باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - نخعی نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: در بحث برق و خاموشیها با توجه به اینکه نیازمند به خاموشی و رعایت مصرف در دو بخش خانگی و صنعت هستیم. برنامه ریزی در کلان برای این مورد با توجه به سیاستهای دولت کنونی صورت گرفت؛ از آنجایی که مردم استان مردمی پای کار و متدین هستند با اطلاع رسانی درست و اعلام دقیق ساعت خاموشیها میتوان از مردم کمک گرفت و مطمئن هستیم که شرایط را درک کرده و همکاری لازم را انجام میدهند.
او افزود:، اما این موضوع را که کج سلیقگی در برنامه خاموشیها و درست اطلاع رسانی نشدن باعث نارضایتی مردم و بی انگیزگیآنها شده است را قبول داریم؛ موضوع بعدی در مورد صفحه سازی هاست که شایعاتی در مورد سیاسی بودن و یا خیانت بودن خاموشیها به وجود آمده؛ در صورتی که فقط سیاست دولتها متفاوت است و برخی معتقدند باید این خاموشی بین بخش خانگی و صنعت تقسیم شود.
نخعی بیان کرد: در مورد بنزین نیز با توجه به میزان مصرف بنزین روزانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتر کسری بنزین داریم که وارد میشود و هزینه بر است، اما فعلا در مجلس برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین مطرح نشده است و در ارتباط با سیاست گذاریهای قیمتی، نظر نمایندگان این بود که افزایشها به صورت موضعی در جاهایی که کمترین اثر را روی عامه مردم بگذارد انجام دهیم. مثلا افزایش قیمت سوخت برای معادن بزرگ و پر سود و تحویل سوخت جت هواپیماها با ۳۰ درصد قیمت واقعی به شرکتهای هواپیمایی را برنامه ریزی کردیم.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ارتباط با تغییرسهمیههای بنزین و قیمت، دولت اختیار آن را دارد، اما هنوز برنامهای برای آن ابلاغ نشده است و باید ببینیم تصمیمشان چیست؛ در کشور باید برنامه ریزیهای صورت بگیرد تا از سوخت LPG، بنزین، CNG و الکتریسیته استفاده شود تا بار از روی دوش بنزین به تنهایی برداشته شود.
بیشتر بخوانید
توجه ویژه دستگاه های اجرایی به تامین امکانات زیربناییاو عنوانکرد: در دهههای گذشته دولت مردان به قوانین بی توجهی کرده و با انفعال خود از ظرفیتهای خوب به درستی در زمینه انرژیها استفاده نکرده و اقدامات زبربنایی خوبی در این زمینه انجام نشده است.
نخعی تصریح کرد: به طور مثال راندمان برخی نیروگاههای برق ۲۵ و ۳۰ درصد و بسیار کم است یا در گاز روزانه ۹۲۰ تا ۹۵۰ میلیون مترمکعب در روز تولید کشور است که چندین سال است ترس این را داریم با کاهش تولید در این بخش مواجه شویم؛ در حوزه تولید انرژی کار خاصی انجام ندادهایم در صورتی که سالانه ۴ درصد مصرف انرژی افزایش پیدا میکند و این موارد را در کوتاه مدت نمیتوان رفع کرد.
نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امسال گاز تحویلی به نیروگاهها کمتر بود بنابرین سوخت مایع بیشتر استفاده شد.
لزوم همکاری با سازمان انرژی اتمی در استان در بحث انرژی
نخعی نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه خوبی در حوزه بهینه سازی در کشور در حال انجام است و اگر سازمان برنامه و بودجه همکاری لازم را داشته باشد کمک خیلی بزرگی به بحث انرژی میشود؛ در کنار آن میبایست سازمان بهرهوری انرژی ایجاد شود؛ برای جبران کاهش انرژی باید به سمت انرژیهای پاک برویم که در استان شهرکهای خورشیدی خوبی در حال راهاندازی است و اگر این اقدامات با همکاری همه و به دور از حواشی ادامه پیدا کند شاهد کاهش ناترازیها خواهیم بود.
او افزود: وقتی صحبت از بد مصرفی میشود همه توپها به زمین مردم میافتد، در صورتی که بیش از ۵۶ درصد مصرف انرژی در بخش صنایع است.
نخعی بیان کرد: از ابتدای سال بیش از یک میلیارد فرآورده نفتی وارد استان شده و تأمین نفت استان از طریق جادههاست، مصرف کنندگان عمدهای در استان نیز داریم که باید سوخت دومشان به موقع تأمین شود. همچنین پراکندگی در استان کار سوخت رسانی را سخت میکند؛ از گذشته بحث خط لوله مطرح و مصوب شد، اما پیگیری در مورد آن صورت نگرفت، در دو و سه سال گذشته به صورت ویژه موضوع را پیگیری کردیم که در نهایت شورای اقتصاد به وزارت نفت مصوبهای داد که از محل صرفهجویی سوخت این خط لوله اجرا شود، اما اشکالی که دارد این است که میگویند از منابع داخلی خودتان طرح را اجرا کنید؛ در تلاشیم که از محل سرمایهگذاری نفت و گاز برای انجام این طرح کمک بگیریم.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مورد استفاده از ظرفیتهای همکاری سازمان انرژی اتمی نیز یکی از مواردی که آن را پیگیری کردیم اجرای سایت پرتو دهی برای محصولات کشاورزیست که این موضوع در رشد بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی تأثیر دارد، هدفمان این است که پای سازمان انرژی اتمی در استان باز شود و اولین سایت کشاورزی را در استانمان داشته باشیم.
او عنوان کرد: در حوزه پزشکی نیز در سازمان اتمی به تکنولوژی دست یافتند که در آن بیماران دیابتی که سطح بیماریشان بالا رفته و نیاز به قطع بخشی از عضوشان را دارند را با استفاده از پلاسما با قاطعیت بالای ۹۷ درصد با دستگاهی درمان میکنند؛ در نتیجه درخواستمان این بود که یکی از این دستگاهها را به استان بیاورند و با توجه به مسافت سنجیها تصمیم گرفته شد این دستگاه در مرکز استان برای دسترسی تمام شهرستانها جانمایی شود؛ قول آن را گرفتهایم و این اقدام با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام میشود.
نخعی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی آمادگی دارد که در حوزه معدن و سایر حوزهها با استان همکاری کند و به نظر میرسد که باید کارگروه ویژه این موضوع ایجاد شود.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مورد سرمایهگذاری خارجی در استان آماری که اعلام میشود باید آماری باشد که سرمایهگذار هزینه میکند نه آماری که اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری آن را میکند؛ و در برخی موارد تفاوتهایی بین هزینهای که گفته میشود با هزینه کرد نهایی وجود دارد.
او گفت: در استان پراکندگی ظرفیت داریم و مدیران باید هدایت سرمایهگذاران را با توجه به ظرفیت هر شهر و شهرستان انجام دهند در صورتی که گاها مشاهده میشود استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران در مناطق خاصی صورت میگیرد.