استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون هندوانه، هویج، بامیه و بادام زمینی است.
کشت بادام زمینی در بوانات
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوانات بادام زمینی برای نخستین بار به صورت آزمایشی در شهرستان بوانات کاشته شد.
صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوانات اظهار کرد: برای نخستین بار بادام زمینی در نیم هکتار از زمینهای زراعی منطقه بجدانه بوانات با هدف ترویج کشتهای جدید و کم آب به صورت آزمایشی کاشته شد.
او با بیان اینکه این محصول در اواخر مهر برداشت میشود، گفت: در سالهای اخیر، سیب زمینی کاران منطقه بجدانه به دلیل قیمت پایین محصول تولیدی و نبود سردخانه دچار خسارت مالی شدند و به همین دلیل یک کشاورز با همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به کشت آزمایشی بادام زمینی کرده است.
بادام زمینی یکی محصولات پُر سود و پُر درآمد است که در بیشتر مناطق جغرافیایی ایران کاشته میشود.
شهرستان بوانات در شمال شرق فارس و در فاصله ۲۴۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.
رهاسازی زنبورهای براکون در مزارع آباده
زنبورهای براکون با هدف مبارزه با آفت پیله خوار نخود در مزارع آباده رها شدند.
مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده اظهار کرد: طرح توزیع و رهاسازی زنبورهای براکون با هدف کنترل بیولوژیک آفت هلیوتیس یا پیله خوار نخود اجرا شده است.
او ادامه داد: در نخستین مرحله بیش از ۳۲ هزار عدد زنبور براکون در ۹ هکتار از مزارع نخود دیم زیر پوشش طرح جهش دیم زارها در حوزه جهاد کشاورزی خسروشیرین شهرستان آباده رهاسازی شد.
زنبورهای براکون با فلج کردن سیستم عصبی لاروها و تخم ریزی در درون آنها به طور طبیعی لارو آفات را در زمینهای کشاورزی از بین میبرند.
آباده در شمال استان فارس و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.
برداشت بامیه از مزارع خفر
کارشناس جهاد کشاورزی خفر از برداشت بامیه از ۱۵۰ هکتار مزارع کشاورزی شهرستان خفر خبر داد.
مولایی کارشناس جهاد کشاورزی خفر اظهار کرد: متوسط برداشت این محصول ۱۰ تن در هر هکتار است.
او ادامه داد: پیش بینی میشود امسال بیش از هزار و ۵۰۰ تن بامیه از این مزارع برداشت شود.
خفر در فاصله ۱۲۳ کیلومتری شیراز قرار دارد.
برداشت هندوانه از مزارع قیروکارزین
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از برداشت هندوانه در ۲۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد.
محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به عملیات برداشت هندوانه در ۲۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان، اظهار کرد: پیشبینی میشود حدود ۱۰ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
او اضافه کرد: برداشت هندوانه در شهرستان قیروکارزین از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هندوانه به آب فراوان نیاز دارد، افزود: برای صرفه جویی در مصرف آب در همه اراضی از روش آبیاری تحت فشار با لولههای نواری استفاده شود که باعث کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب میشود.
حیدری با اشاره به اینکه عملکرد تولید هندوانه ۴۰ تن در هکتار است، تصریح کرد: افزایش ۲ برابری سطح زیرکشت و افزایش عملکرد ۱۰۰ درصدی تولید این محصول نسبت به پارسال با بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری، استفاده از بذرهای اصلاح شده، استفاده به موقع از سموم و کود و نظارت مستمر و عمل به توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی حاصل شده است.
او ادامه داد: تولید هندوانه عاملی مهم در اشتغالزایی این شهرستان است به طوری که در برداشت یک هکتار از این محصول برای ۷ نفر و در مجموع برای هزار و ۷۵۰ نفر نیروی انسانی اشتغال فصلی ایجاد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین به بازار فروش این محصول اشاره کرد و گفت: هندوانه برداشت شده علاوه بر مصرف داخلی به مراکز درجه بندی در شهرستان قیروکارزین ارسال میشود و پس از بستهبندی به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر میشود که در این زمینه صادرات امسال نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و همین امر سبب ارز آوری بیشتر و در نهایت رونق کسب و کار در این شهرستان شده است.
صادرات هویج قیروکارزین به عمان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: هویج قیروکارزین علاوه بر مصرف داخلی به کشور عمان نیز صادر میشود.
محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به برداشت هویج از ۲۰ هکتار اراضی این شهرستان، اظهار کرد: بیش از هزار و ۶۰۰ تن محصول از این مزارع تولید میشود که علاوه بر مصرف داخلی به کشور عمان نیز صادر میشود.
او با بیان اینکه عملیات برداشت این محصول تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، افزود: ارقام هویج تولید شده شامل نانکو، کلوز آنکو، سیمنس کاروارا، سیمنیس نانتس دو هزار و ناتونا است.
این مقام مسئول با اشاره به نحوه آبیاری مزارع هویج تصریح کرد: با توجه به ضرورت مدیریت مصرف آب در مزارع، استفاده از روش آبیاری تحت فشار با صرفه جویی ۵۰ درصدی در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: صادرات محصولات کشاورزی علاوه بر ارزآوری و رونق اقتصادی باعث اشتغالزایی دائم و فصلی برای بهرهبرداران منطقه میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز