به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بوشهر، همجواری استان بوشهر با خلیج فارس ظرفیتهای حمل و نقل دریایی و گردشگری ساحلی را افزایش داده است که در این راستا اقدامات مهمی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر برای توسعه زیرساختها تدوین و عملیاتی شده است.
استان بوشهر با خلیج فارس دارای طولانیترین مرز دریایی به طول حدود یک هزار کیلومتر و بیش از 700 کیلومتر ساحل است که در این بخش طرحهای مهم اسکله تجاری و صیادی ایجاد شده است.
استقرار اسکلههای تجاری در 14 نقطه ساحلی استان بوشهر زمینه صادرات، واردات، تخلیه و بارگیری کالا از استان بوشهر به کشورهای حاشیه خلیجفارس را فراهم کرده است.
بندر بوشهر دروازه تجاری ایران
مردم ساحلنشین استان بوشهر از دیر باز با کشورهای حاشیه خلیج فارس تعاملات تجاری، اقتصادی و فرهنگی داشتهاند و زمانی بندر بوشهر دروازه تجاری ایران محسوب میشود.
اکنون در آستانه جام جهانی فوتبال قطر 2022 ظرفیت مهمی برای توسعه روابط ایجاد شده که زیرساختهای بندری در حال افزایش است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر از افزایش حجم صادرات محمولههای غیرنفتی از بندر دیر به قطر خبر داد و اظهار داشت: بندر دیر با فاصله کوتاه با بندر الرویس قطر زمینه افزایش مبادلات تجاری استان بوشهر با قطر از طریق بندر و اسکله دیر را فراهم کرده است.
خورشید گزدرازی با اشاره به توسعه زیرساختهای بندری در دیر خاطرنشان کرد: بندر دیر به دستگاه ایکسری تجهیز شده و نقش مهمی در تسریع خدمات به بازرگانان، صادرکنندگان و واردکنندگان دارد.
وی نقش دستگاه ایکسری را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این دستگاه سبب افزایش ایمنی و بازرسیهای کالاهای کانتینری در خروجی و ورودی میشود و سرعت کار را بسیار افزایش میدهد.
افزایش حجم صادرات از بنادر استان بوشهر به قطر
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و قطر صادرات 110 میلیون دلار از استان بوشهر به قطر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توجه به جام جهانی فوتبال قطر پیشبینی میشود میزان صادرات به قطر امسال از استان بوشهر به بیش از 250 میلیون دلار افزایش یابد.
گزدرازی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده تا یک سال آینده حجم صادرات ایران به قطر به 700 میلیون دلار و تا 2 سال آینده به یک میلیارد دلار افزایش مییابد.
بخش دریایی پایانه مسافری بوشهر ماه آینده وارد مدار بهرهبرداری میشود
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر هم با اشاره به توسعه طرحهای بندری در نقاط مختلف استان اظهار داشت: امسال توجه ویژهای به طرحهای بندری و توسعه زیرساختها از جمله لایروبی کانال دسترسی و حوضچهها و ساخت اسکله و محوطههای بندری شده است.
محمد شکیبی نسب جام جهانی فوتبال قطر 2022 را یک فرصت مهم برای توسعه صادرات و طرحهای گردشگری دانست و بیان کرد: بنادر استان بوشهر از جمله بندر دیر با بنادر کشور قطر نزدیکترین فاصله دارند و این مهم فرصت مهمی برای این استان فراهم کرده است.
وی با اشاره به اجرا پایانه مسافری دریایی بوشهر خاطرنشان کرد: این پایانه در حال ساخت است که بخش دریایی آن ماه آینده وارد مدار بهرهبرداری میشود.
شکیبی نسب بخش دریایی پایانه مسافری بوشهر را اسکله شناور دانست و خاطرنشان کرد: اسکله شناور پایانه مسافری بوشهر تا ماه آینده تکمیل و افتتاح میشود.
وی اسکله یاد شده را در ابعاد 140 تا 150 متر طول دانست و تصریح کرد: عمق آب در اسکله پایانه مسافری دریایی بوشهر 8 متر است که امکان تردد کشتی مسافری کروز و رورو پسنجر ویژه حمل بار و مسافر در بندر بوشهر فراهم کرده است.
دستگاه ایکسری در بندر دیر نصب شد
مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر به بخش خشکی پایانه مسافری دریایی بوشهر پرداخت و افزود: اجرا بخش سالن پایانه بینالمللی مسافری دریایی بوشهر تسریع یافته و تا اواسط مهرماه آماده بهرهبرداری برای مسافران جام جهانی فوتبال قطر است.
شکیبی نسب مبادلات تجاری استان بوشهر با کشور قطر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در این زمینه زیرساختهای بندری لازم در بنادر بوشهر و دیر اجرایی و دستگاه ایکسری در بندر دیر نصب شده که نقش مهمی در تسریع خدمات بازرگانی به ویژه صادرات دارد.
وی از اجرا عملیات اجرایی محوطهسازی به مساحت سه هکتار در بندر دیر خبر داد و تصریح کرد: این طرح تا اوایل مهرماه آماده بهرهبرداری میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از ساخت 4 پست اسکله در بندر دیر خبر داد و خاطرنشان کرد: این پروژههای بندری در دیر بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
پایانه مسافری بندر بوشهر پیش از آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال قطر افتتاح میشود پایانه مسافری بوشهر - قطر تا مرداد ماه امسال راهاندازی میشود + فیلم طرحهای گردشگری در پایانه مسافری دریایی بوشهر اجرا میشود+تصاویرشکیبی نسب، تسهیل فرایند در تسریع در انجام تشریفات ترخیص کالا در بندر دیر را یکی از برنامهها دانست و تصریح کرد: بندر دیر به واسطه موقعیت مکانی در بین بنادر ایرانی حوزه خلیج فارس و طول نوار ساحلی استان بوشهر کمترین فاصله با بندر الرویس کشور قطر دارد که این موضوع منجر به جذابیت ویژه برای بندر دیر شده است.