به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نرخ تورم سالانه در عربستان سعودی در ماه اکتبر 2022 متاثر از افزایش قیمت مواد غذایی و آشامیدنی، مسکن، برق و گاز افزایش یافت.
نرخ تورم در عربستان سعودی طی ماه اکتبر 2022 به طور سالانه 3 درصد افزایش یافت.
اداره کل آمار عربستان امروز سه شنبه اعلام کرد که افزایش نرخ تورم در نتیجه افزایش4.4 درصدی قیمت مواد غذایی و آشامیدنی و حدود 3.3 درصدی قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها است.
آمارها حاکی از آن است که افزایش نرخ تورم در نتیجه افزایش 4.4 درصدی قیمت مواد غذایی بوده است که این امر به نوبه خود متاثر از افزایش حدود 6.1 درصدی قیمت گوشت و مرغ بوده است.
همچنین بخش مسکن، آب، برق، گاز و سایر انواع سوخت 3.3 درصد افزایش یافت و این درحالی است که قیمت اجاره مسکن و قیمتها در بخش حمل و نقل 3.7 و قیمت خرید خودرو به میزان 5.8 درصد افزایش داشته است.
قیمت بخش رستورانها و هتلها نیز 0.4 ، آموزش و پرورش 1.9 ، ارتباطات 1.2 ، حمل و نقل 0.1 و بهداشت 0.1 درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم سالانه عربستان در ماه سپتامبر بیش از 3 درصد افزایش یافت که این تورم به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی، انرژی و املاک و مستغلات بود.
از سوی دیگر فعالان در شبکههای اجتماعی کلیپی از صفهای طولانی در مقابل پمپ بنزین در عربستان سعودی پخش کردند.در صحنهای غیرمعمول، صفهایی در مقابل پمپ بنزین کشیده شد، جایی که مردم ساعتها منتظر بودند تا باک ماشینهای خود را پر کنند.
حساب کاربری «نحو الحریة» در توییتی نوشت:« این صفها برای افرادی است که در یک کشور نفتی از تخفیف قیمتها شنیدهاند»!
گسترش چشمگیر فساد در نهادهای دولتی عربستانتخریب مسسجد تاریخی شیعیان عربستان توسط آل سعودعربستان سعودی با داشتن 267.1 میلیارد بشکه، با سهم 17.2 درصدی از ذخایر جهانی نفت حدود 1.55 تریلیون بشکه تا پایان سال 2020، دومین کشور بزرگ جهان از نظر ذخایر اثبات شده نفت است.
ذخایر نفت ریاض معادل 31.1 درصد از ذخایر کشورهای منطقه خاورمیانه به میزان 860 میلیارد بشکه و 21.6 درصد از ذخایر کشورهای اوپک پلاس به میزان 1.24 تریلیون بشکه تا پایان سال 2020 است.
عربستان سعودی بهدلیل کمبود منابع آبی برای کشاورزی، بیشتر مواد غذایی خود را از کشورهای خارجی وارد میکند.
نرخ تورم در بخش مواد غذایی کماکان در سطح بالایی باقی مانده که احتمالاً بخشی از آن بهخاطر قرنطینهها و تمایل مردم برای ذخیرهسازی گسترده این اقلام است و پیشبینی میشود که با توجه به اجرایی شدن لایحه افزایش مالیات بر ارزش افزوده، نرخ تورم در سطح بالای فعلی بماند.
عربستان سعودی در جولای 2020 بهدنبال سقوط قیمت نفت و کاهش تقاضای نفتی و کاهش درآمدهای دولت، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به 15 درصد افزایش داد و کسری بودجه دولت عربستان در ماههای اخیر همواره صعودی بوده است.
شاخص قیمت مصرفکننده نشاندهنده تغییرات در قیمتهایی است که مصرفکنندگان برای یک سبد ثابت از کالاها و خدمات متشکل از 490 کالا میپردازند.
خبرگزاری بلومبرگ اخیراً اعلام کرد: پیشبینی میشود که موج تورم جهانی در عربستان سعودی با وجود افزایش قابل توجه قیمت نفت افزایش یابد.
بلومبرگ تأکید کرد که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، حتی با افزایش مداوم قیمت نفت خام، از افزایش اخیر قیمتهای جهانی و نرخ تورم در امان نیست.
«محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان در اظهارات مطبوعاتی اخیر، پیش بینی کرد که تورم در کشورش در سال جاری با توجه به پیامدهای مرتبط با حمله روسیه به اوکراین، بین 2.1 تا 2.3 درصد باشد.
وزارت دارایی عربستان سعودی در گزارش اولیه بودجه سال 2023 که در 30 سپتامبر منتشر شد، گفت: عربستان سعودی پیش بینی می کند تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 به 3.1 درصد کاهش یابد.
از زمان رسیدن محمد بن سلمان به ولیعهدی در سال 2015 میلادی، مالیاتها وضع شد، حقوقها کاهش یافت، هزینههای خدمات عمومی افزایش یافت و مبالغ هنگفتی از خزانه دولت ناپدید شد؛ این وضعیت باعث ناامیدی مردم شد، مردمی که چنگال نیروی امنیتی مانع از تحرک آنها میشود.
«ترکی الشلهوب» روزنامه نگار مخالف سعودی اخیرا نوشت: بن سلمان مالیاتها را افزایش داد و بودجه دولتی را به غارت برد. وی همچنین صدها دروغ به شهروندان خود گفت.
اوضاع امنیتی، سیاسی و اقتصادی عربستان از زمان محمد بن سلمان وخیمتر شده است. افزایش نرخ بیکاری و افزایش کسری بودجه و همچنین رکود اقتصادی در این کشور در حال افزایش است. فعالان سعودی از وخامت شدید و مداوم در عربستان به دلیل سیاستهای متزلزل دولت سعودی و ارتکاب جنایتهای مختلف در داخل و خارج عربستان رنج میبرند.