به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، جمشید امیدی پیش از ظهر امروز در ستاد تنظیم بازار استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی با هدف حمایت از اقشار کمدرآمد تا دهک هفتم درآمدی اظهار داشت: این طرح در راستای ارائه اقلام ضروری به خانوادههای کمدرآمد، در قالب بسته معیشتی پایه، از طریق شبکه ملی اعتبار و بر اساس کد ملی سرپرست خانوار در حال اجرا است.
وی افزود: در این طرح، 11 قلم کالای اساسی برای خانوارهای مشمول در نظر گرفته شده است و برای دهکهای اول تا سوم، به ازای هر نفر 500 هزار تومان اعتبار تخصیص یافته است. جمعیت مشمول این طرح در دهکهای اول تا سوم در استان مرکزی 650 هزار و 737 نفر است که برای آنها در هفته آینده مبلغ 8 میلیارد تومان به عنوان تأمین اعتبار کارتهای اعتباری خانوار واریز خواهد شد.
امیدی تصریح کرد: در این طرح، کارت بانکی تمامی سرپرستان خانوار تأمین اعتبار شده و اجرای آن از طریق بستر شبکه ملی اعتبار صورت میگیرد که استفاده از این اعتبار برای خرید کالاهای اساسی از طریق تمامی کارتهای بانکی سرپرست خانوار امکانپذیر است و محدودیتی برای استفاده از کارت خاصی وجود ندارد و هدف از این طرح، تسهیل در تأمین مایحتاج اساسی خانوارهای نیازمند و کنترل قیمت بازار در شرایط افزایش تقاضاست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در قالب طرح رمضان، این برنامه را در دو نوبت پیشبینی شده است که نوبت اول آن در سه مرحله شامل مرحله اول: 11 اسفند 1403 ، مرحله دوم: 16 فروردین 1404 و مرحله سوم از درگاه چهارم تا پایان خرداد 1404 تأمین اعتبار خواهد شد.
وی بیان کرد: برخلاف سنوات گذشته، در این دوره سهم پرداختی خانوار صفر در نظر گرفته شده است و به ازای هر تراکنش، تنها 5 هزار تومان باید در حساب سرپرست خانوار موجود باشد تا خرید انجام شود. این اعتبار از طریق تمامی کارتهای بانکی که به نام سرپرست خانوار است، قابل استفاده خواهد بود و نیازی نیست که فقط از کارتی که یارانه به آن واریز میشود، استفاده شود.
امیدی افزود: در مورد کالاهای مشمول طرح نیز هیچ الزامی برای خرید از فروشگاه یا برند خاصی وجود ندارد و افراد میتوانند از هر فروشگاهی که در این شبکه عضو باشد، خرید خود را انجام دهند. همچنین، عضویت فروشندگان در این طرح رایگان بوده و اتصال آنها به این شبکه بدون پرداخت هزینه خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به نظارت دقیق بر اجرای این طرح گفت: فروشگاههایی که مرتکب تخلفات نظیر افزایش غیرمجاز قیمت کالاهای خاص، تحویل خارج از ضوابط و انجام تخلفات متعدد در فروش شوند، به صورت خودکار از شبکه حذف خواهند شد و در صورتی که یک فروشگاه از محل این طرح بیش از یک میلیون تومان فروش داشته باشد و مرتکب تخلف شود، حساب آن مسدود شده و امکان ادامه فعالیت در طرح را نخواهد داشت.
امیدی تصریح کرد: در سطح استان، استاندار به عنوان رئیس ستاد استانی و فرمانداران رؤسای ستادهای شهرستانی هستند. همچنین، اعضای کمیسیون استانی شامل دستگاههای اجرایی مرتبط، در جلسات استانی بر وضعیت اجرای طرح نظارت دارند و روند آن را پایش میکنند.
وی بیان کرد: برای تسهیل در فرآیند اجرایی و پاسخگویی به مردم، مراکز پاسخگویی 124 برای دریافت شکایات و ابهامات مردمی فعال شدهاند. همچنین، عملکرد پذیرندگان و فروشگاههای متصل به این شبکه به صورت مستمر ارزیابی شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، اقدامات لازم برای برخورد با متخلفان انجام خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در سطح استان مرکزی، 4 هزار و 636 فروشگاه و مغازه به این طرح متصل شدهاند. همچنین، در مجموع 80 منطقه شهرستانی و 12 منطقه شهری تحت پوشش این شبکه قرار دارند و این طرح به عنوان یکی از ابزارهای حمایتی دولت برای تأمین مایحتاج ضروری خانوارهای کمدرآمد، به شکل متوازن در استان اجرا شده و نظارتهای لازم برای جلوگیری از کمبود کالاهای اساسی در بازار در نظر گرفته شده است.