچنین جنایت، فساد و قاچاق مواد مخدر را افزایش خواهد داد.
پوتین همچنین تاکید کرد که کشورهای جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع مشترکاً برای ایجاد چنین همکاری با توجه به روحیه حسن همجواری، منافع متقابل و در نظر گرفتن منافع یکدیگر تلاش می کنند. وی یادآور شد که در نشست سران این جامعه که هفته آینده در آستانه برگزار خواهد شد، موضوع هماهنگی کشورهای مستقل مشترک المنافع در اقتصاد، سیاست و سایر زمینه ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی در عین حال افزود که در اجلاس آستانه تقویت و ثبات اقتصادی کشورهای جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع در اولویت توجه قرار خواهد گرفت.
رهبران کشورهای مختلف جهان تولد پوتین را تبریک گفتند
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه، یک سری گفتگوهای تلفنی با همتایان خارجی خود داشت و سران کشورها هفتادمین سالگرد تولد رهبر روسیه را به وی تبریک گفتند.
طبق این اطلاعات: نورسلطان نظربایف - نخستین رئیس جمهوری قزاقستان، صدیر جباروف - رئیس جمهوری قرقیزستان، میگل دیاز کانل برمودز - رئیس جمهوری کوبا، رجب طیب اردوغان - رئیس جمهوری ترکیه و سیریل رامافوزا - رئیس جمهوری آفریقای جنوبی تلفنی به ولادیمیر پوتین تبریک گفتند.
کرملین یادآور شده که در این گفتوگوها «موضوعات توسعه روابط دوجانبه و همچنین مسائل مهم بینالمللی، از جمله روند اوضاع پیرامون اوکراین، مورد بررسی طرفین قرار گرفت».
علاوه بر این، پوتین پیامها و تلگرافهای تبریک متعددی از دولتهای خارجی، روسای سازمانهای بینالمللی و نمایندگان محافل عمومی و سیاسی دریافت کرده است.
در همان روز گزارش شده بود که الکساندر لوکاشنکو- رئیس جمهوری بلاروس، امامعلی رحمان - رئیس جمهوری تاجیکستان، کیم جونگ اون- رهبر کره شمالی و دانیل اورتگا - رئیس جمهوری نیکاراگوئه تولد رهبر روسیه را تبریک گفتند. روز پنجشنبه نیز رئیس جمهوری چین در جریان گفتگوی تلفنی با همتای روسی خود پیشاپیش تولد وی را تبریک گفته بود.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین|شورای اروپا: درباره هشتمین بسته تحریمی علیه روسیه توافق کردیمتحولات اوکراین| زلنسکی فرمان مربوط به عدم امکان مذاکره با پوتین را امضا کردتحولات اوکراین| آلمان: ما سخنان پوتین را بسیار جدی میگیریم/احضار سفرای روسیه در پایتختهای اروپاییتحولات اوکراین| زاخارووا: غرب بارها مرزهای کشورها را تغییر داده است/زلنسکی از کنترل کامل شهر لیمان خبر دادتحولات اوکراین| پوتین احکام به رسمیت شناختن مناطق زاپروژیا و خرسون را امضاء کردتحولات اوکراین| سفیر روسیه: آمریکا سعی دارد قدرت هستهای روسیه را مورد آزمایش قرار دهد