به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، بهروز قره بیگی پیش از ظهر امروز در گفت و گویی رسانهای اظهار کرد: گمرک به عنوان یک نهاد حاکمیتی و سازمان دولتی به عنوان مرزبان اقتصادی کشور است و نقش نظارتی در خصوص اعمال مقررات صادرات و واردات کالا را انجام میدهد.
وی ادامه داد: انجام تشریفات گمرکی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اجرای قوانین سازمان جهانی گمرک در داخل کشور و ارائه خدمات گمرکی به تجار و فعالان بازرگانی از دیگر وظایف گمرک است.
ناظر گمرکات خوزستان عنوان کرد: در هفت ماهه سال جاری ۲۲ میلیون تن کالا از استان خوزستان به خارج از کشور صادر شده است که نسبت به مشابه پارسال رشد ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
قره بیگی با اشاره به اینکه در استان خوزستان انواع خدمات گمرکی به تجار و فعالان بازرگانی ارائه میشود، ادامه داد: تسهیلات مختلف به تمامی فعالان تجاری و شرکتهای صادر و وارد کننده کالا در استان برای تسریع در ورود و خروج کالاها از گمرکات ارائه میشود.
وی بیان کرد: تمامی خدمات کمرکی به صورت سامانهای و الکترونیکی انجام میشود و تجار و فعالان بازرگانی میتوانند از محل کار خود درخواست اظهارنامه خود را به گمرک ارسال و مراحل را طی کنند.
ناظر گمرکات خوزستان یکی از خدمات به فعالان تحاری ارائه مدیریت ریسک دانست و گفت: در این طرح براساس ممیزی و تجریه و خوشنامی افراد در بحث نداشتن سابقه قاچاق کالاو ارز، پرداخت عوارض و مالیاتهای گمرکی تسهیلاتی برای ترخیص کالاها از جمله دادن ضمانت نامههای بانکی ارائه میشود.
قره بیگی با اشاره به اینکه استان خوزستان یک استان مرزنشین میباشد، گفت: در جهت کمک به رونق اقتصادی و تجاری و اقتصاد مرزنشینان، به ساکنان مناطق مرزنشین استان کارت بازرگانی مرزنشینی داده میشود.
وی ادامه داد: این کارتها فقط به افرادی که در شهرستانهای مرزی استان سکونت دارند اعطا میشود و در جهت فعالیتهای تجاری اعطا خواهد شد و ساکنان این مناطق میتوانند در جهت دریافت این کارت به ادارات صمت مراجعه کنند.
ناظر گمرکات خوزستان بیان کرد: همچنین مرزنشینان میتوانند برای فعالیتهای تجاری کارتهای خود را به اتحادیههای مرزنشین که دارای مجوز فعالیت هستند امانت بدهند تا برای آنها اقدامات تجاری را انجام دهند.
قره بیگی عنوان کرد: براساس آخرین مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که ابلاغ شده است که شناورهای زیر ۵۰۰ تن مجوز دارند که در مرزهای دریایی تردد کنند.
وی ادامه داد: همچنین در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ قانون ساماندهی کالاهای همراه ملوان نیز تصویب و تدوین و تصویب آئین نامههای اجرایی آن در مراحل نهایی قرار دارد و به زودی ابلاغ خواهد شد.