به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، آبله میمون بیماری است که این روزها به عنوان یکی از داغ ترین خبرهای حوزه بهداشت و سلامت در جهان موجبات نگرانی عامه مردم را فراهم کرده است و هر لحظه بر میزان شدت این نگرانی ها افزوده می شود.
ویروس منحوس کرونا به عنوان مهمان ناخوانده با ایجاد مشکلات فراوان در زندگی مردم که هنوز به طور کامل از بین نرفته گویا قرار است آبله میمون را جایگزین خود کند و دغدغه جدیدی را بر سایر دغدغه های مردم بیافزاید.
این روزها شایعات ورود این بیماری به ایران نقل مجالس خانوادگی شده و نگرانی را در خصوص همه گیری جدیدی را ایجاد کرده است به گونه ای که دو روز گذشته انتشار خبری مبنی بر شناسایی 6 بیمار مشکوک به آبله میمون سبب داغ شدن بازار شایعات شد.
مطابق با گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکنون 200 مورد مشکوک و یا مبتلا به این بیماری در استرالیا، اروپا و آمریکای شمالی به ثبت رسیده است.
از آنجایی که هرمزگان به سبب موقعیت استراتژیک و وجود بنادر مهم تجاری در حوزه صادرات و واردات در زمینه مهاجرت و تردد مهاجران از ضریب بالایی برخوردار است لذا اضطراب و نگرانی مردم هرمزگان به مراتب نسبت به استان های همجوار بیشتر است.
بیماری آبله میمون با علایمی نظیر تب، سردرد، دردهای عضلانی و خستگی، بثورات پوستی آغاز می شود و در مدت زمان ابتلا به بیماری تورم غدد لنفاوی را به دنبال دارد و نیز دوره درمان از 6 تا 13روز است اما می تواند بین 6تا 21 روز هم باشد.
این بیماری از طریق تماس با حیوان، انسان و یا مواد آلوده به ویروس انتقال پیدا می کند و از طریق پوست، دستگاه تنفسی یا غشاهای مخاطی (چشم، بینی یا دهان) وارد بدن می شود.
حیوان به انسان از طریق گاز گرفتن یا خراش، تماس مستقیم با مایعات بدن یا فضولات و همچنین از طریق قطرات تنفسی بزرگ و تماس پوستی از انسان به انسان منتقل می شود.
همهچیز درباره آبله میمونی/ راه پیشگیری از بیماری چیست؟ابتلای بیش از 200نفر به "آبله میمون" در جهانوزیر بهداشت در اردبیل: ورود "آبله میمون" به ایران ثابت نشد/ آمادگی برای صادرات 4 میلیون دوز واکسن کرونافاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم با تاکید بر اینکه تاکنون مورد مشکوک به آبله میمون در هرمزگان نداشتهایم، اظهار داشت: با توجه به اینکه استان هرمزگان مانند کشورهایی از جمله امارات ، تردد مهاجرین در آن زیاد است لذا قطعا در معرض خطر بیشتری قرار دارد.
وی افزود: هرمزگان به دلیل ارتباط با سایر کشورها در حوزه صادرات و واردات کالا در معرض خطر این بیماری قرار دارد اما به طور قطع نمی توان درصد مشخصی را برای ورود این بیماری عنوان کرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه تمامی گروههای سنی با این بیماری مواجه می شوند، گفت: شنیده ها حاکی از این است کسانی که واکسن آبله را تزریق کرده اند احتمالا در برابر این بیماری ایمنی نسبی دارند.
نوروزیان با اشاره به تزریق واکسن آبله در دهه های قبل از 40 و شاید 50 بیان کرد: متولدین دهه 60 به بعد به علت عدم تزریق واکسن نسبت به این بیماری حساسیت بیشتری دارند و می توانند مبتلا شوند.
وی افزود: اگر کودکان و افراد مبتلا به بیماری زمینه ای و یا نقص سیستم ایمنی به آبله میمون مبتلا شوند، علائم آن شدیدتر خواهد بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه ضریب انتقال این بیماری را نمی توان با آبله مرغان مقایسه کرد، تصریح کرد: به طور کلی سرعت انتقال بیماری های ویروسی به خصوص آبله مرغان سریع است اما در خصوص این بیماری که از حیوان به انسان منتقل شده، ممکن هست سرعت انتقال آن به اندازه آبله نباشد اما نمی توان به طور قطع در این خصوص نظر علمی داد.