به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت امشب(29 آذرماه) در برنامه صف اول در تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم، یکی از دستاوردها را تسهیل ورود بخش خصوصی به میدانداری اقتصاد دانست و گفت: دهه گذشته از منظر اقتصادی دهه قابل قبولی نبود و در برابر تحریمهای فلج کننده راهبرد متقابل ما جواب نداد و رشد اقتصادی صفر بود و نتوانستیم اقتصاد را به حرکت درآوریم.
بهادریجهرمی مطرح کرد؛ تصویب امضای چندین موافقتنامه
وی افزود: در دوسال گذشته از رشد 4 دهم درصد به رشد 4 درصد رسیدیم و باید بتوانیم در بازه یک دهه آینده رشد بالایی داشته باشیم تا رکود سابق را جبران کنیم؛ در 6 ماهه گذشته رشد اقتصادی به 6 درصد رسیده است که نشان میدهد رشد اقتصادی ما در حال افزایش است.
بهادری با بیان اینکه در طول دوسال و نیم گذشته نهضت فعالسازی کارخانجات و کسب و کارها فعال شد و 6 هزار کارخانه و کارگاه به چرخه تولید وارد شد، اظهار داشت: بالا رفتن تولید نرخ بیکاری را هم کاهش میدهد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در حوزه سیاست خارجه طرح انزوای ایران امروز نامأنوس شده است، خاطرنشان کرد: بیش از 20 سفر رئیس جمهور به کشورهای مختلف داشته و تعاملات در حوزه سیاست خارجه و دیپلماسی فعال شده است که آثار آن را با کشورهای عضو پیمانها خواهیم دید.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی در حال تبدیل به حلقه اتصال بین کشورها شده است؛ سوآپ گازی که از ترکمنستان به سمت آذربایجان میرود نشان دهنده همگرایی اقتصادی سه جانبه و نقش محوری جمهوری اسلامی است یا قطاری که از روسیه به سمت هند میرود اثر اقتصادی و تعامل چند جانبه و همچنین اثر امنیتی خواهد داشت.
بهادری یکی دیگر از دستاوردهای این دولت را نهضت برداشتن کارهای روی زمین مانده مانند تسهیل صدور مجوزها، نظام بندی معلمان، آزادسازی سواحل دانست و گفت: این کارهایی بود که تصویب شده بود و همه قبول داشتند اما روی زمین مانده بود. در دور دوم سفرهای استانی که تاکنون 12 سفر آن انجام شده، طرحهای تمام و نیمه تمام مانده از قبل، تکمیل و افتتاح میشود.
سخنگوی دولت به طرح مولد سازی اشاره و خاطرنشان کرد: بنا شد داراییهای غیر مولد به طرحها متصل شود و اگر مثلا بناست ورزشگاهی ساخته شود، از زمین غیر مولدی که در اختیار دستگاه دولتی است این کار انجام گیرد؛ این موارد در چارچوب آئیننامه مولدسازی در فرایند قیمت گذاری و مزایده انجام میشود و وقتی واگذار شد، هزینهکرد آن هم مشخص میشود.
وی افزود: ما بیش از 200 دویست طرح اولویتدار را مشخص کردیم که قالب آنها را در این دولت تمام کنیم اما 2500 طرح نیمه تمام هست و دولت سعی کرده طرح های اولویتدار را تمام کند.
بهادری در مهار نقدینگی خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت نرخ رشد نقدینگی 42 درصد بود که رقم بالایی است؛ وقتی حجم ورودی نقدینگی زیاد باشد و هدایت نشود، منجر به تخریب اقتصاد میشود. در ابتدای دولت ورودی نقدینگی به سمت رشد هدایت نمیشد و ارزش افزوده ایجاد نمیکرد و منجر به افزایش قیمتها میشد.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما برای این کار هدفگذاری کردیم تا پایان سال 1402 به 25 درصد رشد نقدینگی برسیم که الان 26.2 درصد رسیدیم که نشان میدهد بحمدالله موفق بودیم. مرحله بعدی باید نقدینگی هدایت میشد که با فعالیتهای اقتصادی رشد ما به بیش از 6 برسد که مصرف نقدینگی به سمت کسب و کار هدایت شد.
وی افزود: دولت طرح های پیشران اقتصادی که نقدینگی را جذب کند با محوریت پتروشیمی و حوزه معادن را کلید زد که 48 میلیارد دلار، ارزش این پروژهها بود؛ در حوزه معادن بالغ بر 30 درصد رشد پیشرفت پروژهها را داشتیم و در مجموع 17 درصد این پروژههای پیشران پیشرفت داشته است.
این خبر در حال تمکیل است....