گزارش| پایان رها شدن 8 ساله یک اَبَرپروژه/ احداث کارخانه لاستیک‌سازی خرم‌آباد در دستور کار دولت قرار گرفت

کارخانه لاستیک سازی خرم‌آباد که با وعده های 8 ساله دولت روحانی به نتیجه نرسید اکنون با پیگیری‌های استاندار لرستان و حمایت دولت در مسیر اجرایی شدن فاز نخست قرار گرفته است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، احداث کارخانه لاستیک‌سازی خرم‌آباد یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور وقت و هیئت دولت یازدهم به استان لرستان در خرداد سال 93 بود که یک‌سال بعد با حضور محمد شریعت‌مداری، معاون وقت اجرایی رئیس جمهور و مسئولان استان کلنگ‌زنی شد و وعده خوش «ایجاد کارخانه لاستیک سازی» در ذهن جوانان بیکار این دیار نقش بست. 

مردم استان لرستان در آن سال‌ها به این امید بستند که پس از گذشت 36 ماه طبق وعده مسؤلان وقت، این اَبَرپروژه راه اندازی و عده‌ای از جوانان بیکار صاحب کار می‌شوند اما متأسفانه پس از گذشت چند سال عملی نشد. 

پروژه لاستیک‌سازی خرم‌آباد که طبقه گفته مسؤلان وقت، بنا بود با ظرفیت تولید 200 هزار حلقه لاستیک و ایجاد 1000 فرصت شغلی ظرف 3 سال به بهره‌‌برداری برسد پس از گذشت 7 سال از کلنگ زنی تنها یک زمین خاکی در کوهپایه‌های خرم آباد با حصاری بتنی است که فقط 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد! 

شریعت‌مداری وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اسفندماه سال 97 در جریان سفر خود به لرستان در خصوص این پروژه گفته بود: در وزارت کار هم دنبال کارخانه لاستیک سازی خرم‌آباد خواهم بود که البته از مسئولیت‌های شرکت ایمیدرو با مشارکت بخش خصوصی است؛ قدم‌های اولیه خوبی برای احداث این کارخانه برداشته شده اما روند اجرایی پروژه به دلیل تغییرات نرخ ارز کند است. 

وعده‌های دولت روحانی عملی نشد

مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی نیز در خردادماه 1400 در رابطه با آخرین وضعیت پروژه لاستیک سازی خرم‌آباد گفته بود: این پروژه فقط 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مشکل اصلی آن نیز سرمایه گذار است که با توجه به اعلام وکیل سرمایه گذار، وی توان ادامه کار را ندارد. 

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس با بیان اینکه پروژه لاستیک سازی تاکنون پیشرفت جدی نداشته است گفته بود: ما هنوز پیگیر هستیم تا از طریق نهادهای انقلابی و یا یک سرمایه گذار عظیم آن را به سرانجام برسانیم . 

بهزاد منصوری رئیس سابق سازمان صنعت، معدن تجارت لرستان نیز در خردادماه سال 1400 در نشست خبری مجازی در رابطه با آخرین وضعیت پروژه لاستیک سازی خرم‌آباد گفته بود: با توجه به اینکه بانک صنعت و معدن در لیست تحریم‌ها قرار دارد و بانک عامل پروژه لاستیک سازی بانک صنعت و معدن است اجرای پروژه با مشکل مواجه شده است که امیدواریم با جابه‌جایی بانک عامل بتوانیم به بهترین شکل ممکن نسبت به تامین منابع لازم در این حوزه اقدام کنیم. 

15درصد پیشرفت فیزیکی طی 7 سال

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 15 درصدی پروژه، عنوان کرده بود: وضعیت تامین مالی پروژه، بانک عامل آن و شرایط بین المللی قدری بر روند اجرای پروژه حاکم شده است. 

رئیس سابق سازمان صنعت، معدن تجارت لرستان با بیان اینکه کل منابع مربوط به طرح مذکور از طریق بانک صنعت و معدن و صندوق توسعه ملی تامین شده بود، گفت: متاسفانه به لحاظ قرار گرفتن بانک صنعت معدن در لیست تحریم‌ها عملاً بانک از تامین منابع مورد نیاز در این حوزه بازمانده و امیدواریم با توجه به طرحی هم که ما ظرف هفته‌های گذشته با مجموع معاونت‌های برنامه‌ریزی در سطح وزارت خانه داشتیم بتوانیم بانک عامل را تغییر دهیم تا متناسب با نیاز ارزی مورد نیاز به بانک ثالث معرفی طرح صورت گیرد. 

در سفر آیت الله رئیسی و اعضای هیئت دولت سیزدهم به استان لرستان در 19‌ آذرماه سال 1400، یکی از مواردی که استاندار لرستان بر طرح و ارائه آن به رئیس جمهور تاکید داشت، موضوع پروژه های راکد و غیرفعال استان بود که به دلیل عدم تامین منابع مالی معطل مانده بودند و اجرای آنها و ورودشان به چرخه تولید می توانست هم منجر به گشایش اقتصادی شده و هم برای خیل عظیمی از جوانان بیکار استان اشتغالزایی کند که کارخانه لاستیک سازی خرم آباد هم یکی از آن پروژه ها بود که گزارش وضعیت آن به رئیس جمهور و وزیر صمت داده شد. 

حمایت استاندار از واحدهای تولیدی لرستان

فرهاد زیویار استاندار لرستان در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان به آخرین وضعیت پروژه لاستیک‌سازی خرم‌آباد اشاره و اظهار کرد: همه واحدهای تولیدی استان از جمله لاستیک‌سازی مورد حمایت قرار گرفته‌اند، در کنار بخشودگی مالیاتی و مسائل گمرکی، همه واحدها درخواست دریافت تسهیلات را دارند که بسیاری از آن‌ها در مرحله نهایی قرار داشته و موافقت لازم نسبت به آن‌ها به عمل آمده است.

در آخرین پیگیری‌های تسنیم درخصوص وضعیت این پروژه، بهمن جعفری رئیس فعلی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اینکه کارخانه لاستیک سازی یکی از مصوبات دولت تدبیر و امید بود که سال 1394 کلنگ زنی شد، اظهار داشت:‌ کارخانه لاستیک سازی با ظرفیت 50 هزار تن تولید در سال بنا بود انواع لاستیک های سنگین و سبک را تولید کند. 

تحقق وعده‌ای دیگر از دولت سیزدهم در استان لرستان/ کارخانه تولید کاغذ از سنگ الیگودرز به زودی افتتاح می‌شودگزارش| تحقق وعده آبی رئیس‌جمهور به مردم لرستان در کمتر از 70روز/ آغاز فصل تحول در کشاورزی با اجرای 21 پروژه بزرگ آبی + فیلمتحقق وعده رئیس‌جمهور در کمتر از 60 روز/ 580میلیارد تومان برای آغاز عملیات راه‌آهن لرستان اختصاص یافت

وی با اشاره به واگذاری این پروژه به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، افزود: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با مشارکت بخش خصوصی به صورت 81 و 19 نسبت به تاسیس شرکت جدیدی به نام "نیکان لاستیک گسترش" اقدام کردند و متعاقب تاسیس شرکت و اخذ جواز تاسیس از سازمان صمت استان جهت خرید زمینی به مساحت 60 هکتار در شهرک صنعتی شماره 3 اقدام کردند. 

فاز اول کارخانه لاستیک سازی در مسیر اجرا

جعفری با اشاره به تامین منابع مالی طرح، گفت: در این راستا با هویت بانک صنعت و معدن از محل صندوق توسعه ملی مبلغ 197 میلیون دلار تسهیلات مصوب شد و در مرحله شرف عقد قرارداد بودند که تحریم های ظالمانه پیش آمد و موضوع منتفی شد. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ادامه داد: در سال بعد قرارداد بین صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن فسخ شد که در نهایت تامین منابع ارزی موردنیاز پروژه با مشکلاتی مواجه شد. 

جعفری بیان کرد: سرمایه گذاران طرح و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تصمیم گرفتند تا زمان تامین ارز موردنیازشان فعلا در یک فاز با ظرفیت 600 هزار حلقه در سال با حجم سرمایه گذاری 500 میلیارد تومان آورده شخصی و 170 میلیارد تومان ریالی، فاز اول این مجموعه را به سرانجام برسانند. 

امید مردم به دولت سیزدهم

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس بانک صنعت و معدن کشور با استان و پیگیری های استاندار، گفت: در این سفر مصوب شد که 170 میلیارد تومان در اسرع وقت تشکیل پرونده و پرداخت آن تسریع شود تا منجر به عقد قرارداد شده و عملیات اجرایی فاز اول در دستور کار قرار گیرد.

جوانان استان لرستان امیدوارند که این کارخانه پس از 8 سال توقف و وعده در دولت های یازدهم و دوازدهم، در دولت سیزدهم وارد فاز اجرا شود تا با تکمیل و راه اندازی آن بخشی از مشکلات بیکاری استان کاهش یابد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار