به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، یوسف نوری در برنامه دولت مردمی شبکه تبرستان شامگاه گفت: در روستای خرماکلای قائمشهر نماد اقتصاد روستایی به نمایش گذاشته شد و رئیس جمهور نیز از نزدیک با مدل اقتصاد مردممحور آشنا شد.
وی با بیان اینکه باید بنگاههای تولیدی را در مازندران احیا کنیم، بیان کرد: تکیه ما بر جوانان است و باید از ظرفیت جوانان در زمینههای تولیدی استان استفاده شود.
استاندار مازندران بر رفع موانع تولید تاکید کرد و با اشاره به منطقه مهم حفاظت شده البرز، گفت: بنا شد موانع محیط زیستی در حوزه توسعه مناطق مختلف برطرف شود.
نوری خواستار استفاده از ظرفیت دانش بنیانها در توسعه استان شد و افزود: توجه به استفاده از دانش جدید و استفاده از ظرفیت نخبگانی دانش بنیانی میتواند به توسعه استان منجر شود.
استاندار مازندران همچنین با اشاره به اینکه پایش و ارزیابی مدیران مازندران از سوی مسئولان ارشد کشور صورت گرفته است، تاکید کرد: با موضوع مدیران ناکارآمد در استان مواجهایم که بنا داریم افراد شایسته و با انگیزه را برای کارایی بهتر جایگزین مدیران ناکارآمد کنیم.
درصدد تعیین تکلیف پسماند با روشهای سریع و جدید هستیم
یوسف نوری در ادامه با اشاره به موضوع زنجیره برنج، گفت: با توجه به لزوم حمایت از تولید داخل، رئیسجمهور دستوراتی را برای مدیریت تولید و نیازمندیهای برنج صادر کردند.
استاندار مازندران با بیان اینکه موضوع پسماند نیز برای مازندران موضوعی حیاتی است، افزود: تعیین تکلیف پسماند نیز در دستور کار قرار گرفته است و روشهای جدید و سریع را برای حل معضل پسماند مازندران دنبال میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه برنامهریزی برای تولید و صادرات مرکبات نیز اهمیت دارد، گفت: استفاده از کشتیهای یخچالدار در بنادر دستور داده شد تا زمینه صادرات مرکبات مازندران فراهم شود.
نوری همچنین با بیان اینکه برنامهریزی در سواحل آزاد شده نیز در سفر رئیسجمهور مطرح شد، تاکید کرد: منطقه آزاد باید منطقه واردات نشود.
وی از تلاشها برای حفظ تمدن در مازندران و تاکید رئیس جمهور در این زمینه نیز خبر داد.
تاکید بر توسعه گردشگری
استاندار مازندران گفت: گردشگری در استان باید توسعه یابد و هویت تبرستان نیز حفظ شود؛ از سویی اساتید گردشگری گروهی را تشکیل دهند و گردشگری در استان را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور توجه به توسعه بازار صنایع دستی برای مسافران مورد توجه قرار گرفت، بیان کرد: مازندران موهبتهای متعدد طبیعی دارد که میتوان در فعالسازی گردشگری در منطقه به آنها توجه و تکیه کرد.
نوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغههای کشاورزان در تامین کود کشاورزی مورد نیاز در فصل زراعی بیان کرد: کارخانه کود شیمیایی از اهمیت برخوردار بوده و با توجه به اینکه نیاز کود شیمیایی در سال 230 هزار تن است، باید آن را تامین کنیم که هزینه بالایی نیاز دارد، از همین رو پیشنهاد شد کارخانههایی که آلودگی کمی دارند، در استان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: با وزیر نفت نیز صحبت داشتیم، همچنین با مدیریت محیط زیست صحبت شد و باید موضوع تامین خوراک پایدار و تامین گاز را هم مورد توجه و در دستور کار قرار دهیم.
تاکید بر اقتصاد دریامحور
استاندار مازندران توسعه سیاست اقتصاد دریامحور را بخش دیگری از برنامه مبتنی بر زیست بوم مازندران عنوان کرد.
نوری به بازدید وزرا از مناطق مختلف هم اشاره کرد و گفت: 104 هزار درخواست مردمی وصول شد که همه آنها پیگیری میشود. همراهان رئیسجمهور خواستههای مردمی را بررسی و محققانه پیگیری کردهاند.
وی با اشاره به برخی پیگیریهای ویژه بیان کرد: در بحث برنج و مرکبات به طور جدی گفت و گو شد و بحث کمک به تولید کننده مورد توجه قرار گرفت و ابلاغاتی برای آگاهی در رسانه اعلام میشود.
مقام ارشد استان مازندران اتخاذ راهبرد فوری و پوشش بیمه 100 درصدی و تعیین راهبرد کوتاه مدت در زمینه تولید را بخش دیگری از پیگیریها در سفر رئیس جمهور دانست و گفت: مقرر شد تا چرخه کلی در حوزه زهکشی و آبیاری تعیین تکلیف شود و اعتباراتی برای آن در نظر گرفته شد.
نوری افزود: در راستای سیاست توسعه اقتصاد دریامحور مشکلات بنادر مطرح شد و لایروبی بنادر در دستور قرار گرفت تا سازمان بنادر آن را انجام دهد و توسعه بندر نوشهر نیز به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد که فضای پسکرانه واگذار شود. همچنین بنا شد اسکله رورو بندر امیرآباد تکمیل شود.
اجرای طرحهای گردشگری با ضابطه در میانکاله
استاندار مازندران با بیان اینکه یکی از مباحث مهم در این سفر، بحث میانکاله، بود گفت: میانکاله یک ذخیره برای جذب گردشگر است و به عنوان یک زیستگاه طبیعی میتواند گردشگر جذب کند.
وی افزود: محیط زیست با اجرای گردشگری با ضابطه در این منطقه موافقت کرده و با احیای بخشی از میانکاله نیاز است گردشگری فراخوان دهد و با شرایطی که اعلام میشود و با ورود محیط زیست، سرمایهگذاری غیردولتی در منطقه انجام شود و طرحهای افراد وصول شده و در نهایت واگذاری با دستورالعمل مقتضی انجام گیرد تا زمینه احیای تالاب فراهم شود.
تاکید و تسریع بر اجرای مولدسازی
نوری در ادامه یادآور شد: مولدسازی اماکن تعطیل برنامه دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد و باید گفت در این دو سال در مولدسازی خوب عمل نکردیم.
وی با بیان اینکه محیط زیست در حال ایفای نقش خود و همیاری با مردم است و در دنیا صنعت با محیط زیست آمیخته شده است، بیان کرد: باید از تجربههای دنیا در توسعه صنعت و تعامل محیط زیست الگو گرفت.
نماینده عالی دولت با اشاره به تصویب 117 مصوبه در حوزههای کشاورزی، زیرساخت، بهداشت و درمان و آموزش، گفت: حدود 15 همت نیز اعتبار تصویب شد که بیشتر در حوزه وزارت نیروست.
وی بیان کرد: استان مازندران را یکپارچه میبینیم و برای توسعه باید مولدسازی انجام و املاک مازاد تعیین تکلیف شود.
استاندار مازندران تاکید کرد: باید به سمت کشاورزی نوین در مازندران رفته و هزینهها را کمتر کنیم، زیرا با این شیوه میتوانیم در صادرات گام موثری برداریم.
نوری از مدیران استان مازندران خواست با جدیت مصوبات سفر اول و دوم ریاست جمهور را پیگیری و اجرایی کنند.