به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، میر سامان پیشوایی عصر امروز در شورای اداری استان فارس در شیراز، اظهار داشت: امسال هم در سه ماهه اول، چهار درصد از حدود هفت درصد رشد اقتصادی از محل بهرهوری بوده که نشان میدهد اقدامات مدیران در سراسر کشور برای آزاد کردن ظرفیتهای معطل مانده در دوره گذشته موثر بوده است.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه بنا داشتیم که 2.8 دهم درصد رشد اقتصادی را از محل بهره وری تامین کنیم که با عملکرد ما بسیار فاصله داشت، بیان کرد: در حقیقت میتوان گفت که دهه 90 تلخترین دهه اقتصادی کشور بود و فقط چهار دهم درصد از آن 2.8 دهم درصد رشد اقتصادی مبتنی بر بهرهوری، محقق شده است.
رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: در شاخص بهرهوری کل عوامل تولید در دهه 90 روند نزولی یا عمدتا ثابت را داشتیم.
پیشوایی با بیان اینکه نباید فراموش کرد که هر سالی که بخواهیم این رشد را تکرار کنیم، نسبت به سال قبل سختتر میشود، گفت: به رغم اینکه در 2 سال اخیر در شاخص بهرهوری روند خوبی داشتیم، اما در دهه 90 که رشد منفی و گاهی ثابت بود، رقبای ما در آسیا گاهی متوسط سالی 2 درصد رشد مبتنی بر بهرهوری داشتهاند که ما از آن محروم بودهایم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ادامه داد: باید تلاش مضاعفی داشتهایم و اگر میخواهیم عقب ماندگی جبران شود آن روحیه جهادی مد نظر رئیس جمهور باید جدی پیگیری شود.
وی تحقق رشد اقتصادی را در گرو تولید بیشتر دانست و اظهار کرد: این تولید از 2 طریق افزایش پیدا میکند، یکی اینکه سرمایهگذاری بیشتری شود یا رشد اقتصادی نهاده محور صورت گیرد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری افزود: ما الان به دلیل مسائل مختلف دچار محدودیت منابع هستیم و تحقق رشد اقتصادی از طریق تزریق نهاده برای شرایط امروز کشور ممکن نیست.
پیشوایی با تصریح اینکه روش دوم این است که با تدبیر، نوآوری و فکر کاری کنیم که با همان میزان سرمایه، تولید را افزایش دهیم که در اصطلاح به آن رشد مبتنی بر بهره وری گفته میشود، ادامه داد: چشم انداز اقتصاد دانش بنیان با هدف ارتقای بهرهوری برنامهریزی شده و این موضوعی است که کشورها روی آن رقابت میکنند.
وی عنوان کرد: امروز بیش از 90 درصد بودجه کشور صرف امور جاری و نیروی انسانی میشود و کمتر از 10 درصد کار سرمایهای و کار مولد که برای نسلهای آتی هم هست انجام میدهیم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری با تصریح بر اینکه انتظار این است که حداقل بین 40 تا 50 درصد بودجه کشور بودجه سرمایهگذاری شود، افزود: ما در شبکه آب شهری تهران به خاطر اینکه 90 درصد بودجه خرج جاری میشود دهها سال است که نوسازی جدی در این شبکه انجام نداده ایم و این باعث شده که 25 درصد نشتی آب در این شبکه داشته باشیم.
وی ادامه داد: این وضعیت باید اصلاح شود و امکان اصلاح هم دارد و همه ما در این اصلاح نقش داریم کما اینکه در همین 2 سال دولت مردمی سیزدهم جهشی در رشد شاخص بهره وری شاهد بودیم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری، بهرهوری را یک گنج پنهان برای مردم و جامعه دانست و گفت: این بدان معناست که در همه حوزهها اندازه چند برابر بودجه کشور گنج پنهان داریم که فقط نیازمند تدبیر و نوآوری است که اگر این 2 محقق شود میتوانیم چند برابر بودجه کشور را از این راه کسب درآمد کنیم.
پیشوایی افزود: یکی از اشکالات بزرگ ما در کشور موضوع ساختار نظام حکمرانی است که به شدت اختیارات را توزیع و خرد کرده است.
وی با بیان اینکه استان فارس با پیشینه تمدنی و فرهنگ غنی خود میتواند یک الگوی خوب برای بهره وری در کشور باشد افزود: یکی از اشکالاتی که در کشور در حوزه بهره وری داریم این است که از فرهنگ غنی خودمان کمتر استفاده کرده ایم.
پیشوایی ادامه داد: در حوزه گندم در همین سال گذشته متوسط برداشت گندم در کشور حدود چهار و 2 دهم تن در هکتار بوده و کشاورز نمونه ما در کشور 14 و نیم تن در هکتار برداشت کردند.
وی گفت: چرا این چهار و 2 دهم تن را نه 14 تن بلکه به 6 تن نرسانیم که هم نیاز داخل تامین شود و هم بتوانیم گندم مازاد را صادر کنیم.
رئیس سازمان ملی بهره وری، در خصوص مشارکت دانشگاهها در حوزه بهرهوری هم گفت: ما طرحی را تحت عنوان دانشگاه معین کمیته بهرهوری طراحی کردیم که بر اساس آن هر دانشگاه با انتخاب کمیته بهرهوری معین این کمیته شود و کار مطالعاتی و پژوهشی و آموزشی کند.
پیشوایی با بیان اینکه همچنین یک کارگروه را در سطح نهاد ریاست جمهوری برای بهره وری تشکیل داده ایم تا بتوانیم مشکلات بین بخشی استانها را حل کنیم، ادامه داد: بهره وری برای ما انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است و باید انجام دهیم و با اهتمامی که دولت مردمی سیزدهم دارد و با وقت گذاری و تلاشی که در مدیران استان دارند میتوانیم این کار را انجام دهیم.