انتقاد دادستان همدان از کوتاهی برخی ادارات و بانک‌ها در نصب تجهیزات ضدسرقت

دادستان همدان با انتقاد از کوتاهی برخی ادارات و بانک‌ها در نصب تجهیزات ضدسرقت گفت: اتاق اصناف مؤظف به پلمب اماکنی است که از سیستم ضد سرقت استفاده نکرده‌اند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن خانجانی‌موقر در جلسه شورای پیشگیری و مقابله با سرقت با بیان اینکه پیشگیری در هر زمینه‌ای مقدم است، اظهار داشت: آموزش همگانی به صورت گسترده و بهره‌گرفتن از فضای مجازی با هدف حساس ساختن مردم به منظور استفاده از تجهیزات ضدسرقت، ضرورتی انکارناپذیر است.

وی با تأکید بر اینکه دودی کردن شیشه تاکسی و همه وسایل حمل و نقل عمومی مطلقاً ممنوع است، عنوان کرد: آموزش‌ها باید فراگیر و کلی باشد، علاوه بر این هیچ مسافری نباید از تاکسی اگر شیشه دودی داشت و یا پلاک ماشین در جلو یا عقب خودرویشان نصب نبود، برای تردد حتی در سطح شهر استفاده کنند.

دادستان همدان افزود: متأسفانه برخی ادارات، بانک‌ها و تعداد قابل توجهی از واحدهای صنفی نسبت به نصب تجهیزات ایمنی و ضدسرقت کوتاهی دارند و درباره صنوف، اتاق اصناف مؤظف به پلمب اماکنی است که از سیستم ضد سرقت استفاده نکرده‌اند.

خانجانی‌موقر با بیان اینکه شهرداری نسبت به افزایش تعداد دوربین‌های پلاک‌خوان فعال‌تر باشد، تأکید کرد: این ارگان مکلف است نسبت به تعطیلی ضایعات‌فروشی‌ها که مجوز فعالیت ندارند اقدام کند و ارائه پایان کار ساختمان نیز باید منوط به أخذ تأییدیه ایمن سازی ساختمان در حوزه ضد سرقت باشد. استفاده از ظرفیت گشت رضویون برای ایجاد امنیت فکری و تنگ شدن عرصه بر سارقان هم می‌تواند در امر کاهش سرقت مؤثر باشد. 

شهروندان مراقب شگرد سارقان باشند

حسین عسگری مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان نیز ‌اظهار کرد: سارقین معمولاً پایبند به اصول اعتقادی و اخلاقی نبوده از این رو حرمت مال دیگران را مدنظر قرار نداده و اقدام به ارتکاب بزه سرقت می‌کنند؛ همچنین همواره سارق فردی حسابگر بوده و با استفاده از فرصت‌ها و شرایطی که در رفتارهای بزه دیده و مالباخته می‌بیند، به فکر ارتکاب بزه سرقت می‌افتد.

وی ادامه داد: در رصد پرونده‌های مطروحه ملاحظه می‌گردد که شیوه‌های ارتکاب سرقت توسط سارقین نیز متفاوت‌تر شده و یکی از روش‌های پلید و شوم آنان سوء استفاده از اعتماد افراد بزه دیده است؛ اما به هر میزان که سارقین در ارتکاب سرقت از شیوه‌های متعدد استفاده می‌کنند، شهروندان هم باید ضمن بکارگیری شیوه‌های فنی و البته متمرکز بر رفتارهای هوشمندانه و زیرکانه مراقبت‌های لازم را بیشتر نموده و ضمن ایجاد خلل در ارتکاب جرم سرقت و دشوار ساختن ارتکاب سرقت نسبت به افزایش خطر ارتکاب سرقت نیز اقدام نمایند. مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان یکی از اقدامات موثر در پیشگیری از سرقت را، توجه شهروندان به شگردهای سارقین و اهتمام به تجارب تلخ مالباختگان در وقوع سرقت دانست و توصیه کرد: شهروندان ضمن دقت لازم باید مراقبت نمایند تا زمینه‌های وقوع سرقت را کاهش داده و جاذبه‌هایی که موجب طمع سارقین و شکل‌گیری سرقت خواهد بود را از بین ببرند.

عسگری اظهار کرد: شهروندان باید ضمن توجه کافی به توصیه‌های پلیس، مراقب شگردهای سارقین باشند لذا توصیه می‌گردد شهروندان و علی‌الخصوص بانوان از سوار شدن به خودروهای سواری به ویژه با شیشه‌های دودی که در پوشش خودروهای مسافرکشی بدون کدشناسایی و نشان معتبر تاکسیرانی، اقدام به جابجایی مسافر می‌نمایند، جداً خودداری کرده و بمنظور جابجایی از سوار شدن به خودروهای افراد ناشناس اجتناب کنند.

وی خاطر نشان کرد: شهروندان باید آماج سرقت را، با کاهش جاذبه و برانگیختگی جرم از بین ببرند؛ برای نمونه جابجایی وجه نقد، طلا و جواهر توسط شهروندان، در معرض دید قراردان زیورآلات توسط بانوان، دستبرد به اموال را سهل الوصل و زحمت جرم سرقت را برای سارقین کاهش می‌‌دهد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار