به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، پیتر سیارتو، وزیر خارجه مجارستان گفته است که اگر کییف، بزرگترین بانک بوداپست را از فهرست «حامی جنگ/لیست شرمساری» خارج نکند، آنگاه مجارستان برای تامین مالی اتحادیه اروپا جهت انتقال اسلحه به اوکراین، چراغ سبز نخواهد داد.
وزیر خارجه مجارستان با انتقاد از اوکراین بهدلیل قرار دادن بانک «او.تی.پی» بوداپست در فهرست «حامیان جنگ»، این اقدام کییف را «شرمآور» و «غیرقابل قبول» خواند.
سیارتو دراینباره گفت: موضع ما روشن است؛ مادامی که بانک او.تی.پی از این فهرست خارج نشود، مجارستان دیگر با هیچ کدام از برنامههای تامین بودجه برای اتحادیه اروپا جهت انتقال محمولههای تسلیحاتی به اوکراین، موافقت نخواهد کرد.
وی در ادامه هشدار داد که این تصمیم، نه تنها بسته تسلیحاتی ۵۰۰میلیون یورویی که بوداپست پیشتر آن را وتو کرده را دربرمیگیرد، بلکه درباره هرگونه کمک تسلیحاتی آتی نیز عملی خواهد شد.
سیارتو تاکید کرد: بهتر است که اروپا دیگر هیچ پیشنهادی برای تحویل تسلیحات(به اوکراین) مطرح نکند.
وی با اشاره به رویکرد مبهم کییف در قبال بوداپست، ادامه داد: مجارستان برای کمک به مردم اوکراین هرکاری میکند و مردم ما بهای جنگی را میپردازند که هیچ ارتباطی به آنها ندارد. واقعا گاهی اوقات این حس به ما دست میدهدکه اوکراینیها ما را دست انداختهاند!
وزیر خارجه مجارستان همچنین با انتقاد از دلیل اوکراین برای قرار دادن بانک او.تی.پی در لیست سیاه، گفت: دلمان میخواهد به آنها بخندیم چون دلایل مضحکی مطرح میکنند. شرایط درباره این بانک جدی است و بوداپست از تحولات اخیر کاملا وحشتزده است.
مجارستان در ماه مه با اشاره به «تشدید رویکرد خصمانه علیه این کشور»، بسته کمک نظامی به اوکراین را وتو و از انتقال آن جلوگیری کرد. اتحادیه اروپا قرار بود از این بسته کمک نظامی ۵.۶ میلیارد یورویی، به منظور تامین مالی ارتشهای خارجی و جایگزین کردن زرادخانه تسلیحاتی آنها که پس از ارسال سلاح به جنگهای خارجی خالی شده بود، استفاده کند. پیش از شروع جنگ اوکراین، از این بودجه موسوم به «تسهیلات صلح اروپایی»، به منظور تامین تجهیزات غیرمرگبار برای گرجستان، مالی، مولداوی، موزامبیک و اوکراین استفاده میشد.
بوداپست به دفعات خواستار آتشبس و توافق صلح در اوکراین شده و از اتحادیه اروپا به دلیل ارسال سلاح به کییف انتقاد کرده است. ویکتور اروبان، نخست وزیر مجارستان نیز در ماه ژوئن گفت که پیروزی اوکراین در میدان نبرد «غیرممکن» است.